אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רוטיסרי מרקט: על כרעי הלוגיסטיקה צילום: עמית שעל

רוטיסרי מרקט: על כרעי הלוגיסטיקה

האווירה ברוטיסרי מרקט צוהלת, גם חומרי הגלם טובים - אך שיטת העבודה שלפיה הנתחים מאופסנים במקרר ומוכנסים לחימום פוגעת בתוצאה הסופית

03.08.2009, 10:28 | גלי וולוצקי

טרנד מסעדות הרוטיסרי שכבש בשנה האחרונה את גוש דן עושה שימוש ברעיון פשוט: עופות ובשרים שנצלים לאטם בטמפרטורה מבוקרת, כפי שיודעים כל אוהדי העוף הצלוי, מרוויחים עסיסיות מיוחדת ופריכות ממכרת של החלק החיצוני של הנתח - שילוב שקשה לעמוד בפניו.

מסעדת רוטיסרי מרקט שנפתחה לפני כחצי שנה בסמוך לכלבו שלום הציבה בלב המסעדה את התנור המיתולוגי. המנות האחרות משמשות רק עזרים טקטיים שמגוונים את המבחר.

בשעת צהריים המסעדה שוקקת חיים וכל השולחנות מלאים. התיישבנו לסעוד על הבר, ממש מול תנור הרוטיסרי שבתוכו הסתובב לאטו נתח ענק של צלעות ובשיפוליו הונחו כרעי עוף שחומות ומגרות שבדיוק יצאו מהתנור. העסקית כוללת במחיר העיקרית גם סלט קטן של כרוב וסלרי, ולחמניות המוגשות בשמן זית ועגבניות מרוסקות. מכיוון שזוהי מסעדה שעל הרוטיסרי גאוותה, החלטנו להתרכז במנות הרוטיסרי הקלאסיות. הזמנו כרע עוף עם פולקע (38 שקל), ומנת ספייריבס לבן בזיגוג מייפל ותבלינים (79 שקל).

בעוד אנו בוהים בנתח הצלעות שעשה את הסיבוב האלף שלו בתנור, סובב עובד הדלפק את גבו לתנור המפואר ושלף מהמקרר שמתחת לבר נתח צלעות מוכנות ועוף שלם צלוי. לאחר שחתך את המנה הנדרשת, הוא שלח את הכבודה להתחמם במטבח. שיטת העבודה הזאת, שוודאי מבוססת על שיקולים לוגיסטיים, לא מכבדת את בעלי המסעדה ולא את סועדיה. ואכן, העוף שקיבלנו היה עוף צלוי מחומם, כזה שתפיקו גם בחימום הביתי משאריות הארוחה של אתמול. כל זכר למאפייני עוף צלוי טרי - עור שחום ופריך או עסיסיות מפתה לא שרד את החימום החוזר.

הצלעות, שסבלו פחות מהתהליך, היו רכות ועסיסיות, אבל גם הן נעדרו את הקרום הפריך המאפיין צלעות שירדו ברגע זה מהגריל. הזיגוג המובטח ברוטב מייפל התגלה אף הוא כלא יותר ממריחה של רוטב שנשלף אף הוא ברגע האמת מהמקרר. התוספות פריקי (חיטה שבורה קלויה) וירקות צלויים היו סתמיות.

העסקית של רוטיסרי מרקט מסתמנת כפספוס, שכן ניכר שחומרי הגלם מאיכות טובה, האווירה במקום צוהלת והשירות נעים ומקצועי. אבל את הדבר הבסיסי, בשר שכרגע ירד מהשיפוד המסתובב, המסעדה לא מצליחה לספק. ועם כל הכבוד לשיקולי לוגיסטיקה, בשביל לאכול עוף צלוי בחימום חוזר תוכלו להסתפק בשירותי המיקרו במטבחון המשרדי.

אז מה היה לנו כאן

שם: רוטיסרי מרקט.

ז'אנר: מסעדת רוטיסרי.

מיקום: אחוזת בית 1, תל אביב.

טל': 03-5171333.

מחיר עסקית: 38–79 שקל, א'־ה' 12.00–17.00.

התחככות: עובדי אזור לב תל אביב.

שירות: מקצועי ויעיל.

נגישות נכים: יש, וגם שירותי נכים.

חניה: חניונים בתשלום ברחוב מונטיפיורי ואחד העם הסמוכים.

שורה תחתונה: אווירה ועיצוב משובחים, אוכל סתמי.

תגיות