אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבינלאומי מפסיק את חוזה מיקור החוץ עם אי.די.אס צילום: עמית שעל

הבינלאומי מפסיק את חוזה מיקור החוץ עם אי.די.אס

החוזה, ששוויו כ-871 מיליון שקלים, הורחב רק בדצמבר האחרון; הסיבה להפסקה - שינוי בצורכי הבנק, שגדל באופן מהותי בשנים האחרונות

02.07.2009, 10:46 | מאיר אורבך

הבנק הבינלאומי הודיע הבוקר (ה') לחברת EDS על רצונו להפסיק את חוזה מיקור החוץ עם החברה. החוזה שתוקפו היה ל-8 שנים ושוויו היה 871 מיליון שקלים הופסק באופן מיידי.

על פי הודעה משותפת שהוציאו שתי החברות, הסיבה להפסקת ההסכם נובעת משינוי בצורכי הבנק בינלאומי, שרכש במהלך השנים האחרונות 3 בנקים והפך לקבוצה בנקאית הגדולה באופן מהותי מגודלו של הבנק בתקופת ההתקשרות בהסכם מיקור החוץ.

בנוסף גדלה פעילותו בשוק ההון. מתכונת ההסכם, כפי שנחתם במקור, אינה מתאימה לבנק היום. לפיכך, הודיע היום הבנק על החלטה הנובעת גם מהערכה מחודשת לצורכי התייעלות, לפיה תופסק פעילות מיקור החוץ בתחום התשתיות של EDS.

חברת מטף, חברת המחשוב של הבינלאומי, תעסיק את כל 100 עובדי EDS הקשורים לבנק.

בדצמבר האחרון דיווחו החברות על הרחבת ההסכם ביניהן, כך שעדיין לא ברור מה הביא את הבנק לבטל את ההסכם חצי שנה לאחר החתימה על הרחבת ההסכם. במסגרת ההסכם בדצמבר היו אמורים להיכנס להסכם בנק אוצר החייל ובנק מסד - למסגרת אספקת השירותים על ידי EDS.

בדיווח המיידי שהוציא הבנק לבורסה, הוא מנמק את הפסקת ההסכם בין היתר בכך שהבנק לא השיג את המטרות שהעמיד לעצמו בחתימת ההסכם. על פי ההערכה, המטרות המרכזיות שלא הושגו היו יעילות וחיסכון, שכעת הבנק ינסה להשיגם במסגרת חברת המחשוב שלו.

בהודעת החברות נמסר ששני הצדדים מממשים תוכנית עבודה מסודרת על מנת להעביר את האחריות לתשתית המחשוב של הבנק, תוך שמירה על רציפות.

חברת EDS ישראל, שמנוהלת על ידי גלעד רבינוביץ, מעסיקה בישראל כ-1,000 עובדים והיא חלק מחברת HP שרכשה את החברה העולמית ב-14 מיליארד דולר.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
שוק העבדים והעבדות
שוק העבדים של עולם ההיטק חובש את כובעו האמיתי ,עובדים מטולטלים ממעסיק למעסיק שמנסה את מזלו בהגדלת הונו האישי ובתשלום מזערי לעובדיו על שעות עבודה מרובות,מגדלים אלו יפלו עד האחרון שבהם ,לי מאוד עצוב שאנו אזרחי מדינת ישראל לא עושים בנדון מאומה,משתינים עלינו ואנו אומרים שיורד גשם. הגיע הזמן לזעזע את הסיפים ולהלחם בחוזקה על זכויותנו,די לגזלנים !
ישראל  |  02.07.09
5.
מחויבות ומוטיבצית העובדים
משום מה כבר בהתקשרות ביניהם אמרנו שזה לא יצליח. עובדי הפנים בחברה מכירים היטב את המערכות ולא פחות מזה את התממשקות המערכות בינן לבין עצמם. כשיש לעובדים הפנימיים ביקורת על הנעשה בחברת מיקור החוץ הם לא יכולים לשנות דבר. ותמיד ישנן ביקורות קשות, מעצם ההיכרות המעמיקה, מהרצון להצלחה ומהמחויבות לחברה, מה שאין כך בחברת מיקור חוץ - הם הרי יודעים הכל ואין עליהם. חבל שלוקח זמן והרבה כסף להגיע למסקנות כאלו . מזכיר גם את הרצון ל-downsizing כדי לחסוך כסף, שהתנפץ ומתנפץ בפנים.
אלי שלו  |  02.07.09
4.
הבעיה העיקרית נובעת מהבדלי תרבויות בין הבנק לקבלן
כאשר בנק שוכר חברה גדולה על מנת לערוך שינוי יסודי בתהליכי עבודה ממוכנים, ישנה חשיבות עליונה למתאם בין עובדי הבנק לעובדי הקבלן. ככל שהשינוי מתמשך ומהותי, כך גדלה הבעיה. הבעיה מורכבת ממספר תחומים. הנה הגדולים שבהם: הראשון, הבנק הוא עסק מתפתח. ככל שהפרויקט נמשך זמן רב יותר כך מתרבים השינויים שיש לבצע בתוכנית העבודה המקורית של הקבלן. למעשה, גוף בסיסי שצריך להקים בהתקשרות כזו הוא אגף שעוסק בהתאמת הפרויקט למדיניות הבנק. זהו גוף עם מנהיג סמכותי מתוך הבנק שעוקב אחר כל שינוי בעבודה הבנקאית על מנת לתרגם אותו לשפת הפרויקט. השני, קשה לקבץ מראש לתוכנית העבודה של הפרויקט את כל השינויים הנדרשים. בדרך כלל מתגלים דברים במהלך העבודה. חלקם, עיוותים שנוצרו עם הזמן וחלקם עיוותים שאפילו עובדי הבנק לא מודעים לקיומם. כל אחד מה"דברים המתגלים" דורש שילוב בתוכנית העבודה של הפרוייקט. הכי קריטי הוא לגלות דברים לאחר שעבודת התכנון החלה. בפרוייקט שכזה, תופעה כזו - שגרתית לחלוטין. המסקנה היא שצריך להיערך לכך מראש ברמה של 30 אחוז מהפרויקט. לא פחות. השלישי, עובדי הגוף שעובר שינוי אינם מחבבים (בהמעטה) שינויים בתהליך העבודה. חוסר החיבה לשינויים יכול להיות קריטי להתנהלות הפרויקט. בתמצית, הנושאים שמניתי (ויש עוד) גורמים במקרים רבים לחשיבה מחדש על הפרויקט ולפי הצורך גם על הפסקתו, כיוון שההבדלים בין שתי התרבויות וחוסר ההיערכות גדולים מדי מכדי להמשיך.
אריה דרוקמן , דרום השרון וקצת ימינה  |  02.07.09
לכל התגובות