אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הירדנים מחרימים בשר אדום צילום: עמית מגל

הירדנים מחרימים בשר אדום

ביוזמת האגודה להגנת הצרכן בירדן, החל חרם צרכנים על הבשר האדום. לטענת האגודה מחירי הבשר עלו לאחרונה בצורה מוגזמת ומכוונת לקראת חודש הרמדאן, אז עולה צריכתו של הבשר הזה

16.08.2009, 23:47 | דורון פסקין

ביוזמת האגודה להגנת הצרכן בירדן, החל בסוף השבוע חרם צרכנים על הבשר האדום. האגודה טוענת כי מחירי הבשר עלו לאחרונה בצורה מוגזמת ומכוונת לקראת חודש הרמדאן, אז עולה צריכתו של הבשר הזה.

באגודה טוענים כי אין סיבה להעלאת המחירים מלבד המונופול הננקט על ידי החברה המשווקת את הבשר האדום. בשבועיים האחרונים עלה מחיר הבשר האדום ל-9 דינר (13 דולר) לקילו וקיים צפי כי המחיר יעלה אף ל-11 דינר (14 דולר) לקילו עם תחילת חודש הרמדאן (בעוד כשבוע). צריכת הבשר האדום הטרי בירדן נאמדת בכ-50 אלף טון בשנה, זאת בנוסף לייבוא בשר אדום קפוא ממדינות כמו הודו, אוסטרליה וברזיל.

האגודה פירסמה ביום ראשון דו"ח, לפיו החרם הצרכני נחל הצלחה גדולה ביומו הראשון, וכי לפי סקר שעשתה, ב-23 נקודות מכירה של בשר אדום חלה ירידה של 40%. הדוח ציין כי ירידה תלולה נרשמה במכירות ב-19 מתוך 23 נקודות המכירה. לעומת זאת, נקודות המכירה של הבשר האדום טוענות כי החרם כביכול הוא לא יותר ממסע יחסי ציבור כושל.

דורון פסקין הוא מנהל אגף המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת) www.infoprod.co.il

תגיות