אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מערכת הבריאות האמריקאית: "אם אתה לא וורן באפט, אתה מרחק מחלה אחת מפשיטת רגל" צילום: בלומברג

מערכת הבריאות האמריקאית: "אם אתה לא וורן באפט, אתה מרחק מחלה אחת מפשיטת רגל"

צוות חוקרים מהאוניברסיטאות הרווארד ואוהיו מצא כי הרקע ל-60% מפשיטות הרגל האישיות בארה"ב הוא הוצאה הקשורה לשירותי מערכת הבריאות. 92% מבין חייבי הכספים צברו חובות של למעלה מ-5,000 דולר

04.06.2009, 11:41 | סוכנויות הידיעות

עלויות הטיפולים הרפואיים גורמות ליותר מ-60% מפשיטות הרגל האישיות בארצות הברית - עלייה של 50% תוך שש שנים בסך הכל. כך מדווחים היום (ה') חוקרים אמריקאיים בגיליון כתב העת הרפואי "אמריקן ג'ורנל אוף מדיסין".

צוות חוקרים מבתי הספר למשפטים ולרפואה של האוניברסיטאות הרווארד ואוהיו מצא, שליותר מ-75% מהמשפחות פושטות הרגל היה ביטוח בריאות, אך בכל זאת הם לא הצליחו לעמוד בחובותיהם למוסדות הרפואיים.

 

"אם נשתמש בהגדרות שמרניות, 62.1% מפשיטות הרגל ב-2007 היו רפואיות. 92% מבין חייבי הכספים הרפואיים הללו צברו חובות של למעלה מ-5,000 דולר, או 10% מההכנסה המשפחתית ברוטו", כתבו החוקרים. עוד הם הוסיפו, כי "רוב בעלי החובות הרפואיים הם בעלי השכלה, בעלי בתים ועוסקים במקצועות של מעמד הביניים". 

"אם אתה לא וורן באפט, המשפחה שלך נמצאת מרחק מחלה קשה אחת בלבד מפשיטת רגל", כתב ד"ר דויד הימלשטיין מאוניברסיטת הרווארד, פעיל למען שדרוג מערך הביטוח הרפואי האמריקאי, לשיטה של חברת ביטוח אחת ציבורית, במקום מערך הטלאים הקיים עתה. "עבור האמריקאים בני המעמד הבינוני, ביטוח הבריאות מציע מעט מאוד הגנה", הוסיף החוקר. יצויין, כי הנשיא אובמה והקונגרס אינם שוקלים את אפשרות זו, אותה מקדמת יחד עם הימלשטיין עמיתתו, ד"ר סטפי וולהאנדלר.

עוד לפי הימלשטיין, רק תוכנית עליה תהיה מופקדת חברה ציבורית אחת תאפשר כיסוי, אותו יוכל להרשות לעצמו הציבור כולו, על ידי חיסכון של מאות מיליארדי דולרים, היורדים עתה לטימיון בשל ביורוקרטיה מרובה מדי.

המשבר מביא לקיצוץ הכיסוי הביטוחי

הממשל האמריקאי מתכנן שינוי מקיף במערך ביטוח הבריאות, אשר מורכב כרגע, כאמור, מטלאים של תוכניות ציבוריות כמו מדיקר או ביטוחים של 170 מיליון אמריקאים, הנעשים במימון מעסיקיהם. שמיכת הטלאים הזו משאירה 15% מהאוכלוסיה, שהם 46 מיליון איש, ללא ביטוח בריאות.

הנשיא, ברק אובמה, גורס כי הזינוק בעלויות הבריאות פוגע בכלכלה ומאלץ עסקים לוותר על תוכניות ביטוח הבריאות עבור עובדיהם.

"מבחינה לאומית, רבע מהחברות מוותרות על ביטוח באופן מיידי, כאשר העובד לוקה במחלה שמונעת ממנו לעבוד. רבע נוסף עושה זאת בתוך שנה מיום התגלות המחלה", נכתב בדו"ח הקשה.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
ביטוח בריאות באמריקה - כשל שוק מתמשך
הוצאות הבריאות בארה"ב (16% מהתל"ג) כפולות מאשר בארופה והתוצאות לפי כל קריטריון סביר כמו תוחלת חיים, תמותת תינוקות וכו' הרבה יותר נמוכות מאירופה. שוק חופשי הוא טוב בהרבה תחומים, אבל הוא רע מאוד בתחומים אחרים, והוא רע במיוחד בתחום בריאות הציבור, כל זה בנוסף להרס הכלכלי שמתואר בכתבה. הבעייה בארה"ב שהלובי האינטרסנטי של החברות הנוגעות בדבר, האמונה הפונדמנטליסטית ב"כוחות השוק", והשיטה המשפטית הצדקנית מהווים מכשול לכל שיפור רציונלי בשיטה. לשמחתינו מערכת הבריאות הישראלית היא עדיין הרבה יותר "אירופאית" מ"אמריקאית".
משה  |  04.06.09
1.
אבן הנגף העיקרית שבשיטה
בשיטה הכלכלית הנהוגה בארה"ב, תמיד קיים הסיכוי, שגוף הנחוץ לציבור ולכלכלה, יצבור כוח בלתי נדלה ויתפתח לממדים מפלצתיים, עם כל המשתמע מכך. על מנת להזין את אותה מפלצת, נוקטים באמצעים, לא כשרים, לא הוגנים ולא ראויים החורגים מהנורמה הרצויה והמקובלת. בשלב כלשהו, אותו הגוף עסקי מפלצתי, מתחיל להזיק יותר לעצמו מאשר להועיל לכלכלה ולצבור, עד שהוא קורס. כך קורה במערכת פיננסית (בנקים וחברות ביטוח), כך קורה בתעשיית הרכב (קרייזלר ו-MG), כך קורה במערכת הבריאות וזה עדיין יכול להתקיים בגופים נוספים. יש להגביל גופים כלכליים, לאפשר להם לפעול באופן חיובי ולשמור על איזון, כך שיביא לתועלת ולמנוע נזק לתיבור.
יהודה  |  04.06.09