אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תמר 1: המשקיעים לא גילו את הפוטנציאל בזמן

תמר 1: המשקיעים לא גילו את הפוטנציאל בזמן

על ידי רכישה של מניות נפטא חיפוש או חנל יכלו המשקיעים לרכוש בהנחה מהותית מניות שותפות המחזיקה בנתח מישראמקו ובנכסים נוספים

25.08.2009, 07:24 | סיון איזסקו
מתחילת השנה לא שינו שותפויות נפטא חיפוש וחנל את היקף החשיפה שלהן למניית ישראמקו, השותפה ב־28.75% לתגליות הגז "דלית" ו"תמר". היקף החשיפה הגבוה שלהן לישראמקו היה גלוי לכל המשקיעים, בין אם דרך מצבת אחזקות בעלי העניין של ישראמקו ובין אם דרך הדו"חות הכספיים הרבעוניים של חנל ושל נפטא.

על כן, משקיעים שהיו משווים בחודשים האחרונים את שווי האחזקות הציבוריות של חנל לשווי השוק שלה או את שווי האחזקות הציבוריות של נפטא חיפוש לשווי השוק שלה, היו יכולים בקלות רבה לשים לב לתמחור החסר שלהן. כלומר, על ידי רכישה של מניות נפטא חיפוש או חנל יכלו המשקיעים לרכוש בהנחה מהותית מניות שותפות המחזיקה בנתח מישראמקו ובנכסים נוספים.

מה שעשוי היה להרתיע משקיע מן השורה מכניסה להשקעה בחנל או בנפטא הוא העובדה כי הן נכללו עד לפני כשבועיים ברשימת החברות דלות הסחירות. אולם הסחירות הנמוכה לא היתה אמורה להרתיע את הגופים הפנסיוניים שמבצעים השקעות לטווח ארוך.

עיוות זה בשתי מניות העוקבות אחר ישראמקו, שזינקה בכ־1,000% ושמחזורי המסחר שלה נאמדים בכ־40 מיליון שקל ביום מסחר ממוצע, חושף חוסר מקצועיות מצד מנהלי השקעות בקרב הגופים המוסדיים. מנהלים אלו לא עשו את עבודתם נאמנה, כשלא בחנו את מכלול אפשרויות החשיפה לתגליות הגז, והלכו על האפשרות הבנאלית ביותר, שהיא רכישה ישירה של מניות החברות, השותפות במישרין לקידוחים.

אין זו הפעם הראשונה ש"כלכליסט" נובר בדו"חות החברות ומגלה סעיפים שמנהלי השקעות לא שמו אליהם לב. בחודש פברואר 2009 הצגנו כאן סעיף שהתחבא בדו"חות הכספיים של חברת כהן פיתוח, שלפיו היא זכאית בשרשור מלא לתמלוגים של 0.47% מהכנסות הקידוחים. מאז זינק שער המניה מ־4 שקלים לפני הפרסום ב"כלכליסט", ל־19 שקל, מחיר המניה אתמול בבורסה. גם מחזורי המסחר גדלו מאז באופן מהותי.

משקיעים שהגיעו לאסיפות האג"ח הרבות שהתקיימו בשנה האחרונה לא היו יכולים שלא לשים לב כי מוטי בן ארי, מנהל ההשקעות של ישראמקו, המנהל עבור ישראמקו, חנל ונפטא חיפוש תיק ני"ע בשווי של יותר ממיליארד שקל, הטריח את עצמו לכל האסיפות של החברות שבהן הוא מושקע.

 

בן ארי נלחם בשיניים בבעלי השליטה בחברות, כדי לגרום להם להכניס את היד כמה שיותר עמוק לכיס ובכך להשיא את שווי תיקי ניירות הערך שאותם הוא מנהל. המלחמה של בן ארי, שהובילה להסדרי חוב טובים יותר, לא שירתה רק את האינטרסים שלו, אלא של כלל המשקיעים בני"ע שבהם הוא השקיע. 

תגיות