אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

טעימת כלכליסט: מנות שף שאפשר להכין למשרד

חמישה שפים הכינו את המנות, ארבעה סטארטאפיסטים טעמו. המסקנות הועלו לטוויטר, והמנה המנצחת: קציצות עוף עם ירקות שורש ומנגולד

22.06.2009, 09:56 | גלי וולוצקי ואסף גלעד

עד לא מזמן הועסקו עובדי ההייטק בישראל בתוך מעין חלום ורוד שכלל גם כרטיס חופשי לארוחה במסעדות סמוכות. סביב קריות ההייטק - בהרצליה פיתוח, ברמת החי"ל וברעננה - צמחה תעשיית מסעדנות משגשגת, שהפכה למוקד עלייה לרגל והציעה ארוחות עסקיות ומבחר מנות שפים במחירים אטרקטיביים. אבל הקיצוץ המסיבי שנאלצו החברות להשית על עצמן בעקבות הירידה הדרמטית בהכנסותיהן, אילץ חלק מהן לפגוע גם בתקציב הארוחות.

חברות ענק ואחריהן אין ספור חברות סטארט־אפ שלחו מכתבים כאובים לעובדיהן המבשרים להם כי מהיום ארוחת הצהריים תהיה על חשבונם. הפגיעה אינה רק בעובדים: גם המסעדנים בסביבה מדווחים על קשיים לא מעטים ועל ירידה בכמות הסועדים באזורי התעשייה מאז תחילת השנה.

אבל למרות המיתון צריך להמשיך לאכול. "כלכליסט" קיבץ ארבעה הייטקיסטים, חברי הענף שספג קיצוצים, והציג להם חמש ארוחות קלילות שהכינו חמישה שפים מובילים, עם מתכונים שמתאימים לארוחה משרדית קלילה אך משביעה ומזינה. ההייטקיסטים דירגו את המנות לפי טעם וקלות הכנה. הרשמים והמתכונים לפניכם.

קציצות עוף עם ירקות שורש ומנגולד

השף: אבי ביטון, מסעדת אדורה.

הציון: 9.5

הקציצות של אבי ביטון. כדאי להוסיף מנת פחמימות, צילום: אוראל כהן הקציצות של אבי ביטון. כדאי להוסיף מנת פחמימות | צילום: אוראל כהן הקציצות של אבי ביטון. כדאי להוסיף מנת פחמימות, צילום: אוראל כהן

המתכון:

לקציצות:

500 גרם חזה עוף טחון

1 ביצה

3 כפות פירורי לחם

1 צרור נענע קצוצה

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

1 צרור כוסברה קצוצה

1 בצל לבן בינוני קצוץ

2 שיני שום כתושות

מלח ופלפל

לרוטב:

8 עלי מנגולד פרוסים דק (החלק הלבן והירוק)

2 עגבניות חתוכות לשישיות

1 גזר בינוני קלוף ופרוס דק

1 גבעול סלרי פרוס דק

1 בצל סגול חתוך לקוביות

1 קולורבי קלוף וחתוך לקוביות של 1 ס"מ

1 כף סוכר שטוחה

1/4 כוס שמן זית

1/2 כוס מים

מלח ופלפל

אופן ההכנה: מערבבים את חומרי הקציצות, יוצרים קציצות בגודל כדור פינג־פונג ושומרים במקרר. לסיר רחב ושטוח יוצקים את השמן, מוסיפים את הירקות ומטגנים כ־5 דקות. מוסיפים את הסוכר, מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את המים ומבשלים על אש נמוכה כ־10 דקות. מוסיפים את הקציצות ועוד מים אם יש צורך. מבשלים כ־30 דקות, מקררים היטב ומחלקים לקופסאות. לפני ההגשה אפשר לחמם כדקה וחצי במיקרוגל, או לאכול בטמפרטורת החדר אחרי כשעתיים מחוץ למקרר.

 

הערות הטועמים: "טעים מאוד, חריף במידה, משביע, רוטב מעולה. המראה מעורר תיאבון. אנחנו בחברה אוהבים את האוכל עם הרבה בשר" (אורן הר נבו).

 

קלות הכנה: "מורכב מדי למי שמגיע עייף בשבע בערב, אבל ילך מצוין בארוחת ערב בשישי" (שירי קינברנר).

 

דבר התזונאית: מנה חלבונית, דלת פחמימות ושומן. למנה זו כדאי להוסיף תוספת פחמימות כמו אורז או פסטה. המגוון הגדול של הירקות ועשבי התיבול תורם מאוד לערכה התזונתי של המנה. כדאי להימנע מטיגון הירקות, ולהקפיצם בווק או במחבת טפלון. המנה טובה גם להקפאה, כך שאפשר לשלב אותה עם תוספות משתנות.

קלוריות למנה: כ־360.

סלט פסטה עם עוף

השף: עמיר אילן, מסעדת הדסון

הציון 8.75

סלט הפסטה של עמיר אילן. כמות השומנים במתכון גבוהה מדי, צילום: אוראל כהן סלט הפסטה של עמיר אילן. כמות השומנים במתכון גבוהה מדי | צילום: אוראל כהן סלט הפסטה של עמיר אילן. כמות השומנים במתכון גבוהה מדי, צילום: אוראל כהן

המתכון:

לסלט:

600 גרם חזה עוף

4 כפות רוטב פסטו מוכן

שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס

4 כוסות פסטה פנה מבושלת ושטופה

4 כפיות שומשום שחור (או לבן)

לרוטב:

4 כפות חומץ אורז

8 כפיות סויה יפנית

4 שיני שום קצוצות

8 כפיות ג'ינג'ר קצוץ

4 כפות בצל לבן מגורד בפומפייה

4 כפות דבש

קורט פפריקה חריפה

5 כפות שמן קנולה

4 כפות שמן שומשום

אופן ההכנה: מתבלים את העוף בפסטו, במלח ובפלפל, ומזלפים עליו שמן זית. צולים במחבת גריל עד לחריכה יפה. מוציאים ומקררים. מכניסים לצנצנת את רכיבי הרוטב ומנערים היטב. מתקנים תיבול על פי הצורך. את הפסטה המבושלת מתבלים בכף שמן שומשום ומאחסנים בקופסת פלסטיק. עורכים את העוף הקר מעל הפסטה, יוצקים את הרוטב ומפזרים את השומשום השחור.

הערות הטועמים: "מתובל טוב, ייצוגי ולא מלכלך את הבגדים, קליל וטעים, ועם זאת משביע" (טל יניב).

קלות הכנה: "הייתי מכינה בבית את המנה הפשוטה יותר, סלט הפסטה, כי אני מכירה אותו. גם אהבתי שם את השומשום השחור" (שירי קינברנר).

דבר התזונאית: מנה מאוזנת מבחינת הרכב חלבונים ופחמימות. אמנם השומנים המוספים (רוטב פסטו, שמן זית, קנולה ושומשום) הם שומנים בלתי רוויים בעלי ערך בריאותי גבוה, אך הכמות המופיעה במתכון גבוהה מדי ושווה לכשבע כפות שמן, והיא תוספת של לפחות 630 קלוריות למנה. כמות השמן הגבוהה גורמת למנה להיות שמנה יחסית ועתירת קלוריות.

קלוריות למנה: כ־880.

סלט טאבולה עם עוף צלוי

השף: אסף גרניט, שף רשת מעדניות גוטה־גוטה.

ציון: 8.5

סלט טאבולה של אסף גרניט. בסך הכל, מנה בריאה ומשביעה, צילום: אוראל כהן סלט טאבולה של אסף גרניט. בסך הכל, מנה בריאה ומשביעה | צילום: אוראל כהן סלט טאבולה של אסף גרניט. בסך הכל, מנה בריאה ומשביעה, צילום: אוראל כהן

המתכון:

חומרים:

16 כפות בורגול טחון גס

4 עגבניות מגורדות בפומפייה

1 צרור פטרוזיליה

1 צרור נענע

1 צרור כוסברה

4 כפיות צנוברים

4 כפיות פיסטוק חלבי קלוף

4 כפיות שמן זית

8 כפיות מיץ לימון

4 כפיות חמוציות מיובשות

קליפה מגורדת מ־2 לימונים

4 גבעולי בצק ירוק, קצוץ

4 כרעי עוף

4 כפות סילאן

2 כפיות פפריקה מעושנת

4 לימונים, פרוסים

מלח ופלפל

אופן ההכנה: מושחים את העוף בסילאן, פפריקה מעושנת, פרוסות לימון, מלח ופלפל, עוטפים בנייר כסף ואופים בחום של 180 מעלות במשך שעה. מצננים. (אפשר להכין יום מראש). שוטפים את הבורגול ומסננים. מוסיפים את העגבנייה המגורדת ומים רותחים עד כיסוי. מכסים במגבת ומניחים להתרכך במשך כ־15 דקות. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. מסירים את הבשר מהעצם, ומוסיפים לסלט. אפשר להגיש עם פרוסות צנונית ויוגורט.

הערות הטועמים: "ווינר - בשר, יוגורט וטאבולה, השילוש הקדוש. מאוד אסתטית. העליתי לטוויטר!" (יואב סגל).

 

קלות הכנה: "להכין אותה? קצת מסובך, יותר מדי מרכיבים. דווקא הייתי מכין את סלט הקינואה, שנראה פשוט יותר" (טל יניב).

 

דבר התזונאית: מנה מאוזנת מבחינת הרכב החלבונים והפחמימות. כמו כן, ההרכב של השומנים המוספים, כמו השמן והאגוזים, מגוון ובעל ערך בריאותי גבוה. שילוב עשבי התיבול מעשיר מאוד את המנה מבחינה תזונתית. אפשר להפחית את כמות הסוכר המוספת (כף סילאן וכף חמוציות למנה). סך הכל זו מנה בריאה ומשביעה.

 

קלוריות למנה: כ־550.

 

 

סלט חסות, עגבניות שרי, פירות ואגוזים

השף: יואב בר, שף מסעדת מאראבו.

 

הציון: 8.5

הסלט של יואב בר. מנה עשירה, גם בקלוריות, צילום: אוראל כהן הסלט של יואב בר. מנה עשירה, גם בקלוריות | צילום: אוראל כהן הסלט של יואב בר. מנה עשירה, גם בקלוריות, צילום: אוראל כהן

המתכון:

לסלט:

1 חסה ערבית מופרדת לעלים

1 חסה אמריקאית מופרדת לעלים

1 חסה ירוקה מסולסלת מופרדת לעלים

200 גרם שקדים פרוסים קלויים

100 גרם קשיו קלוי

50 גרם פיסטוק חלבי קלוף

4 אגסים קלופים ללא ליבה, חתוכים לרבעים

4 משמשים מגולענים, חתוכים לרבעים

4 נקטרינות מגולענות, חתוכות לרבעים

מעט עלי בייבי

16 עגבניות שרי חצויות

200 גרם גבינות קשות (פרמז'ן, קשקבל וכד')

40 גרם סילאן

לרוטב:

3 כפות שמן זית

3 כפות חומץ בן יין

1 כף סוכר חום

מלח ופלפל

אופן ההכנה: קורעים ביד את העלים ומערבבים בקערה גדולה. מערבבים את רכיבי הרוטב תוך זילוף אטי של השמן. מכניסים את הפירות, האגוזים והגבינות לקופסאות נפרדות (רצוי בקירור). לפני הארוחה מתבלים את העלים ברוטב, ומוסיפים את הפירות, האגוזים, הסילאן, העגבניות והגבינות.

 

הערות הטועמים: "טעים מאוד. שילוב הפירות, הירקות והאגוזים עובד מצוין. עושה חשק לנגוס" (שירי קינברנר).

 

קלות הכנה: "מכיל יותר מדי רכיבים ולכן אינו קל להכנה, אך נראה ששווה את ההשקעה. אולי לא ליום עבודה במשרד, אך בהחלט לארוחת ערב חגיגית" (טל יניב).

 

דבר התזונאית: המנה דלה בפחמימות ומכילה מגוון עשיר של עלים, ירקות ופירות, אך עשירה מאוד בשומן. אמנם מקור השומן בעיקר באגוזים השונים ובשמן זית, שהם שמנים בלתי רוויים מומלצים, אך על פי החישוב מנה אחת מכילה כ־90 גרם אגוזים ותוספת של שמן זית, כמות התורמת כ־500 קלוריות. כמו כן, המתכון מכיל גבינות שמנות ולא מעט סוכר מהפירות ומהסילאן.

 

קלוריות למנה: כ־850.

 

 

סלט קינואה עם תפוחים, וצנוברים

 

השפית: הדסה וולף, מסעדת אידלסון 10.

 

הציון: 8

סלא הקינואה של הדסה וולף. חצי מהמנה יכולה לשמש תוספת למנה חלבונית אחרת, צילום: אוראל כהן סלא הקינואה של הדסה וולף. חצי מהמנה יכולה לשמש תוספת למנה חלבונית אחרת | צילום: אוראל כהן סלא הקינואה של הדסה וולף. חצי מהמנה יכולה לשמש תוספת למנה חלבונית אחרת, צילום: אוראל כהן

המתכון:

חומרים:

600 גרם קינואה

80 גרם צנוברים קלויים

1 צרור רוקט קצוץ

1 צרור נענע קצוצה

200 גרם תפוח עץ גרנד סמיט חתוך לקוביות

מעט מלח

8 כפות מירין

8 כפות חומץ תפוחים

 

אופן ההכנה: מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח, מוסיפים את הקינואה ומבשלים 12–15 דקות. מסננים, שוטפים ומקררים. מוסיפים את כל המרכיבים ומגישים.

 

הערות הטועמים: "התפוח נותן קונטרה יפה לאנמיות של הקינואה" (יואב סגל). "חביב אך לא משביע" (אורן הר נבו).

 

קלות הכנה: "קל להכנה. הייתי מכין בשמחה בבית ומביא לעבודה, אולי כתוספת למנה אחרת" (טל יניב).

 

דבר התזונאית: מנה פחמימתית. מבחינה כמותית, מחצית ממנה יכולה לשמש כתוספת פחמימות למנה חלבונית אחרת. בסך הכל הרכב השמן (צנוברים) בעל ערך תזונתי גבוה והכמות מאוזנת יחסית. גם כאן השילוב של עשבי התיבול מעשיר מאוד את המנה.

 

קלוריות למנה: כ־500.

 

 

הטועמים

 

טל יניב (41), מנכ"ל חברת אולאופמי, מפתחת רשת חברתית על בסיס ציר הזמן

המשרד: רח' הר סיני בתל אביב.

הרגלי אכילה בעבודה: "משתנים. יש ימים שאנחנו אוכלים מחוץ למשרד, ויש ימים שמביאים אוכל מהבית. סלט אני חותך בכיף, בהתאם לעונה ובהתאם לגחמות. בתקופות לחוצות מגיעים עמוסים בקופסאות פלסטיק מההורים ומחממים בימי ראשון ושני, עד שנגמר".

יואב סגל (35), מייסד חברת הודי, סטארט־אפ שמחבר בין אנשים שגרים באותו אזור גאוגרפי

המשרד: רח' מנחם בגין בתל אביב.

הרגלי אכילה בעבודה: "התברכנו באזור שיש בו חומוסיות, פלאפל וקפה מצוין. לפעמים אני מוותר על צהריים ואוכל בערב את הארוחה הגדולה, או אוכל משהו קל וצנוע, שלא יקשה אחר כך על העבודה".

אורן הר־נבו (31), מנכ"ל אייביו, חברת אינטרנט שמסייעת לאתרים לשפר הכנסות על ידי שימוש בווידיאו

המשרד: תל אביב, על גבול גבעתיים.

הרגלי אכילה בעבודה: "יש ארוחות משותפות רבות. פותחים שולחן יחד ומביאים אוכל יחד. לא יודע אם זה קשור למצב הכלכלי, אבל אין לנו הרבה מסעדות באזור, כך שאנחנו לא מרבים לצאת לאכול".

שירי קינברנר (33), מפיקת קריאייטיב בחברת הסטארט־אפ סאנדיי־סקיי, שמפתחת סרטוני פרסומות לאתרי אינטרנט

המשרד: רמת החי"ל, תל אביב.

הרגלי אכילה בעבודה: "בדרך כלל יורדים לאכול במסעדות באזור, או לוקחים ואוכלים במשרד. בבוקר יש מטבח עמוס בדגנים, קורנפלקס וטוסטים למיניהם. אנחנו מאוד אוהבים את המטבח, אוהבים לאכול, מביאים קינוחים ומבשלים בבית, אבל את הארוחות עצמן משאירים לשפים. אני לא רואה אנשים שמביאים מהבית ארוחות שלמות".

 

מימין: שירי קינברנר, אורן הר-נבו, יואב סגל וטל יניב. סטארטאפיסטים רעבים, צילום: אוראל כהן מימין: שירי קינברנר, אורן הר-נבו, יואב סגל וטל יניב. סטארטאפיסטים רעבים | צילום: אוראל כהן מימין: שירי קינברנר, אורן הר-נבו, יואב סגל וטל יניב. סטארטאפיסטים רעבים, צילום: אוראל כהן

 

כך טעמנו

 

ביקשנו מחמישה שפים לספק לנו מתכונים למנות שנוח להכין בבית ולקחת למחרת למשרד לארוחת צהריים. המנה אמורה היתה להיות משביעה אך קלה יחסית, פשוטה להכנה, וכזו שתשרוד לילה במקרר וחימום במיקרו המשרדי במידת הצורך, ושלא תכיל חומרים שמתקלקלים בקלות.

ביום הטעימה הכין כל שף את המנה, וזו הועברה למערכת "כלכליסט".

 

קיבצנו ארבעה עובדי חברות הייטק שיטעמו את המנות, יעיינו במתכונים ויספרו לנו אם המנות שטעמו נראות להם מתאימות לאדם העובד. העובדים התבקשו לדרג את המנות בהתחשב במראה שלהן, בטעמן ובקלות ההכנה.

הטועמים, שבין ביס לביס צילמו את המנות ומיהרו לעדכן את דעתם עליהן בטוויטר, סיפרו שמזמן לא אכלו טוב כל כך באמצע יום עבודה. הם נהנו מאוד מהאוכל, אבל רק מקצת המנות נראו להם מתאימות למשימה שלה נועדו. מעניין שדווקא המנות שעוררו פחות התלהבות בטעימה ראשונה, כמו סלט הקינואה, הן המנות שנראו להם המעשיות ביותר להכנה בבית.

 

לסיום המתכונים הועברו לד"ר ענת דיין, דיאטנית קלינית מן המכון לרפואת ספורט בווינגייט, וזו ניתחה את הערך התזונתי של המנות.

תגיות