אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מפתחת מוצרי ליטוש היהלומים מסינגפור: "ענף היהלומים מתאושש לאט" צילום: shutterstock

מפתחת מוצרי ליטוש היהלומים מסינגפור: "ענף היהלומים מתאושש לאט"

שרין, הישראלית היחידה שנסחרת בהונג קונג, מעריכה כי הענף הגיע לתחתית. ההכנסות ברבעון השני זינקו לעומת הרבעון הראשון

11.08.2009, 15:15 | ענת ציפקין

שרין טכנולוגיות, שמפתחת כלים ומערכות מדידה לתעשיית היהלומים והחברה הישראלית היחידה הנסחרת בבורסת סינגפור, מתחילה להבחין בהתאוששות בענף היהלומים.

מדו"חות הרבעון השני של 2009 עולה כי החברה הגדילה את הכנסותיה ל־3.7 מיליון דולר לעומת הרבעון הראשון ב־2009, אז הסתכמו ההכנסות במיליון דולר בלבד. מנגד, הכנסות הרבעון השני צנחו ב־67% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, אז עמדו ההכנסות על 11.2 מיליון דולר.

עיקר הצניחה בהכנסות מגיעה מהפעילות בהודו שמהווה כ־70% מסך הכנסותיה. ברבעון השני רשמה שרין ירידה של 64% במכירות בהודו ל־2.8 מיליון דולר, אחרי שברבעון המקביל אשתקד עמדו ההכנסות על 8 מיליון דולר.

"שחיקת ההכנסות התחילה ברבעון הרביעי של 2008, והואצה ברבעון הראשון של 2009 בגלל הירידה בביקוש העולמי למוצריה של שרין", כותבת החברה בדו"חותיה הרבעוניים.

תוכנית קיצוץ בהוצאות

עוד עולה כי היא צופה שפעילות ייצור היהלומים בעולם התחילה להתאושש כבר ברבעון הראשון של 2009, בעיקר בהודו: "נראה שהרבעון הראשון סימן את התחתית שאליה הגיעה תעשיית היהלומים העולמית, ואם לא יהיו זעזועים מערכתיים בלתי צפויים, אמור להתרחש תהליך התאוששות אטי בתעשייה במשך השנה הנוכחית".

הירידה בהכנסות ברבעון השני הביאה את שרין לדווח על הפסד תפעולי בגובה של 687 אלף דולר, זאת למרות תוכנית קיצוץ הוצאות תפעוליות שהחלה לבצע כבר ברבעון הרביעי של 2008. צניחה זו בהכנסות חלחלה עד לשורה התחתונה, שבה רושמת שרין הפסד של 905 אלף דולר לעומת רווח נקי של 3.1 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.

שרין צופה כי בחודשים האחרונים יחול מפנה בתעשיית היהלומים העולמית, בעיקר בשווקים המתעוררים כדוגמת סין והודו, וגם בארצות הברית, אם כי במידה מועטה יותר. עם זאת מציינת שרין בדו"חותיה כי "קשה לקבוע בוודאות אם מפנה זה אכן יציב, או שהוא רק ראלי זמני בתעשיית היהלומים הגלובלית".

הענף בהודו מתאושש, רוסיה ואפריקה לא

שרין מתייחסת בדו"חותיה למחנק האשראי העולמי ומציינת כי "סוגיית מתן האשראי מצד הבנקים ממשיכה להכביד על התעשייה ותרמה להאטה בענף כולו, במיוחד ברכישת ציוד שבו נדרשת השקעה הונית".

לצד זאת סבורה שרין כי יש עלייה בנכונותם של בנקים בהודו לתת אשראי - מהלך שיתרום להתאוששות סקטור היהלומים. שרין מציינת כי תעשיות היהלומים במדינות אפריקה ורוסיה אינן חוות אותו קצב התאוששות שנראה בהודו. שרין הונפקה בשנת 2005 בבורסת סינגפור וכיום היא נסחרת שם לפי שווי שוק של כ־53.6 מיליון דולר סינגפורי (37 מיליון דולר אמריקאי). בשנה האחרונה איבדה מניית שרין כ־40% מערכה, אך מתחילת השנה עלתה ב־70%.

תגיות