אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרסום ראשון: התקדמות במגעים להקמת מנגנון השיטור העירוני צילום: גיל נחושתן

פרסום ראשון: התקדמות במגעים להקמת מנגנון השיטור העירוני

נציגי האוצר יאמרו הערב למנכ"ל משרד ראש הממשלה כי יש להוציא את השיטור העירוני מידי המשטרה; ההכרעה בימים הקרובים

25.08.2009, 15:49 | נעמה סיקולר
התקדמות במגעים להקמת מנגנון השיטור העירוני. מנכ"ל משרד ראש הממשלה, איל גבאי ייפגש הערב עם המפכ"ל לשעבר אסף חפץ ועם המומחים לקרימינולוגיה ד"ר נילי שרן וד"ר דני גימשי. גבאי ייפגש עם השלושה במסגרת סדרת התייעצויות על אופיה של המשטרה העירונית וצפוי לגבש בפרק הזמן הקרוב המלצה שתועבר לראש הממשלה ותובא לאישור הממשלה כולה.

המפכ"ל לשעבר: "התקציב המשטרתי מבוזבז, המערכת לא אפקטיבית" דבריו של אסף חפץ עולים בקנה אחד עם ממצאי בדיקת "כלכליסט" לפיהם למשטרת ישראל יש את הכלים להתמודד עם בעיית האלימות, ביחס למדינות מפותחות. משטרת ישראל: "אנו עסוקים במלחמה בפשע" נעמה סיקולר, 65 תגובותלכתבה המלאה

חפץ, שרן וגימשי תומכים בהקמת משטרה עירונית לפי המודל האמריקאי אשר תוכפף לרשויות המקומיות, ותמומן באופן חלקי על ידי המדינה, גישה בה תומך גם משרד האוצר. באוצר טוענים כי תקציב המשטרה הגדול מאפשר לה כבר כיום לתמוך באופן אפקטיבי במאבק באלימות.

באוצר, שמציע מימון של מרבית הפרויקט, טוענים כי המשטרה העירונית עלולה להיבלע בכוחות המשטרה הקיימים ואילו הכפפתה לרשויות המקומית תתגבר את התחרות ותהפוך אותה ליעילה בהרבה.

נציגי המשרד לביטחון פנים לעומת זאת, שכבר נפגשו מוקדם יותר השבוע עם גבאי, תומכים בהכפפת המשטרה העירונית למשטרה ה"כחולה", בשל מעורבותם של חלק מראשי הערים בחקירות של המשטרה ומפאת החשש של שימוש נכון בכוח.

על פי נתוני משרד האוצר, תקציב משטרת ישראל גדל בכ-2 מיליארד שקל (ריאלי) משנת 2000 ועד שנת 2010. נתון זה משקף קצב גידול של כ-3% בשנה - כפול מקצב גידול האוכלוסייה בעשור האחרון, ויותר מקצב הגידול של תקציב המדינה. עם זאת, חלק הארי של תקציב המשטרה (76%), שהוא יותר מ-5 מיליארד שקל בשנה, מופנה לשכר וגמלאות ולא לפעולות שיטור.

אסף חפץ אמר בשבוע שעבר ל"כלכליסט" כי בעיית המשטרה איננה תקציבית: הבעיה איננה כספית. הבעיה היא של חוסר שיתוף פעולה בין המשטרה ליתר גורמי האכיפה, בעיקר ברמה המקומית, וחוסר השיתוף של הציבור כולו במניעת הפשיעה".

"אולי צריך עוד שוטרים ברמה המקומית, אבל כסף לא יפתור את הבעיה האמיתית, כי גם אם יוכפל מספר השוטרים ויוכפל מספר העבריינים שייכלאו, עדיין תקום בציבור עבריינות חדשה. הפתרון הוא בחינוך, בשיתוף פעולה עם הרשויות, במנהיגות ובחתירה לפתרון כולל. המשך ההתמקדות בחיפוש המטבע תחת הפנס המשטרתי לא תוביל לפתרון".

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
הבעיה בשוטרים שאין להם מוטיבציה, אין גב לעבודת השוטרים, הקצונה למעלה חושבים רק
הקצונה למעלה חושבים רק על התפקיד הבא שיקבלו, קידום-רכב,מזכירה,טיולים, ויצירת קשרים באזרחות לקראת הפרישה שלהם, וכמובן עם המון המון הטבות שלא מקבלים השוטרים הפשוטים, שוטרי השטח שאת העבודה השחורה הם עושים ולא אלפי הפקידים שיושבים במשרדים ממוזגים ולא נוטלים חלק (החלק הכי גדול והחשוב) במלחמה האמיתית בחוץ
שוטר לשעבר  |  26.08.09
7.
משטרה לראשי עיריות=לתת לחתול לשמור על השמנת
ראשי העיריות ישתמשו במשטרה המקומית ככוח פוליטי. הם יחסלו כל התנגדות לראש העיר המכהן, זה פתח עצום לשחיתות ולא ניתן יהיה לחזור חזרה. כיום לא נדרשים מראש רשות כישורים, הכשרות תארים ולא כל תנאי אחר, מצד שני נדרש ממנו לנהל עסק רציני, תקציבים, חינוך ועכשיו גם ביטחון.
דרור , הדרום  |  25.08.09
5.
אחריות ראשי הערים למתן שרותי חינוך, ביטחון, ניקיון
המשטרה המקומית בשילוב עם מתנדבי המשמר האזרחי יעניקו ביטחון לאזרחים באמצעות שיטור קהילתי, נוכחות משטרתית בכל שעות היממה, מצלמות מעקב ברחבי הערים, בגנים, ובבתי הספר ... מאות שוטרים, פקחים ומתנדבים יחזירו את הביטחון לרחובות ... ובעניין המשטרה הארצית, יש לבטל את כל המיפקדות וצבא הפקידים ... משטרה ארצית תטפל בפשיעה חמורה, כמו רצח, חטיפה, פשיעה כלכלית, ארגוני פשע ...
יורם מראשון  |  25.08.09
לכל התגובות