אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ברנרד מאדוף עשוי להיכנס להליכי פשיטת רגל אישית צילום: בלומברג

ברנרד מאדוף עשוי להיכנס להליכי פשיטת רגל אישית

שופט פדרלי בניו יורק דחה בקשות רשות ני"ע האמריקאית ומשרד המשפטים ואישר את הבקשה של קורבנות תרמית הפונזי של מאדוף. פשיטת רגל אישית עשויה לאפשר לנושים להגיע לנכסים של מאדוף שאינם חלק מהתרמית שלו

11.04.2009, 10:32 | סוכנויות הידיעות

ברנרד מאדוף עשוי להיכנס להליכי פשיטת רגל אישית, על מנת להבטיח שכל נכסיו יימכרו כדי לשלם למשקיעים שמהם גנב. כך פסק שופט פדרלי.

השופט, לואיס סטנטון מניו יורק, לא שעה לבקשות רשות ני"ע האמריקאית ומשרד המשפטים ואישר את הבקשה של קורבנות תרמית הפונזי של מאדוף. בכך הפך השופט החלטה מ-18 בדצמבר שלפיה המשקיעים לא יכולים לבקש מהרשויות להכריז על מאדוף כפושט רגל.

"החשש שמינוי נאמן פשיטת רגל יגדיל את העלויות האדמיניסטרטביות או ישהה את התשלום לקורבנות הוא ספקולטיבי. התועלת לקורבנות מאדוף גוברת עליו", קבע השופט.

פשיטת רגל אישית עשויה לאפשר לנושים להגיע לנכסים של מאדוף שאינם חלק מהתרמית שלו. השופט הוסיף כי בקשה כזו עשויה להועיל למשקיעים שהשקיעו במאדוף דרך קרנות ללא ידיעתם.

אירה סורקין, עורך הדין של מאדוף ופיטר צ'אבקין, עורך הדין של אשתו, סירבו להגיב.

אתמול פורסם כי נאמן חברת ההשקעות של מאדוף דורש 150 מיליון דולר מחברה באיי הבתולה. עפ"י התביעה של ארווינג פיקארד, שהוגשה במנהטן, פחות מחודשיים לפני מעצרו של מאדוף, הועבר הסכום לחשבון בנק של חברת ויזקאיה בגיברלטר. הנאמן דורש להחזירו על מנת לחלקו בין קורבנותיו של מאדוף.

לפני כשבוע הגיש התובע הכללי של מדינת ניו יורק, אנדרו קואומו, כתב אישום נגד עזרא מרקין, הקשור להונאת הענק של ברנרד מאדוף. מרקין מואשם במעילה של מאות משקיעים כאשר השקיע 2.4 מיליארד דולר מכספי לקוחותיו אצל מאדוף ללא ידיעתם. על פי כתב האישום הוא גרף לכיסו עקב כך 470 מיליון דולר. מרקין היה בעבר יו"ר GMAC, הזרוע הפיננסית של ג'נרל מוטורס.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
תגובה ל- 4
מה לעשות ומשהו בחשבון שלך פשוט לא נכון... האיש פעל במשך עשרות שנים, ושווי כל הנכסים שצבר מגיעים לכ- 800 מיליון דולר בלבד? לא הגיוני. (לביגר יש יותר...) יותר מכך, במשך השנים, אנשים השקיעו אצל מיידוף, מימשו רווחים, השקיעו מחדש, וכן הלאה. גם אם הכספים שניהל שכבו בפקדונות בבנקים, הרי גם אם לא עמד בהבטחה לתשואה בת 10% בשנה, הריבית על פקדונות אלו, היתה אמורה להניב רווחים לא קטנים
אשר יגורתי , תל אביב  |  12.04.09
2.
לא יקום ולא יהיה!
ממתי יש קשר בין ההון האישי של בעלי ההון לבין הביצועים של החברות שבניהולם? הרי ברור לכל שמיידוף התכוון באמת ובתמים לחלק רווחים בשיעור 10% ריאלי לשנה על כל אפיקי ההשקעה בקרנות שבניהולו. מה הוא אשם ששוק ההון קרס? במה שונה מצבו ממצבם של "AIG", ליהמן ברדרס" או בר סטרנס"? ולענין תרמית ה"פונזי": - האם בקופותיהם של המוסדות המכובדים דלעיל, היו יתרות מספיקות לכסוי התחייבויותיהם לכל הלקוחות? הצחקתם אותי.
אשר יגורתי , תל אביב  |  11.04.09