אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בקשה לייצוגית בהיקף של 75 מיליון נגד בנק דיסקונט למשכנתאות צילום: shutterstock

בקשה לייצוגית בהיקף של 75 מיליון נגד בנק דיסקונט למשכנתאות

התובעת טוענת כי לאחר שבעלה נפטר גבה הבנק עמלת פירעון מוקדם על משכנתה אותה לקחו בני הזוג, בלי שהיה רשאי לעשות כן. התובעת: "מדובר בניצול ציני של כוחו העדיף של הבנק על פני לקוחותיו"

01.06.2009, 15:41 | הדר קנה

בקשה לתביעה ייצוגית בהיקף של 75 מיליון שקל הוגשה היום (ב') לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד בנק דיסקונט למשכנתאות. התביעה היא בנוגע לעמלת פירעון מוקדם של משכנתה אותה גבה הבנק לאחר פטירתו של לקוח.

לאה רייז, אלמנתו של אילן רייז, הגישה את התביעה באמצעות עורכי הדין סיני אליאס ואיתן לביא. לטענתה, הבנק לקח את כספי הפירעון המוקדם על ידי מימוש פוליסות ביטוח החיים בהן מבוטחים לקוחות שנטלו הלוואה מהבנק, זאת בניגוד להסכם ההלוואה.

בדצמבר 2000 לקחו רייז ובעלה הלוואה של 714 אלף שקל מהבנק לצורך רכישת דירה ובהתאם לתנאי המשכנתה הם עשו ביטוח חיים מסוג "ריסק משכנתה". לטענתם, על פי תנאי הביטוח סוכם שהסכום המבוטח הוא סכום ההלוואה ללא עמלת פירעון מוקדם. כלומר לטענתם, לא אמור סכום עמלת הפירעון המוקדם להיות משולם במקרה של פטירת הלווה. על פי התביעה הבנק לא היה רשאי לגבות עמלת פירעון מוקדם, אלא אם זה נעשה לפי בחירת הלקוח.

לטענתם, מדובר בניצול כוחו של הבנק על פני לקוחותיו: "לא בנקל ניתן למצוא דוגמה צינית כל כך לניצול כוחו העדיף של הבנק על פני לקוחותיו, מאשר מקרה זה שבו נוטל הבנק לכיסו באופן קבוע ושיטתי בעקבות פטירה של לקוחותיו, סכומים שאין כל הצדקה והיגיון לגבותם".

עורכי הדין טוענים כי הנזק האישי של התובעת הוא 25 אלף שקל והם מבקשים לאשר את התביעה כייצוגית כאשר על פי הערכות סכום התביעה הכולל מגיע ל-75 מיליון שקל. להערכתם ב-2008 נפטרו 38 אלף איש כאשר 13% מתוכם הם נתח הבנק בשוק ההלוואות לדיור בישראל על פי נתוני הבנק (3,000 איש).

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
ולמה הבנק צריך לשאת בנזק?
למי ששכח בנק הוא מתווך פיננסי. הוא מקבל פקדונות מחוסכים ונותן את הכסף ה זה כהלוואות ללווים. נפטר אדם (עם כל הצער בדבר) ואין אפשרות להמשיך לשלם את המשכנתא שלקח - היא עומדת לפרעון. אם במשק היתה ירידה בריבית - נגרם הפסד. הבנק ימשיך לשלם למפקידים שלו לפי הריבית שהיתה בעבר ואילו את כספי פרעון המשכנתא יוכל להפקיד או להלוות בריבית הנמוכה יותר. השאלה לכן מדוע הבנק צריך לשאת בהפסד? אצלנו כולם רגילים שכאשר קורה משהו - שהממשלה תשלם, שהמעביד ישלם, שהבנק ישלם וכן הלאה. ו... לא אני לא בנקאי.
y2kin  |  01.06.09
לכל התגובות