אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ירדן והפלסטינים זועמים: ישראל והבנק העולמי לא יכולים להגיע להסכמה על תעלת הימים בלעדינו צילום: עמית שאבי

ירדן והפלסטינים זועמים: ישראל והבנק העולמי לא יכולים להגיע להסכמה על תעלת הימים בלעדינו

האחראי על פרויקט תעלת הימים במשרד המים הירדני: "קראנו את הידיעה על הסיכום - והיינו בהלם"; הרשות הפלסטינית: תפקיד הבנק העולמי הוא רק לפקח

30.06.2009, 18:29 | דורון פסקין
ירדן הגיבה בקרירות להודעתו של השר לפיתוח אזורי והמשנה לראש הממשלה, סילבן שלום, כיהצליח לסכם עם נשיא הבנק על הקמת שלב ראשון בפרויקט המשותף לשתי המדינות – "תעלת הימים". מקורות במשרד המים וההשקיה של ירדן מסרו כי איש לא מסר להם את ההודעה לפיה הבנק העולמי יהיה מוכן להעניק 1.25 מיליארד דולר לפרויקט שאפתני זה.

במשרד הירדני הביעו תמיהה לגבי החדשות שיצאו מישראל בטענה כי הם שותפים מלאים של הפרויקט ולכן "לא ייתכן כי לא יקבלו עדכונים מהגורמים המוסמכים, אלא רק מהתקשורת". פאיז בטאינה, האחראי על פרויקט תעלת הימים במשרד המים הירדני הגיב: "אנחנו קראנו את הידיעה והיינו בהלם. שהחלטה כה חשובה התקבלה בלי שקיבלנו הודעה על כך. בכלל לא בטוח שהידיעה הזו נכונה. אנו עומדים בקשר עם הבנק העולמי". עם זאת, הבכיר הירדני הביע תקוותו כי הידיעה נכונה שכן "זה אומר שהפרויקט מתקדם בצורה ממשית".

ובתוך כך, גם ברשות הפלסטינית זועמים על ההודעה של שלום. יו"ר רשות המים הפלסטינית, ד"ר שדאד עתילי הצהיר כי "שלום ונשיא הבנק העולמי אינם יכולים לסגור הסכם שכזה מבלי ליידע את השותפים בפרויקט". עתילי ציין כי הבנק העולמי מימן את מחקר ההיתכנות של הפרויקט בשנת 2005 אולם מי שאמור להכריע אם לבצעו הם הצדדים הנוגעים בדבר – ישראל, הפלסטינים וירדן. "תפקיד הבנק הוא לפקח" על ביצוע הפרויקט במידה שהצדדים הנוגעים בדבר יסכימו על כך, הוסיף הבכיר הפלסטיני.

הכותב הוא מנהל אגף המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת) www.infoprod.co.il

תגיות

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
אל תתרגשו סילבן היה חייב להטיל ספין כדי שישמעו עליו - הוא מומחה בזה אבל ..
מכל מקום , כולם יודעים שהפרויקט הזה משותף לישראל לפלסתינאים ולירדנים [לא כל כך יודע למה גם לפלסתינאים אבל זו עובדה ידועה וברורה לכולם ] במיוחד לירדנים ולנו כי יש ים המלח הוא גם שלנו גם שלהם עכשיו , ישנם התדנויות משותפות לאורך שנים רבות בנושא וזאת גם על מנת להציל את ים המלח וגם לספק מים הן לפלסתינאים והן לירדנים וגם כמובן לבנות תחנת כח שתספק חשמל לכל הצדדים , אם כן , מובן שהצד הירדני הוא שותף אסטרטגי לפרויקט [וגם הפלסתינאים ] שאם לא כן הבנק העולמי לא היה שותף לכך ...... ומן הצדק וההגיון והיושר והחוכמה וההגיון והשכל הנכון שלפני שיוצאים בהצהרות אולי כדאי להרים טלפון לשותף העיקרי היינו ירדן , לשמח אותם או לבשר להם את התוצאות לפני שיוצאים לתקשורת הלא כן ???????? אבל כמובן שסילבן שלום ראה את התמונה אחרת , כמובן קודם כל היה חייב לנצל את הידיעה להאדרת שמו , וכו וזאת כמובן בלי לקחת בחשבון את התוצאות של מעשהו עכשיו אני שואל אתכם נכון , זה לא סיפור גדול שאי אפשר לסגור אותו בהתנצלות וכו אבל אם בדברים כאלה פשוטים הוא נופל אז הייתם יכולים לסמוך עליו בשאר הדברים שבטיפולו ???? הרי הבנאדם היה שר חוץ במדינת ישראל לא מעט זמן ואני מניח שהוא די בקיא בתקשורת דיפלומטית ... או שלא !? הוי הוי סילבן איזה חאפר
ציון  |  30.06.09
15.
חלק מים המלח נכבש ב67
החוק הבנלאומי כובע: שוויון מלא בזכויות לכל המדינות אשר להן יש גישה לאותו ים. ומכיוון שישראל מפרה את החוק הבינלאומי, תמיד עושה לפי האנטרסים שלה ולא לפי החוק. לפלסטינים יש זכות לזעום ולערער כל עוד שהשטח כבוש. ולאלה שמתקשים בהבנת החוק או הקשר של הפלסטינים לים, אני מציע שילמדו קצת הסטוריה ושיבדקו לדוגמה היכן ממוקמים אתרי הנופש קליה ופשכי.
יוסף , USA  |  30.06.09
לכל התגובות