אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרסום ראשון: הכונס של זאבי מעמיד את אחזקותיו בבזק למכירה צילום: יריב כץ

פרסום ראשון: הכונס של זאבי מעמיד את אחזקותיו בבזק למכירה

7 שנים אחרי שמונה כונס נכסים לאחזקותיו של גד זאבי בבזק, מבקש הכונס מבית המשפט לאשר לו לפרסם הצעה למכירת המניות

24.05.2009, 11:02 | ענת רואה

עו"ד אלקס הרטמן, ראש משרד ש. הורוביץ, המשמש ככונס הנכסים לאחזקות גד זאבי בבזק (19.6%) מבקש מבית המשפט המחוזי בתל אביב לאשר לו למכור את המניות. בבקשתו מבקש הרטמן לאשר לו לפרסם הזמנה להציע הצעות לרכישת המניות המוחזקות בידיו, ולאחר מכן להעביר את תמורת המכירה לבנקים, שמימנו לזאבי את ההלוואה שאיפשרה רכישת המניות.

זאבי רכש את המניות באוקטובר 1999 באמצעות חברת זאבי אחזקות, ובהתאם להסכם הלוואה עם הבנקים שהעמידו לרשותו 643 מיליון דולר. בהמשך גדלה קרן ההלוואה והיא עומדת על 733 מיליון דולר. כשזאבי לא פרע את ההלוואה מונה הרטמן ככונס לבקשת הבנקים. בשנים שחלפו חילקה בזק דיבידנד לבעלי המניות בסך של מיליארד שקל.

המניות שבכינוס מהוות מניות מיעוט בחברה נסחרת בבורסה, שבה השליטה מבוססת. כלומר, רכישת בעלות במניות שבכינוס, לא תקנה לרוכש זכות למינוי דירקטור או זכות להשתתף בניהול בזק. עו"ד הרטמן טוען בבקשתו כי למעשה, רכישת מניות אלה מהווה השקעה "פיננסית" במהותה. עובדה זו מגבילה את סוג הרוכשים הפוטנציאליים של המניות שבכינוס. לדברי הכונס, כדאיות רכישת המניות שבכינוס כחבילה אחת, על-ידי משקיע יחיד היא פחותה ובבדיקות שערך לא אותר כיום רוכש שיהיה מוכן לרכוש את כל המניות שבכינוס, כחבילה אחת במחיר שהתבקש.

הרטמן טוען בבקשה כי כמות המניות שבכינוס הינה כמות המקבילה להיקף מסחר ממוצע של מניות בזק בבורסה במשך כ-60 ימי מסחר. הדבר שולל לדבריו את האפשרות למכור את המניות שבכינוס במסגרת מסחר רגיל בבורסה, שכן, השוק אינו יכול "לקלוט" את כל כמות המניות שבכינוס במסגרת המסחר. אם ינסה כונס הנכסים של החברות, למכור את המניות שבכינוס במסחר רגיל בבורסה, פעולה זו תגרור לדבריו הצפת השוק, וירידה משמעותית במחיר המניה, והדבר ימנע את מקסום התמורה מהמניות שבכינוס.

עוד טוען הרטמן כי קיימת מגבלה נוספת הנובעת מהאיסור של משרד התקשורת להחזיר 5% או יותר ממניות בזק בידי גורם אחד בלא היתר, כך שהכונס צריך לשתף פעולה עם משרד התקשורת. לכן לדבריו היה עליו למצוא מתווה מכירה ייחודי שימקסם את התמורה ויאפשר כיסוי של רוב החוב ואולי כולו. החוב הנוכחי לבנקים עמד על 3.6 מיליארד שקל, ובניכוי 1.2 מיליארד שקל שחולקו כדיבידנד - 2.4 מיליארד שקל.

על פי המתווה שמציע הרטמן, מניות שלא ירכשו ע"י רוכש חיצוני תמורת מחיר העומד על מלוא החוב לבנקים ירכשו ע"י הבנקים עצמם.

תגיות