אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הייצור בארה"ב הפתיע לטובה במאי צילום: בלומברג

הייצור בארה"ב הפתיע לטובה במאי

מדד מנהלי הרכש עדיין משקף התכווצות של הכלכלה, אך להערכת כלכלנים, הוא מעיד על כך שההתאוששות נראית באופק; מדד המחירים ששולמו בפועל עלה אף הוא

01.06.2009, 18:55 | סוכנויות הידיעות

הייצור בארה"ב מפתיע לטובה, לאחר שהיום פורסם כי הוא התכווץ ברמה נמוכה מהתחזיות המוקדמות לחודש מאי וההזמנות החדשות עלו בפעם הראשונה מאז תחילת המיתון. זהו סימן לעליה בציפיית החברות לכך שהמיתון יסתיים בסוף השנה הנוכחית.

מדד מנהלי הרכש למגזר היצרני, עלה בחודש החולף לרמה של 42.8 בהשוואה ל-40.1 באפריל, כאשר כל עוד האינדקס נמצא מתחת ל-50 מדובר בהתכווצות. ההערכות המוקדמות ציפו שהמדד יעמוד על 42.3 נקודות. מדד ההזמנות החדשות עלה לרמה של 51.1 לעומת 47.2. יותר ויותר חברות מתאוששות מהקיצוצים בתפוקות והמשכורות שחלו לאחר קריסת בנק ההשקעות ליהמן ברדרס בספטמבר אשתקד. עם זאת, פשיטות הרגל של יצרניות המכוניות קרייזלר וג'נרל מוטורס עלולות להצר את ההתאוששות תוך הגברת האבטלה וסיכון הצמיחה שעשוייה להתרחש בהמשך השנה. המדד סוקר כ-400 חברות יצרניות ברחבי ארה"ב על מצב התעסוקה, הייצור, ההזמנות החדשות, האספקה, המלאים והמחירים.

להערכת סטיוארט הופמן, המספרים מעידים על כך שסוף המיתון נראה באופק. בחודש אפריל מדד הייצור עלה לרמה של 46 נקודות - רמתו הגבוהה ביותר מאז אוגוסט, בהשוואה ל-40.4 בחודש מרץ. בתוך כך פורסם היום, כי גם מדד המחירים ששולמו בפועל הפתיע לטובה, ועלה לרמה של 43.5 נקודות לעומת 32 בחודש הקודם. הכלכלנים ציפו לרמה של 35 נקודות. בנוסף, מדד האספקה של מוצרים, המודד את משך הזמן מההזמנה לאספקת המוצר, עלה ל-49.8 נקודות לעומת 44.9 בחודש אפריל. מדד ההזמנות שבהמתנה עלה אף הוא לרמה של 48 נקודות לעומת 40.5 בחודש הקודם.

בשבוע שעבר הנתונים הראו כי הכלכלה מתכווצת בשיעור נמוך מהצפוי: כך למשל, מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן, עלה בחודש מאי לרמתו הגבוהה ביותר מאז ספטמבר אשתקד.  

תגיות