אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שנה וחצי מאסר לחוקר פרטי מפרשת הסוס הטרויאני צילום: shutterstock

שנה וחצי מאסר לחוקר פרטי מפרשת הסוס הטרויאני

אלכס וינשטיין הורשע במסגרת עסקת טיעון בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, חדירה לחומר מחשב כדי לעבור עבירה אחרת, החדרת נגיף מחשב, פגיעה בפרטיות והאזנת סתר

20.05.2009, 14:53 | איתי הר אור

בית המשפט המחוזי בתל אביב גזר הבוקר (ד') 18 חודשי מאסר בפועל על אלכס וינשטיין (42), חוקר פרטי, שהיה מעורב בפרשת הסוס הטרויאני שהסעירה את המדינה בשנת 2005. וינשטיין הועסק במשרד החקירות "קרוכמל חקירות מיוחדות", אחד מאחד-עשר משרדי החקירות והחוקרים הפרטיים שנעצרו במסגרת הפרשה.

ויינשטיין הורשע במסגרת עסקת טיעון בביצוע שורה ארוכה של עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, חדירה לחומר מחשב כדי לעבור עבירה אחרת, החדרת נגיף מחשב, פגיעה בפרטיות והאזנת סתר. התביעה ביקשה להטיל על ויינשטיין עונש של 40 חודשי מאסר.

גזר הדין מתאר את השתלשלות האירועים בפרשת הסוס הטרויאני: מיכאל האפרתי ורותי האפרתי - ברייער, במסגרת פעילותם האישית בחברת TargetEye פיתחו "סוס טרויאני", אשר עם חדירתו המוסווית למחשב המחובר לרשת האינטרנט, ביכולתו לקבל ולהעביר מהמחשב בו הוא מושתל, בלא ידיעתו והסכמתו של המשתמש, נתונים שונים ובהם תצלום מסך המחשב הנגוע, אחת לכל פרק זמן מוגדר, רשימת כל הקבצים האגורים במחשב, רשימת כל הסיסמאות שהוקלדו על ידי המשתמש במחשב, רשימת כל הקלדות המקלדת שבוצעו בו, רשימת כל אתרי האינטרנט אליהם גלש ואף כל המסמכים השמורים בו למיניהם.

וינשטיין הואשם כי באמצע שנת 2004 לערך, הנחה אותו בעל המשרד להתקשר טלפונית בשם המשרד עם נציגת חברתTargetEye, והשניים דנו באפשרות להתקשרות בין משרד קרוכמל לבין חברת TargetEye, בנוגע לאספקת מודיעין עסקי באמצעות החדרת "סוסים טרויאניים" למחשבים של בתי עסק וחברות מסחריות. בהמשך, סיכמו הנאשם, הבעלים של קרוכמל וחברת TargetEye כשרותי שלוחתה, לחדור למחשבים באמצעות "סוסים טרויאניים" ולקבל מידע האגור במחשבים.

וינשטיין הואשם כי במהלך התקופה שהחלה בתחילת שנת 2004 ועד למעצרו, ביום 24.5.2005, ביצע, בעצמו או ביחד עם אחרים, החדרה במרמה של "סוסים טרויאניים" למחשבי הקורבנות, וקבלת חומרים ממחשבים נגועים מ - 27 קורבנות.

שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, זכריה כספי, כתב בהחלטתו: "אינני יכול להימנע משליחתו למאסר בפועל כזה, לתקופה של ממש. עם זאת, אין המדובר בתקופה שקצבה התביעה בעבורו בהצעתה. בשל המשקל המצטבר של שיקולים מקלים ובמיוחד - כפי שאמרתי וחזרתי ואמרתי - שיתוף הפעולה שלו עם המשטרה בחקירתה, תהא תקופה זו קצרה בהרבה מן הרף לו עתרה התביעה".

בית המשפט גזר על וינשטיין 18 חודשי מאסר בפועל ו-18 חודשי מאסר על תנאי. עוד הוציא בית המשפט צו האוסר על וינשטיין להפיץ עותקי המידע שהתקבל מאת כל אחד מהקורבנות המפורטים בכתב האישום או לעשות בהם שימוש, וכן צו שלפיו כל המידע שהתקבל מאת כל אחד מהקורבנות יושמד. כמו כן כל המחשבים, המסמכים והמדיה המגנטית אשר נתפסו בחזקת וינשטיין או במשרד קרוכמל חקירות מיוחדות והמוחזקים בידי המשטרה - יחולטו.

בתחילת אפריל הרשיע בית המשפט המחוזי בתל אביב את יצחק רט, מנכ"ל חברת מודיעין אזרחי לשעבר, על חלקו בפרשה. רט הודה עם חבריו בעבירות של חדירה למחשבים, האזנות סתר וניסיון לפגיעה בפרטיות. הרשעתם של החוקרים הפרטיים היכתה גלים בציבור, שנחשף לראשונה לפעולתם של בכירי החוקרים הפרטיים בארץ ולעומק נגישותם למידע רגיש על כל אחד מאיתנו.

תגיות