אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
BDI: הטבה קלה במדד הסיכון של המשק צילום: גלעד קוולרציק

BDI: הטבה קלה במדד הסיכון של המשק

בחודש מאי עמד הסיכון העסקי של החברות במשק על רמה של 6.35, הטבה קלה של כחצי אחוז, לעומת חודש אפריל. ענף תעשיית הכימיקלים מוביל את רשימת הענפים החזקים והבטוחים ביותר. מהנתונים עולה עוד כי קיימת הרעה במוסר התשלומים - מספר ימי הפיגור עלה החודש ביומיים ועמד על 10, לעומת 8 ימי פיגור בלבד באפריל

07.06.2009, 09:29 | כתב כלכליסט

על-פי מדד הסיכון המשולב של BdiCoface, בחודש מאי עמד הסיכון העסקי של החברות במשק על רמה של 6.35, הטבה קלה של כחצי אחוז, לעומת חודש אפריל. עם זאת, הסיכון העסקי של החברות במשק עדיין גבוה מהממוצע - רמת הסיכון במשק בחודש החולף הייתה גבוהה בכ- 8% ממאי אשתקד, בו עמד מדד הסיכון העסקי על 5.87.

על-פי נתוני BdiCoface כ-23.7% מהחברות והעסקים שנבדקו על ידי כלכלני הקבוצה דורגו ברמות הסיכון הגבוהות והמסוכנות (דירוגי סיכון 9 ו-10), הטבה קלה בהשוואה לחודש הקודם בו דורגו כ- 25% מהחברות ברמות סיכון אלו. לחברות ועסקים אלה בעיות קשות בתזרים המזומנים, חשבון או חשבונות מוגבלים בבנק ישראל, דיווחים חוזרים ונשנים על שיקים חוזרים, ירידות חדות בהכנסות או ברווחיות, או מעברים חדים וקיצוניים מרווח להפסד. רמת הקשיים של חברות ועסקים אלו, על-פי הניסיון שצברו כלכלני BdiCoface, היא גבוהה באופן המאיים על המשך פעילותם בטווח של השנה עד השנתיים הקרובות.

ענף תעשיית הכימיקלים מוביל את רשימת הענפים החזקים והבטוחים. סיכונו העסקי של הענף המשיך לרדת החודש ועמד על רמת סיכון של 5.36, בהשוואה ל-5.45 בחודש שעבר. ענף תעשיית המתכת הגיע למקום השני ברשימת הענפים החזקים והבטוחים ביותר. סיכונו העסקי של הענף עמד החודש על רמת סיכון של 5.40, שיפור לעומת סיכונו העסקי בחודש שעבר (5.63). ענף תעשיית הנייר והקרטון הגיע החודש למקום השלישי וענף שירותי התחבורה והתובלה האווירית הגיע החודש למקום הרביעי. כלכלני BdiCoface מציינים כי לאחר ירידה של מספר חודשים החלו הביקושים בענף להתייצב.

למקום הראשון בדירוג הענפים החלשים והמסוכנים, הגיע ענף המסעדות ובתי הקפה. דירוגו העסקי של הענף עמד החודש על 7.10, הטבה לעומת החודש הקודם. ענף הבנייה הגיע החודש אל המקום השני ברשימת הענפים המסוכנים ביותר,

למקום השלישי הגיע ענף התיירות ובתי מלון ולמקום הרביעי הגיע ענף תעשיית המוצרים לתחבורה. 

ענף שירותי תחבורה ותובלה אווירית רשם את השיפור המשמעותי ביותר, בהשוואה לשנה הקודמת. בחודש מאי רשם הענף הטבה בשיעור של כ- 5.3% בהשוואה למאי אשתקד.

הענף שמצבו הורע בצורה המשמעותית ביותר בהשוואה לשנה שעברה הוא תעשיית הגומי והפלסטיק. הענף, אשר רשם הרעה של כ-11.9%, מייעד חלק ניכר מתוצריו לייצוא וכך, התנודתיות הרבה של שערי החליפין בעולם משפיעה באופן ישיר על הפעילות ועל רמת הסיכון בו.

 

הרעה במוסר התשלומים

 

מהנתונים עולה כי בחודש החולף התקשו יותר חברות ועסקים לעמוד בהתחייבויותיהם ונרשמה הרעה בימי הפיגורים במשק הישראלי: מספר ימי הפיגור עלה החודש ביומיים ועמד על 10, לעומת 8 ימי פיגור בלבד בחודש אפריל. מספר ימי האשראי הניתנים בהסכמה על-ידי הספקים נותר ללא שינוי לעומת החודש הקודם ועמד על 91 ימים.

בכ- 79% מהענפים (23 מתוך 29 ענפים שנבדקו) נרשמה הרעה במוסר התשלומים בחודש החולף, כ- 10% מהענפים נותרו ללא שינוי בהשוואה לחודש שעבר.

בין הענפים בהם מספר ימי הפיגור נמוך במיוחד מוביל ענף ייצור וסיטונאות כימיקלים ותרופות עם 3 ימי פיגור בלבד בחודש מאי, עלייה של יום אחד לעומת אפריל. גם הענף ייצור וסיטונאות מוצרי נייר וקרטון עלה החודש ביום אחד לעומת אפריל ומספר ימי הפיגור בו עמד על 3.

הענף בו מוסר התשלומים היה הנמוך ביותר בחודש מאי היה ענף ייצור וסיטונאות מוצרי מזון ומשקאות עם 23 ימי פיגור, עליה של 3 ימים לעומת החודש הקודם. גם ענף ההובלות רשם מוסר תשלומים נמוך החודש ומספר ימי הפיגור בו עמד על 17 בחודש החולף.

תגיות