אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי - סכסוך בלידר: שרם ופודים נגד דני ברק

בלעדי - סכסוך בלידר: שרם ופודים נגד דני ברק

דני ברק, מנכ"ל לידר שוקי הון, מעוניין להיפרד מהשותפים הוותיקים איציק שרם ויאיר פודים. גורמים מקורבים: ברק סבור שהחיבור של לידר שוקי הון לשניים עלול להסב לה נזק

09.07.2009, 07:00 | גולן חזני

עימות בין איציק שרם ויאיר פודים לבין דני ברק, שותפם של השניים בלידר שוקי הון. ל"כלכליסט" נודע כי ניסיונות שעורך לאחרונה ברק למצוא רוכש ללידר שוקי הון נתקלים בהתנגדות של שרם ופודים ושל הרוכש המיועד של השליטה בקבוצת לידר, צביקה בארינבוים, שלא מעוניינים למכור את החברה.

העימות הגיע למצב שבו ברק נשמע אומר כי הוא איננו רואה עין בעין את ניהול לידר שוקי הון עם שרם ופודים ועם בארינבוים, וכי הוא מסרב להמשיך ולעבוד עמם. עוד נודע ל"כלכליסט", כי ברק ציין בפני מקורביו כי החיבור לשניים לא עשה טוב ללידר שוקי הון, והעובדה ששרפ"ג תמשיך להחזיק ב־20% ממניות החברה, כפי שמסתמן מההסדר עם בעלי איגרות החוב, תגרום לה נזק. משום כך, כך אומרים מקורות המקורבים לחברה, סבור ברק כי עדיף למכור את השליטה בחברה ולהפרידה מלידר השקעות.

לדברי גורמים מוסדיים, ברק אף ניסה לאתר רוכשים לחברה בפגישות שקיים עם גורמים שונים בשוק ההון. בארינבוים, הרוכש הפוטנציאלי של לידר, החברה־האם של לידר שוקי הון, איננו מעוניין למכור את לידר שוקי הון, וכך גם בנק לאומי שהוא הנושה העיקרי של לידר. מהדברים שהוצגו למוסדיים עולה, כי כחלק מההסדר אמורות מניות לידר שוקי הון להוות ביטחונות עבור הגופים מוסדיים על יתרת החוב של לידר.

לידר שוקי הון נסחרת בשווי של 165 מיליון שקל, כשלידר השקעות מחזיקה ב־51% ממניות החברה. דני ברק מחזיק ב־15.5% ממניות לידר שוקי הון ומשמש גם כמנכ"ל החברה. לדברי גופים מוסדיים, ברק התבטא בפניהם כי ייתכן שיעזוב את החברה עם סיום חוזהו, אם השליטה בה לא תימכר לצד שלישי, והוא עצמו נפגש עם גופים שונים וניסה לשכנעם לרכוש את השליטה בלידר שוקי הון. נכון להיום, ככל הנראה אין גוף שהגיש הצעה ללידר השקעות לרכישת השליטה בלידר שוקי הון.

חוזהו של ברק כמנכ"ל לידר שוקי הון מסתיים בסוף 2010. ברק וסגנו עמית ורדי נחשבים כמי שעומדים מאחורי ההצלחה של לידר שוקי הון בשנים האחרונות, והפיכתה לגוף מוביל בתחום החיתום והברוקראז'. לעומת זאת, גורמים אחרים בשוק ההון סבורים כי פודים עצמו היה מעורב בגיוס הנפקות רבות ללידר, וכי הוא צפוי למלא את מקומו של ברק, אחרי שיעזוב, בצורה לא פחות מוצלחת. תגובתו של דני ברק לא התקבלה עד לסגירת הגיליון.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
אין לתלות כביסה מלוכלכת בפרהסיה
לפני שנים נחשבו שרם ופודים לאנשי עסקים רציניים ומצליחים. בשנים האחרונות הם שגו בגדול משהחליטו לעסוק בתחום שמחוץ להתמחותם וללא בצוע סקרי כדאיות והתכנות וללא לווי אנשי מקצוע מתאימים. המדובר בנדלן ועוד - בחו"ל. הם נחלו תבוסה שגררה אתה את כל פירות העבר. החלטה מצוינת שלהם בימים הטובים, היתה להזעיק את דני ברק ולתת לו לנהל את תחום החיתום. דני ברק, למעשה הקים את חברת לידר שוקי הון והוא ניהל אותה למי מבטחים - והעובדה מראה שזו החברה הרווחית היחידה במסגרת קבוצת לידר. אני משוכנע שזה לא היה קל. יש לי רושם שאם ברק יפרוש מהחברה - גם סיכוייה להמשיך בהצלחה עומדים בסימן שאלה רציני. מה עוד - שדני ברק עשוי להחטף על ידי חברות אחרות ולהקים עסק מוצלח נוסף. האם בזה רוצים שרם ופודים או שהם נמצאים בשלב ההיטריה העלולה לשרוף הכל ללא הבדל איכות וסוג. אם אפשרי - הצעתי לשרם ופודים לאפשר ללידר שוקי הון לפעול באופן עצמאי ואולי גם להחליף את שמה. הם עשויים רק להרוויח מכך.
יהודה , מרכז  |  09.07.09
לכל התגובות