אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לבייב לא לבד: גם שטיינמץ נפלט מרשימת עשירי בריטניה צילום: סיון פרג'

לבייב לא לבד: גם שטיינמץ נפלט מרשימת עשירי בריטניה

רשימת עשירי בריטניה כוללת את סמי ואייל עופר (מקום 8), האחים דיוויד ושמעון ראובן (מקום 9) והישראלים לשעבר האחים אדי וסול זכאי (מקום 18). לילי ספרא אלמנתו של הבנקאי אדמונד ספרא, מדורגת במקום 87

27.04.2009, 18:50 | סיון איזסקו ויואב בורנשטיין
לב לבייב ובני שטיינמץ כבר אינם טייקונים. כך עולה מרשימת עשירי בריטניה, שפורסמה אתמול בעיתון "סאנדיי טיימס". למרות שהשנה היה די בהון של 55 מיליון ליש"ט (כ-342 מיליון שקל) על מנת להיכלל ברשימה, לבייב ושטיינמץ אינם מופיעים בה. בשנה שעברה הגיע לבייב למקום ה-21 ושטיינמץ היה במקום ה-39.

סמי ואייל עופר דורגו במקום ה-8 ברשמית עשירי בריטניה עם הון מוערך של 2.677 מיליארד ליש"ט (כ-16.67 מיליארד שקל). על פי העיתון, הם איבדו 659 מיליון ליש"ט בשנה האחרונה.

במקום התשיעי מצויים האחים דיוויד ושמעון ראובן עם הון מוערך של 2.5 מיליארד ליש"ט, שהצטמק ב-42% מ-2008.

פויו זבלדוביץ', שהגיע למקום ה-18, איבד רבע מהונו (1.5 מיליארד ליש"ט לעומת 2 מיליארד ליש"ט בדירוג הקודם). בישראל מחזיק זבלדוביץ בחברת טמרס המחזיקה נתח מחברה כנפיים בעלת השליטה באל על וכן מצוי בהליכים לקראת כניסה כשותף לחברת הנדל"ן המניב בריטיש ישראל.

האחים אדי וסול זכאי, שנמצאים גם במקום ה-18, עם אותו הסכום, הצליחו לשמור על הונם במהלך השנה. האחים זכאי, ישראלים לשעבר, הם מבעלי חברת הנדל"ן הבריטית טופלנד ודורגו בשנה שעברה במקום ה-47. העיתון מציין כי טופלנד כמעט הכפילה את הפסדיה תוך שנה מ-16.7 מיליון דולר ל-29 מיליון דולר. שווי תיק הנכסים של האחים בשנה האחרונה הוערך ב-4 מיליארד ליש"ט. סול עזב לאחרונה את לונדון לטובת הרצליה פיתוח וגיברלטר ואדי נותר בלונדון כדי להמשיך לפתח את עסקיהם.

לילי ספרא אלמנתו של הבנקאי היהודי אדמונד ספרא, מדורגת במקום 87 עם הון של 504 מיליון ליש"ט. ספרא מדורגת גם במקום ה-20 ברשימת הפילנתרופים הגדולים של בריטניה, ותרומותיה האחרונות נעמדות ב-32.7 מיליון ליש"ט.

המיליארדר סמי שמעון הגיע למקום ה-178 עם 300 מיליון ליש"ט. שמעון הוא בעליה של חברת יכין חק"ל, המחזיקה קרקעות חקלאיות ברחבי הארץ ו-4% ממניות טבע.

יו"ר חברת קרנות הגידור GLG, הישראלי-אמריקאי נועם גוטסמן נמצא במקום ה-291, עם 195 מיליון ליש"ט. העיתון דירג גם את מנהלי קרנות הגידור העשירים ביותר, וברשימה זו נמצא גוטסמן במקום ה-14.

צבי מיתר, ממייסדי קבוצת עורק, מדורג במקום ה-600 ברשימה עם הון של 90 מיליון ליש"ט. גלעד חיים, העומד בראש חברת ההשקעות Marble Bar Asset Management, הגיע גם כן למקום 600 עם הון של 90 מיליון ליש"ט.

בהכנת הכתבה סייע יואב גלאי

תגיות