אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תביעת 1.5 מיליארד השקלים של משה בדש הסתיימה בשקט צילום: אלכס קולומויסקי

תביעת 1.5 מיליארד השקלים של משה בדש הסתיימה בשקט

הבעלים לשעבר של תשלובת פיקנטי הגיש את התביעה בשנת 2004 נגד מרבית חברות המזון הגדולות במשק, בטענה שפעלו כקרטל מזון. בסופו של דבר קבע העליון: "לפנינו ערעור טורדני שדינו להידחות"

21.06.2009, 21:00 | מארק שון

תביעה של 1.5 מיליארד שקל אותה הגיש איש העסקים משה בדש בשם פיקנטי תעשיות בשר הסתיימה בשבוע שעבר בקול ענות חלושה, לאחר שבית המשפט העליון חייב אותו בתשלום הוצאות לכל 29 חברות המזון אותן תבע.

פיקנטי לא שילמה מעולם את האגרה על תביעת הענק, ובדש הודיע בשלב מסוים בשם פיקנטי שהוא מבקש להקטין את סכום התביעה ל-570 מיליון שקל כדי להצליח לשלם את האגרה, אך גם אגרה זו מעולם לא שולמה.

בדש, לשעבר בעליה של התשלובת, הגיש את התביעה בשנת 2004 נגד מרבית חברות המזון הגדולות במשק, בהן תנובה, קוקה קולה, תלמה ואסם, בטענה שהן פעלו כקרטל מזון ואסרו על חברות שונות לספק לפיקנטי מוצרים.

בית המשפט המחוזי בחיפה סירב לפטור את בדש מתשלום אגרה בסך 25 מיליון שקל, ולאחר מכן, יומיים לפני שחלף המועד לשלם את האגרה המוקטנת, מחק את התביעה. בדש ערער על ההחלטה למחוק את התביעה ובית המשפט העליון דחה את הערעור של בדש. "ערעור זה טוב היה אילו לא היה מוגש", כתב הרכב של שלושה שופטים בעליון, "לפנינו ערעור טורדני שדינו להידחות".

בדש יצא עם נזק לא קטן מהערעור, לאחר שהעליון הטיל עליו לשלם לכל אחת מ-29 החברות שכר טרחה של 7,000 שקל. בין עורכי הדין שייצגו את חברות המזון היו מרדכי בייץ ממשרד יגאל ארנון, עו"ד מאיר שריקי וזוהר שם טוב.

תגיות

28 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

27.
בושה שאין כדוגמתה לביהמש העליון
קשה לי להאמין ששופטי העליון מושחתים ומחוברים לעשירים מעבר לזה שהם שכנים שלהם, אבל מישהו יכול להסביר לי מה זה הזלזול הזה והאטימות הזאת של השופטים? וכן, אני יודע שאני מגיב אחרי עשר שנים, אבל זה לא משנה, הנזק הגדול שעשו לצרכנים מעוטי היכולת בגלל החיסול של פיקנטי, הוא גדול וכואב עד היום.
רונן  |  10.03.19
26.
המסקנה: בית המשפט העליון אחראי ליוקר המחיה ושוד האזרחים
שומרי הסף - ברח' שערי המשפט בכל מחדל ביטחוני הורגלנו להאשים את הש.ג. אבל מה דינו של מפקד שבמחדל היה לשומר הסף? או מנהל שסילק לקוחות על הסף? ויותר מכך, מה דינו של שופט עליון שנעל את שערי המשפט? היום יותר מתמיד ברור שיש קרטל בתעשיית המזון בישראל. חמש חברות שולטות בכ50% מהשוק – תנובה, אוסם, תלמה, קוקה-קולה ושטראוס. ו"עוף החול" קם שוב לספר לנו: שם הייתי ונלחמתי. איבדתי הון רב ו- 1,100 עובדים שהיו בשל קרטל המזון שקשר נגדי, יחד עם השופטת ורדה אלשיך ובעלה שהיה דירקטור בקרטל המזון. כן, מר משה בדש מפיקנטי שב לדבר, כמו עוף החול. הוא עמד בשערי בית המשפט המחוזי בתביעה נגד קרטל המזון, בלי יכולת לממן אגרת משפט על נזקיו הנאמדים במיליארד ₪, ומצא כי נעלו את השער. גם ברח' שערי משפט בירושלים – שם ממוקם בית המשפט העליון - נעלו את השער, כאשר דחו את ערעורו וגם חייבוהו בהוצאות. מי אשם בהתחזקות קרטל המזון, שעשק עד היום את עם ישראל במאות מיליארדי ₪? כמובן הש.ג. שנעל את שעריו מכל דיון במחדל הכלכלי הכי גדול במשק- ע
ברוך  |  27.08.17
לכל התגובות