אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גם נתניהו לא רוצה מע"מ על שירותי תיירות צילום: מיכאל קרמר

גם נתניהו לא רוצה מע"מ על שירותי תיירות

ל"כלכליסט" נודע שראש הממשלה תומך בהצעתו של שר התיירות סטס מיסז'ניקוב, שטוען כי ביטול הפטור ממע"מ יוביל לפגיעה קשה בתיירות ויהפוך את החיסכון לזניח

31.05.2009, 07:01 | שאול אמסטרדמסקי

רשות המסים נערכת לקרב נוסף בזירת הפטורים ממע"מ: ראש הממשלה בנימין נתניהו עתיד לתמוך השבוע בקבינט הכלכלי בהצעתו של שר התיירות, סטס מיסז'ניקוב, לבטל את כוונת האוצר להטיל מע"מ על שירותי תיירות — זאת עקב הפגיעה האפשרית בתיירות הנכנסת ולמרות התנגדות האוצר. אם לא יקבל הקבינט החלטה בנושא, צפויים חברי ועדת הכספים לסכל את כוונת האוצר בהמשך. מיסז'ניקוב יגיע לוועדת הכלכלה ביום שני כדי להציג את הנושא ולהפעיל לחץ על האוצר.

לטענת רשות המסים, ביטול הפטור יוסיף לקופת המדינה 500 מיליון שקל בשנה. עם זאת מיסז'ניקוב מציע ניתוח כלכלי שונה, שלפיו ביטול הפטור יוביל לירידה של 290 אלף תיירים ולאובדן של 11.6 אלף מקומות עבודה. אי לכך, יפחתו הכנסות המדינה מרכישת מוצרים שחייבים במע"מ על ידי תיירים, וכן יוגדלו ההוצאות על דמי אבטלה. כך שצפי ההכנסות מביטול הפטור יסתכם ב־33 מיליון שקל בשנה. מיסז'ניקוב מציין שהפגיעה הכוללת בתוצר מביטול הפטור תסתכם בכ־2.4 מיליארד שקל.

אם אכן ביטולי הפטורים ממע"מ שתכננו באוצר לא ייצאו אל הפועל, משמעות הדבר תהיה מחסור תקציבי של כ־3.2 מיליארד שקל בשנה וחצי הקרובות. הואיל והממשלה החליטה על יעד גירעון של 6% מהתוצר ב־2009 (ו־5.5% מהתוצר ב־2010), לא יהיה מנוס מלמצוא אלטרנטיבות בסדר גודל תקציבי שווה. החלופה העיקרית היא להגדיל את המע"מ באופן זמני ליותר מ־16.5%, כפי שכבר אישרה הממשלה. לפי נתוני רשות המסים, כדי לממן את ביטול הכוונה לבטל את שני הפטורים יעלה המע"מ הכללי לכ־17.5%.

מלשכת ראש הממשלה נמסר בתגובה: "התקבלה החלטת ממשלה בנושא ורה"מ עומד מאחוריה".

תגיות