אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שיפור בתנאי הסחר בעקבות הפער בין הייבוא לייצוא צילום: בלומברג

שיפור בתנאי הסחר בעקבות הפער בין הייבוא לייצוא

מחירי יבוא הסחורות ירדו ב-6.1% ברבעון הראשון, לעומת ירידה מתונה ביותר במחירי הייצוא. מדד תנאי הסחר עלה ב-5.8% ברבעון לעומת התקופה המקבילה אשתקד

29.06.2009, 14:25 | אמנון אטד
ברבעון הראשון של השנה ירדו מחירי יבוא הסחורות ב- 9.6%. ירידה זו נובעת בעיקר מירידה חדה של 21.9% במחירי יבוא חומרי האנרגיה ומירידה של 10.9% במחירי יבוא היהלומים. ללא יהלומים וחומרי אנרגיה ירדו ברבעון הראשון מחירי יבוא הסחורות בשיעור של 6.1%. לעומת זאת, במחירי יצוא הסחורות, ללא יהלומים, נרשמה בתקופה זו ירידה מתונה הרבה יותר, של 0.7% בלבד.

מדדי מחירי סחר החוץ של ישראל מחושבים בדולרים ולכן הם מושפעים מהשינויים בערך הדולר לעומת המטבעות האחרים שבהם נערכות עסקאות היבוא והיצוא הישראלי. ברבעון הראשון של השנה נחלש הדולר ביחס למרבית המטבעות האחרים ועובדה זו הייתה אחת הסיבות לירידה במחירי הייבוא והייצוא.

מנתונים שמפרסמת היום (ב') הלמ"ס מתברר כי כתוצאה מהפער הגדול בירידות המחירים בין הייבוא לייצוא נרשם ברבעון הראשון של 2009 שיפור של 5.8% במדד תנאי הסחר של ישראל. זאת לעומת הרעה של 0.4% שנרשמה בתנאי הסחר ברבעון האחרון של השנה שעברה. מדד תנאי הסחר מוגדר כיחס בין השינוי במדדי מחירי הייצוא לבין מדדי מחירי הייבוא.

מנתוני הלמ"ס מתברר כי ברבעון הראשון ירדו מחירי חומרי הגלם, ללא יהלומים וחומרי אנרגיה, ב- 9.9%. מחירי יבוא מוצרי הצריכה ירדו בתקופה זו ב- 3.7% ואילו במחירי יבוא המוצרים לצריכה שוטפת, כמו מזון, הלבשה והנעלה, נרשמה ירידה חדה יותר של 6.1%. נתוני הלמ"ס אינם כוללים את הייבוא הביטחוני ואינם כוללים יצוא וייבוא של שירותים ובכלל זה יצוא שירותי תוכנה.

תגיות