אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אובמה השקעות: ממשלת ארה"ב מורווחת על הנייר 11 מיליארד דולר על מניות סיטי צילום: בלומברג

אובמה השקעות: ממשלת ארה"ב מורווחת על הנייר 11 מיליארד דולר על מניות סיטי

החילוץ הפיננסי של סיטי מתברר כהשקעה נבונה, בעוד שאר מדינות העולם מופסדות על הבנקים שרכשו כחלק מתוכנית הסיוע

24.08.2009, 11:25 | סוכנויות הידיעות

ממשלת ארה"ב גרפה רווח על הנייר של 11 מיליארד דולר מחלקה בסיטיבנק, אותו רכשה בשיאו של המשבר הכלכלי במטרה לחלצו מסכנת קריסה - כך לפי דיווח של "הפייננשל טיימס".

בעוד שאר מדינות העולם שנחלצו לעזרת הבנקים בשטחם צברו חובות מצטברים בגובה של 10.8 מיליארד דולר, הרי ש-34% אחוזי השליטה של ארה"ב בסיטי – מניית הבנק הישירה היחידה בשליטתו של הממשל – זינקה מ-3.25 דולר בחודש שעבר ל-4.7 דולר נכון להיום. ארה"ב קיבלה לידיה את 7 מיליארד דולר ממניות הבנק לאחר שהמירה מניות מועדפות להון ציבורי נזיל. מסתבר שההימור היה מוצלח.

העזרה שנתנו מדינות אחרות בעולם לבנקים בשטחן, כמו בריטניה, גרמניה, בנלוקס וצרפת, קצת פחות השתלמה, והחובות שצברו מאז רק הלכו ותפחו במיליארדים, זאת על אף התסיסה החיובית בשווקי העולם והסימנים השונים המצביעים על התאוששות כלכלית. ההפסדים הגדולים ביותר נרשמו בבריטניה והם נעים סביב 5.5 מיליארד דולר, זאת לאחר שהמדינה נחלצה לעזרתם של בנקים כגון Lloyds Banking Group ו-RBS.

הניגוד בין הפסדי המדינות השונות לרווחים של מדינות כגון ארה"ב ושוויץ הציתו מחדש את הדיון באסטרטגיות היציאה השונות בהן צריכים הבנקים הממשלתיים לנקוט. הדבר תקף לא רק לגבי מוסדות פיננסיים שהממשלות קנו חלקים מהם, אלא גם לבנקים שהולאמו במלואם בידי המדינות וצוברים מאז חובות שתופחים והופכים את ההפסדים הפוטנציאליים למאיימים במיוחד: נורת'רן רוק בבריטניה, אנגלו-אייריש בנק באירלנד, פורטיס בנק בבנלוקס ועוד. כעת נותר לראות כיצד ייחלצו הממשלות במדינות אלה מהשקעותיהן הלא-מניבות.

תגיות