אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הגירעון המסחרי בארה"ב הצטמצם ל-26 מיליארד דולר בפברואר צילום: בלומברג

הגירעון המסחרי בארה"ב הצטמצם ל-26 מיליארד דולר בפברואר

זאת לעומת גירעון של 36.2 מיליארד דולר בינואר; מספר התביעות הראשונות לדמי אבטלה ירד ל-654 אלף, אך זה השבוע העשירי ברציפות שהוא חוצה את רף ה-600 אלף

09.04.2009, 18:00 | בלומברג

הגירעון המסחרי בארה"ב הצטמצם באופן מפתיע בפברואר והגיע לשפל של תשע שנים. הפער קטן ב-28%, הירידה החדה ביותר מאז אוקטובר 1996, ל-26 מיליארד דולר. זאת לעומת נתון מתוקן של 36.2 מיליארד דולר בינואר, לפי הודעת משרד המסחר האמריקאי היום (ה') בוושינגטון. היבוא ירד ב-5.1%, נתון שהוביל לירידה בגירעונות הסחר מול יפן וסין, והיצוא מארה"ב עלה משפל של שנתיים.

נתון נוסף שפורסם היום הוא מספר האמריקאים שהגישו לראשונה תביעות לדמי אבטלה. נתון זה  חצה את רף ה-600 אלף זה השבוע העשירי ברציפות, וסך מקבלי הקצבה הגיע לשיא, איתות לכך ששוק העבודה נותר חלש. עם זאת, מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה ירד ב-20 אלף ל-654 אלף בשבוע שהסתיים ב-4 באפריל, מנתון מתוקן של 674 אלף בשבוע שלפני כן. הנתון של השבוע הקודם היה הגבוה ביותר מאז 1982, כפי שהודיע היום משרד העבודה בוושינגטון. מספר האנשים הממשיכים לקבל דמי אבטלה עלה לשיא של 5.84 מיליון בשבוע הקודם.

חברות רבות מפטרות עובדים כדי לקצץ בעלויות, בשל הירידה במכירות וברווחים. יותר מ-650 אלף משרות אבדו במרץ, החודש הרביעי ברציפות שנתון זה הגיע לשיא, והחשש הוא שמגמת העלייה בהוצאת הצרכן מינואר ומפברואר תתהפך. הוצאת הצרכן מהווה כמעט 70% מהצמיחה הכלכלית בארה"ב.

"אין נקודות חיוביות בחזית שוק העבודה כעת", אמרה לפני פרסום הדו"ח ג'וליה קורונדו, כלכלנית מברקליס קפיטל בניו יורק.

תגיות

תגובה אחת לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
עדיפה כלכלה יציבה ומתונה על פני צמיחה מהירה
המכשלה העיקרית בכלכלה , היא חוסר היכולת לרסן את השפע. לשפע המגרעת והתכונה לגרום למשברים כלכליים. לכל אורך ההיסטוריה, מתוך השפע נזרע זרע הפורענות המביא לאסונות כלכליים ומעבר לכך. זה קורה ביתר שאת בעת החדשה. לפני המשבר הנוכחי היתה פריחה כלכלית חסרת תקדים, והנה באורח פלא הכל קרס כלא היה. זה קרה ביפן, לאחר תקופה של צמיחה מתמשכת, בשנות ה-80 וה-90 וזה יקרה גם בסין, אם היא לא תדע לרסן את הדהירה לפסגה. על קובעי המדיניות לקחת בחשבון פקטור זה לתשומת ליבם, למנוע משברים הצפויים מברכת השפע. למקבלי ההחלטות עדיף לדאוג יותר ליציבות המתמשכת לאורך זמן מאשר להעדיף צמיחה מהירה, על מנת להוכיח הצלחה בתפקיד. כלכלה היא לא תופעת טבע, על ידי הקניית כלים מתאימים ניתן ליישם את היציבות בכלכלה לטווח הרחוק. קיימת סברה, שמלחמות פורצות על מנת לפתור בעיות כלכליות, יתכן וזה בלתי נמנע. אך ניתן להוסיף שמלחמות מיותרות ולא נחוצות פורצות בעקבות עוצמה כלכלית.
גדעון  |  10.04.09