אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נסגר תיק החקירה נגד אולמרט בפרשת כרמיה צילום: אלכס קולומויסקי

נסגר תיק החקירה נגד אולמרט בפרשת כרמיה

היועץ המשפטי לממשלה החליט לסגור את התיק מחוסר ראיות מספיקות. אולמרט: "שלוש שנים של חקירה בלתי נגמרת, של הדלפות מגמתיות ושל שלל הצהרות מתלהמות מסתיימות היום בקול דממה דקה"

20.07.2009, 11:35 | איתי הר אור

ארבעה חודשים לאחר שהודיעה המשטרה כי אין בידיה די ראיות בכדי להעמיד לדין את ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, בפרשת הבית הרחוב כרמיה, מאמצת הפרקליטות את ההמלצה וסוגרת את התיק.

פרשת כרמיה המשטרה ממליצה: לסגור את תיק כרמיה המליצה לפרקליטות שלא להעמיד לדין את ראש הממשלה היוצא אהוד אולמרט בפרשת הבית ברחוב כרמיה, עקב מחסור בראיות איתי הר אור, 5 תגובותלכתבה המלאה

בהודעת משרד המשפטים נמסר כי "לאחר בחינת ממצאי חקירת המשטרה וחוות דעת הפרקליטות, החליט היועץ המשפטי לממשלה, על דעת פרקליט המדינה, לסגור את תיק החקירה נגד ראש הממשלה לשעבר, מר אהוד אולמרט, בפרשת רכישת הבית ברחוב כרמיה, וזאת מחוסר ראיות מספיקות".

אמיר דן, יועץ התקשורת של אולמרט, מסר בתגובה להחלטת מזוז: "שלוש שנים של חקירה בלתי נגמרת, של הדלפות מגמתיות ושל שלל הצהרות מתלהמות ופוגעניות כנגד אולמרט מסתיימות היום בקול דממה דקה. מדובר בהחלטה שהייתה צריכה להתקבל כבר מזמן ולא אחרי שלוש שנים לאחר שהורידו כבר ראש ממשלה מכהן". עוד מסר דוברו של אולמרט: "פרשה זו מתווספת לפרשת בנק לאומי שנסגרה אף היא ואין לנו ספק כי בסופו של דבר זה יהיה גורלן גם של יתר הפרשות".

ביסוד הפרשה עמד החשד לפיו אולמרט, בעת שכיהן כמ"מ ראש הממשלה וכשר התמ"ת, קיבל מחברת אלומות הנחה כספית משמעותית ברכישת דירה ברחוב כרמיה 8 בירושלים, וזאת בתמורה להפעלת השפעתו על גורמים בעיריית ירושלים לשם מתן אישורי בנייה חריגים ולזירוז הליכים בפרוייקט במסגרתו אמורה היתה להיבנות הדירה שרכש. הנושא נבדק תחילה במשרד מבקר המדינה, אשר העביר ליועץ המשפטי לממשלה את ממצאיו. לאחר בחינת ממצאים אלה ולאחר עריכת בדיקות משלימות, הורה היועץ המשפטי לממשלה על חקירת הפרשה.

מחומר החקירה עלה, כי בני הזוג אולמרט שילמו לחברת אלומות עבור הדירה ברח' כרמיה - שכללה שטח מגורים של 260 מ"ר בשתי קומות, וכן מרתף וגינה צמודה - סכום של 1.2 מיליון דולר במזומן. חלק מהסכום הועבר לחברה עוד לפני חתימת הסכם הרכישה (כהלוואה), ורובו שולם עם חתימת הסכם הרכישה.

על פי חוות דעת שנערכה על ידי שמאית מטעם משרד מבקר המדינה, שווי השוק של הדירה האמורה עמד באותו מועד על 1.68 מיליון דולר, אך לאחר התחשבות בעובדה כי התשלום בוצע במזומן, הועמדה ההערכה השמאית בדבר המחיר של הדירה על 1.53 מיליון דולר. כלומר בני הזוג אולמרט קיבלו הנחה מעבר להנחת מזומן של 330 אלף דולר, כ- 20% משווי הדירה.

הבית ברחוב כרמיה, צילום: אלכס קולומויסקי הבית ברחוב כרמיה | צילום: אלכס קולומויסקי הבית ברחוב כרמיה, צילום: אלכס קולומויסקי

הבעלים של חברת אלומות טען כי הסיבה למחיר הנמוך נעוצה בשיקולים מימוניים ובשיטת העבודה של החברה בשיווק הפרויקטים שיזמה. אולמרט טען שההצדקה למחיר הנמוך נבעה מהסיכונים שהיו קיימים מבחינתו בעת חתימת ההסכם, שכן באותה עת טרם רכשה החברה את מלוא הזכויות בנכס וטרם הוצאו היתרי הבניה, וכי שילם את כל סכום הרכישה במזומן מראש, פעולה המקנה הנחה של עד כ-10% ממחיר הנכס.

במרץ 2009 העביר צוות החקירה המשטרתי את חומר הראיות שנאסף בחקירה לפרקליטות מחוז ירושלים, בליווי מסמך סיכום חקירה, לפיו החקירה לא הניחה תשתית ראייתית מספקת להוכחת העבירות בהם נחשד אולמרט (תיווך בשוחד, מרמה והפרת אמונים ואי דיווח על קבלת מתנה).

הפרקליטות המליצה לסגור

חומר החקירה נבחן בפרקליטות מחוז ירושלים ולפני כחודש הועברה ליועץ המשפטי לממשלה חוות דעת הפרקליטות, שמסקנתה הייתה כי ממצאי החקירה אינם מבססים תשתית ראייתית מספקת להגשת כתב אישום נגד אולמרט.

בשבוע שעבר קיים היועץ המשפטי לממשלה דיון בנושא ובסיכומו הוחלט כי יש לסגור את התיק נגד אולמרט מחוסר ראיות מספיקות.

"טיפול חריג ולא שגרתי"

חומר החקירה כולל ממצאים, לרבות עדויות שונות של פקידי עירייה, מהם עולה כי טיפול גורמי העירייה בכל הנוגע לפרויקט הנדון ברחוב כרמיה, היה חריג ולא שגרתי, וכי העובדה שהיה ידוע כי מדובר בפרויקט שנרכשה בו דירה על ידי אולמרט, ראש העירייה לשעבר, השפיעה על התנהלותם של גורמים שונים בעירייה. ברם, לא נמצאו ראיות מספיקות לכך שפעילות זו נבעה מהתערבותו של אולמרט.

במשרד המשפטים מציינים כי "אכן, החקירה הותירה כאמור תמיהות וסימני שאלה באשר לעסקה ולהתנהלות המעורבים בפרשה, ואולם המשפט הפלילי, מעצם טיבו, מגביל עצמו לטיפול במעשים פליליים שקיימת תשתית ראייתית מספקת להוכחתם. ,לא היה די בחומר החקירה כדי לבסס את החשדות שנחקרו".

סגירת התיק בפרשת הבית ברחוב כרמיה מצטרפת לתיק נוסף שנסגר בעניינו של אולמרט - פרשת החשד להטיית המכרז בבנק לאומי. אלא שסגירת שני תיקים אלה הם בבחינת נחמה פורתא לאולמרט, שכן בשלוש פרשות אחרות שבהן נחשד, החליט מזוז להגיש כתב אישום, בכפוף לשימוע: פרשת "ראשונטורס",   פרשת טלנסקי ("מעטפות הכסף"), ופרשת מרכז ההשקעות. בפרשה נוספת, העוסקת במינויים הפוליטיים ברשות לעסקים קטנים, טרם הסתיימה החקירה.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
צריך חסינות לניבחרי ציבור כל עוד שהם בתפקיד- ולא עליהום
מעניין לדעת כמה הנושא ההסיק את אלמרט בזמן שהיה ראש ממשלה- האם יתכן שההפרעה הזו גרמה לכך שחייל אחד נפל סתם ואם ראש הממשלה לא היה מוטרד ע"י כל מיני מגיני שילטון החוק. צריך לתת לנבחרי הציבור שקט, ואת כל התנאים כדי שהם יוכלו לחשוב ולהנהיג. אחרי הקדנציה נשפוט אותם אם הם חטאו ואז נתלה אותם - אבל למה לתלות את עצמנו.
לוג  |  20.07.09
2.
ארץ אוכלת מנהיגיה
אני דווקא לא תומך פוליטית באולמרט וחושב שהוא לא היה ראש ממשלה מוצלח בלשון המעטה. אבל עלילות הדם נגדו בדומה למה שנעשה כנגד שרון, ביבי, ברק ואחרים היו מגמתיות ורק נועדו להפיל את האנשים הללו . בדרך הזאת אף אדם מוכשר לא ירצה להתקרב לפוליטיקה ורק אנחנו נפסיד מזה.
אחד מהעם  |  20.07.09