אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הייאוש מתחת לגלימה: מאות עורכי דין הגיעו ליריד תעסוקה ויצאו בידיים ריקות צילום: חיים צח

הייאוש מתחת לגלימה: מאות עורכי דין הגיעו ליריד תעסוקה ויצאו בידיים ריקות

400 עורכי דין צעירים באו לנסות ולמצוא עבודה ביריד השמה שנערך באוניברסיטת תל אביב אך יצאו מיואשים יותר מכפי שהגיעו. 40 המשרדים שנכחו ביריד לא גייסו עובדים חדשים

23.06.2009, 10:33 | מארק שון

יריד ההשמה של לשכת עורכי הדין שהתקיים אתמול (ב') באוניברסיטת תל אביב חשף את מצבם העגום של משרדי עורכי הדין ושל עורכי הדין הצעירים עצמם - 40 משרדים הגיעו ליריד ההשמה בלי כוונה אמיתית לגייס עורכי דין, וכ-400 עורכי דין צעירים באו לנסות את מזלם ולקבל עבודה בשוק הבעייתי, אך יצאו מיואשים יותר מכפי שנכנסו.

"אנחנו לא מגייסים אבל תשאיר קורות חיים", זאת היתה האמירה של הרבה משרדי עורכי דין שהגיעו אתמול ליריד התעסוקה. עו"ד מאחד המשרדים הבכירים ביותר שהיו ביריד אמר ל"כלכליסט" כי "אין לנו כל כוונה לסגור כאן עבודה עם אף אחד, אי אפשר באמת לדבר כאן ולראיין".

פורום עורכי דין הצעירים של לשכת עורכי הדין, בשיתוף מרכז ההשמה של הלשכה, יזמו את יום ההשמה שאורגן על ידי חברת ארטרא. היריד כלל משרדים גדולים דוגמת ש.הורוביץ, גרוס קלינהנדלר חודק הלוי גרינברג, קנטור אלחנני טל, ומשרדי בוטיק דוגמת בועז בן צור ומטרי מאירי.

כל משרד פתח דוכן שניתן היה להירשם אליו, ולאחר פתיחת המושב על ידי יו"ר הלשכה, יורי גיא-רון, והרצאה של פסיכולוגית העוסקת בהשמת עובדים, החלו המוני עורכי הדין המובטלים לנהור אל עבר הדוכנים ולנסות להירשם לתור כבשפיהם משפטים קבועים דוגמת "זה אירוע לא נעים, המצב לא טוב, אנחנו יודעים שהם מפטרים אז למה הם באים לפה? זאת חוצפה".

אחד המשרדים בהם היה תור ארוך למשך זמן ממושך היה דווקא זה של סאמט, שטיינמץ, הרינג, גורמן, שלמרות שעיקר עיסוקו בשוק ההון ופעילותו הייתה בירידה בעבר, הרי שהשותף הבכיר שהם שלחו, עו"ד מני גורמן, אמר חד משמעית למרואיינים – "אנחנו מחפשים עורכי דין, בעיקר בליטיגציה".

 

אווירת הנכאים ניכרה על פניהם של עורכי הדין הצעירים שמחפשים עבודה כבר חודשים מבלי שאף משרד יחזור אליהם. בניגוד לפרסומים לאחרונה באשר להתאוששות בשוק עריכת הדין הרי שעורכי הדין שמילאו אתמול את חלל האולם היוו הוכחה חיה שההיפך הוא הנכון; המשרדים מהעשירייה הראשונה ממשיכים להתמקד בצמצומים – הורדת משכורות, הקפאת בונוסים, הקפאת גיוסי כוח אדם – אך ממשיכים לנסות לשדר לעולם ולתקשורת "עסקים כרגיל". 

 

עו"ד חיים אייל בן ה-59, לשעבר מנהל סניף בנק שחיפש שינוי בחייו והוציא רישיון עריכת דין בדצמבר האחרון, היה המועמד המבוגר ביותר מבין הבאים לכנס. אייל לא היה אופטימי ביציאה לאחר שעבר בין הדוכנים וחילק את קורות החיים שלו.

עו"ד שסיים בהצטיינות את התואר באוניברסיטת בר-אילן ומובטל כבר יותר משנה, הוציא את זעמו בשיחה עם "כלכליסט" על הצפת המקצוע ואמר כי "השוק מוצף, תואר במשפטים הפך לתואר BA כללי, המכללות גמרו את השוק".

עו"ד אחר שנמצא במקצוע כבר חמש שנים, פתח משרד עצמאי לפני כשנתיים ולאחרונה הרים ידיים כי המצב בשוק הכריע אותו. לדבריו "הבנתי שאני יכול להרוויח את אותם סכומים שאני עושה כעצמאי אם אני אעבוד כשכיר, רק בלי הסיכון".

המועמדים האופטימיים ביותר היו אלה שסיימו את המסלול הארוך לאחרונה וקיבלו את הרישיון שלהם בשבוע שעבר. אותם מועמדים טרם כיתתו רגליהם בין המשרדים, וניכר בהם כי מבחינתם מדובר ביריית הפתיחה למסע החיפושים.

בניגוד אליהם, עורך דין צעיר בעל מספר תארים אקדמיים, שסיים התמחות באחד מהמשרדים המובילים בת"א, מחפש כבר שנה עבודה ללא הצלחה. "בשלושת החודשים האחרונים פשוט אין ראיונות", אמר ל"כלכליסט", "נרשמתי בכל חברת השמה אפשרית ללא הועיל".

תגיות

51 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

51.
מבצע חסוי לעו"ד חדשים- ביטוח אח' מקצועית
מדהים !! הלשכה לא מפרסמת זאת אבל חברת מגדל באמצעות סוכני הביטוח חידוש מרוז יצאה במבצע (למה זה חסוי ??) לפיו עורכי דין חדשים/צעירים יכולים לרכוש ביטוח אחריות מקצועית תמורת הפרמייה השנתית הרגילה,- פחות 35% אבל..אבל..אבל,- תקופת הביטוח תהייה לשנתיים !!!! במקום לשנה אחת. זו הנחה אדירה !! ממליץ לכל חבריי לבדוק זאת ולממש הזכות החסוייה זאת ! (שאלתי את חידוש-מרוז מדוע זה לא מפורסם והם ענו שזו החלטה חדשה של מגדל ,- שייתכן ותפורסם ויתכן שלא....)
משה ליכטמן , ירושלים  |  24.12.09
50.
אני קוראת ומשתוממת תכנסו
אני יודעת שיש סיכוי שכבר אף אחד לא יקרא את התגובה שלי אבל הייתי חייבת לכתוב משהוא כי השרשור מקומם. אני לומדת משפטים במכללה למנהל. אני מניחה שחלק מימכם שונאים אותי באופן אוטומטי. מבחינתכם אני אחראית לביזיון השוק, להתדרדרות המשפט במ"י ולרצח קנדי. החיים הם לא כ"כ שחור ולבן. העובדה שהרבה אנשים לומדים את המקצוע שאותו בחרתם ללמוד ולחלקם פסיכומטרי נמוך מימכם בכלל לא אמורה לפגוע בכם. המצב בשוק הרבה פחות גרוע מהתמונה המוצגת (ואני מתבססת על נתונים מדויקים שלצערי הרב אינני יכולה לחשוף את מקורם). אכן יש מיתון, יש הרבה עורכי דין אבל יש גם הרבה סטודנטים ועו"ד שמשרדים מחזרים אחריהם. יש מספיק סטודנטים, (שחלקם אגב לומדים במכללות רחנא לצלן) ששכרם בהתמחות עומד על 7000-8000 שקל. שבוררים אופציות. אם אתם מספיק איכותיים תמצאו את עצמכם בקבוצה הזאת. כסטודנטית בעלת ציונים גבוהים אני לא מתרעמת על סטודנט שלומד במכללת שקר כלשהוא עם ממוצע 60 ולא כועסת עליו. ואני מאמינה שאם יום יגיע והוא יתפוס את מקומי כנראה שהיה לו מה להציע שלי פשוט אין. פייר, אם יש לאותו אחד תואר בראיית חשבון או ניסיון עשיר של שנים מצה"ל אז אני יתקשה להתחרות. אני לא אאשים אותו בהתדרדרות השוק, אני מאמינה שאם הוא גרוע תוך כמה שנים הוא יעזוב או יועזב ועם כל הכבוד יש בעיות קצת יותר רציניות בישראל מאשר התדרדרות השוק המשפטי. לצעוק "בזיון השוק" זה סתם להתכסות בעלה תאנה חברתי כשבעצם הפחד הוא להיות מובטל/ לקבל משכורת נמוכה או להיות במקצוע לא "יוקרתי". אגב, למי באמת אכפת מיוקרת המקצוע? צריך להיות בנאדם מאוד שטחי בשביל לחשוב שסטאטוס מקצועי הוא מה שמגדיר אותך ומה שמייחד אותך בעיני עצמך ואחרים. מה שחשוב הוא מה יעשה לך טוב. צריך לנסות להתקבל לאוניברסיטה. זה לא נתון לויכוח. אבל לפני שאתם מחליטים שכל מי שבמכללה נעל קראו קצת נתונים. ראיתם את הסכם?! היה לי סכם מעולה. שרת החינוך כתבה לי מכתב הערכה על ציוני הבגרויות שלי! הפסיכומטרי היה טוב ואכשהוא על חודה של נקודה זה הספיק רק בצפון. קל לצעוק "לכי לשפר" אבל כשהחברים מסביב מתחילים ללמוד ויש מלגה מפתה אתה כבר מתחיל... החים הם לא שחור לבן. לגבי האמרה שרק דבילים ילמדו היום משפטים במכללות. ראשית, המצב קשה בכל השוק לא רק במכללות אז מה זה אומר עליכם. שנית, כשילד ראה מגיל קטן סדרות על עו"ד והלך ל"נוער שוחר משפט" כשחברים שלו הלכו לים אז הוא ילמד משפטים. יש בזה סיכון. אבל יש סיכון גבוה יותר שמי שיצטיין בבן צבי יפסיד תפקידים ליוצאי ריאליטי ושמי שילמד פסיכולוגיה לא יתקבל לתואר שני בכל זאת הפקולטה לפסיכולוגיה מלאה מפה לפה ולא חסרים אנשים שיעמדו על הראש בשביל להתקבל לבן צבי. היופי בעולם שלנו שיש אנשים שמונעים ע"י חלומות ולא כסף. אם כולם היו לומדים מחשבים השוק גם שם היה מוצף... למצוא התמחות (בשורה ראשונה וי איי פי אגב) היה לי קל ויתכן שאת הכאפה אני אחטוף אח"כ, אבל במקרה הכי גרוע יציעו לי שכר גרוע. לא יקרה כלום בלאו הכי השאיפות שלי בחיים הם הרבה מעבר לתואר ראשון. אז אני כמו מספיק אנשים שהתרעמתם עליהם כאן לא נעבוד בשכר מבזה. נעשה תואר שני ואם צריך גם שלישי לא משנה במה ונחיה ברמת חיים שמתאימה לנו. רצינו לתת צא'נס לחלום אבל אין לשפויים שבנו שום כוונה להלחם עליו שנים בכוח על חשבון רמת החיים שלנו. איומי הסרק האינטליגנטיים שלכם "יא אהבל תהיה מובטל" לא רציניים.
דנה  |  29.06.09
49.
הכי קטע פה - שדברי אלו שלומדים במכללות הרבה יותר מבוססים
לא יאומן, ציפיתי מבוגרי האוניברסיטאות לתגובות הולמות אבל מלבד קללות ירידות וטענות חסרות תוכן ובסיס - אין להם כלום (נכון לא הזדהתם בתור בוגרי אוניברסיטאות אבל ברור מתגובתכם שאתם כאלו) ודווקא לאלו שמזדהים בתור בוגרי מכללות ישנם תגובות מעניינות יותר, מבוססות יותר, בעלות יותר תוכן, בוגריות יותר ומשכנעות יותר... אז את מי הייתם שוכרים בתור עו"ד שלכם? את הילדים, המקללים שאין להם טיעונים מלבד "זה ברור" "טמבלול" וכו'? או אנשים שמבססים את דבריהם בנועם ובצורה מבוססת ומשכנעת??
נקודה למחשבה  |  28.06.09
47.
42 הצחקת את הסבתות
בוגרי המכללות לא משתלטים ולא בטיח. אולי עוד 50 שנה נראה כאן איזה שינוי. תזכור שעמדות הכוח נמצאות אצל בוגרי האונ' - והמצב הזה ימשיך להנציח את עצמו. אבל אתה אידיוט אז מה זה משנה? אתה לא תבין טיעון כזה. לך גם אתה ותירשם לקורס פסיכומטרי או שתצטרך לשאת את גיבנת מכללת הפאר שלך לכל חייך המקצועיים.
נפלו על הראש בוגרי המכללות  |  26.06.09
לכל התגובות