אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תכלית: "האטרקטיביות של התל בונד הולכת ופוחתת" צילום: אוראל כהן

תכלית: "האטרקטיביות של התל בונד הולכת ופוחתת"

בסקירה של בית ההשקעות עבור "כלכליסט" מציינים הכלכלנים כי למרות העלייה החדה שנרשמה השבוע במדדים, מחזורי המסחר נמצאים במגמת ירידה ומאותתים כי "החגיגה עומדת להיגמר"

07.08.2009, 11:14 | כתב כלכליסט
האטרקטיביות של מדדי התל בונד הולכת ופוחתת ככל שמרווחי התשואה מצטמצמים לפי סקירת שוק האג"ח של אורי כהן, אנליסט ראשי של בית ההשקעות תכלית עבור "כלכליסט".

מדדי התל בונד השלימו שבוע מסחר נוסף, בו רשמו עליות שערים חדות של למעלה מ-2% בכל אחד משלושת המדדים, כשמרווחי התשואה מהאג"ח הממשלתיות ממשיכים להצטמצם בחדות.

פישר העלה את האג"ח הדולריות

הכרזתו של נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, כי ימשיך להתערב בשוק המט"ח על מנת לתמוך בשער הדולר, הפיחה חיים לא רק במטבע האמריקני עצמו, אלא אף באגרות החוב הדולריות הנסחרות בבורסה. בין אגרות החוב צמודות הדולר הבולטות יש לציין את גזית גלוב א', אשר עלתה השבוע בכ- 3.5%, ודה לסר אג"ח א', אשר נסקה בלמעלה מ-10%.

נוחי חושש מהאינפלציה?

על גל הגיוסים השקליים עלו השבוע גם דיסקונט השקעות וכור, מקבוצת IDB, אשר השלימו גיוסי אג"ח שקליות בלמעלה מ- 700 מיליון שקל. החידוש בשתי ההנפקות היה בכך שדיסקונט השקעות הייתה לחברה הראשונה זו תקופה ארוכה, המנפיקה אופציות. החברה הציעה למשקיעים כחלק מהחבילה אופציות לרכישת מניות החברה לתקופה של 3 חודשים, בפרמיה של כ-12% ממחיר מניית החברה. כור, לעומתה, מאפשרת למשקיעים להשתתף בעד 10% משיעור עליית מניית קרדיט סוויס במהלך ששת החודשים הראשונים מיום ההנפקה.

המגמה ההולכת וגוברת של גיוסים שקליים, ממחישה את חששם של מנהלי החברות מהתפרצות אינפלציונית ואת רצונם להיערך לחשיפה אפשרית זו, באמצעות גיוון הרכב החוב של החברות, ע"י קיבוע שיעור הריבית באמצעות הנפקת חוב שקלי.

שוק התל בונד לאן?

מדדי התל בונד נמצאים בראלי אדיר, בו מדי שבוע נרשמים שיאים חדשים. מרווחי התשואה מהאג"ח הממשלתיות הצטמצמו בשבועיים האחרונים בשיעור ניכר. התופעה בולטת במיוחד במדד התל-בונד 40, בו הצטמצם המרווח מכ-5% לכ-3.5% תוך חודש ימים בלבד.

ציפיות האינפלציה לטווחים הקצר והבינוני ממשיכות להתבסס מעל לטווח העליון של יעד בנק ישראל, העומד על 3%, כשגם בטווחים הארוכים הן נמצאות כבר ב- 2.9%.

השבוע פורסם כי הכנסות המדינה ממסים בחודש יולי צמחו בשיעור חד והובילו לכך, שהממשלה סיימה את החודש בעודף של 400 מיליון שקל, לראשונה זה 12 חודשים. יחד עם זאת, חשוב לזכור כי חלק נכבד מהמיסוי נבע מתעשיית הרכב, בה נרשמה תנועה ערה ערב כניסת המיסוי הירוק לתוקף, ונראה כי אין לצפות למגמה דומה בחודשים הקרובים. גרעון הממשלה מתחילת השנה מסתכם בכ-17.3 מיליארד שקל ואנו סבורים, כי עמידה ביעד גרעון של 6% הינה בהחלט ברת השגה.

בתכלית מעריכים כי האטרקטיביות של מדדי התל בונד הולכת ופוחתת ככל שמרווחי התשואה מצטמצמים. למרות העלייה החדה שנרשמה השבוע במדדים, מחזורי המסחר נמצאים במגמת ירידה ובכך מאותתים כי נראה שהחגיגה נמצאת בשלביה האחרונים.

תגיות