אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת התקשורת נאוסטאר מפטרת כ-100 עובדים בישראל

חברת התקשורת נאוסטאר מפטרת כ-100 עובדים בישראל

מרכז הפיתוח של נאוסטאר בחיפה, המפתח תוכנות לסלולר המקשרות בין מערכות מסרים מיידיים שונות, מבוסס על הסטארט-אפ הישראלי פולואפ, שנרכש ע"י נאוסטאר לפני כשנתיים. כעת הוא עומד בפני סכנת סגירה

26.08.2009, 13:43 | אסף גלעד

עוד אקזיט בדרך למטה: גל פיטורים נוסף במרכז הפיתוח של חברת התקשורת נאוסטאר (Neustar) בחיפה. החברה הודיעה היום (ד') כי תפטר כ-100 עובדים, וכי היא עלולה לסגור את מרכז הפיתוח שלה עד חודש מרץ הקרוב. אם המרכז הישראלי אכן ייסגר, תוצע לכמה מהעובדים האפשרות לעבור לארה"ב, לשם תועבר הפעילות שמנוהלת כיום בחיפה.

גל פיטורים זה מצטרף לפיטורי 75 עובדים בישראל שנעשו בחודש דצמבר האחרון, מתוך 110 עובדים שפוטרו בכל החברה. רק לפני שנה הועסקו בנאוסטאר ישראל כ-200 עובדים.

ככל הנראה, נאוסטאר תוציא בשעות הקרובות הודעה רשמית על סגירת מרכז הפיתוח בחיפה, לאחר שהיום ב-12 בצהריים כונסו כל העובדים ונודע להם לראשונה על סגירת הסניף הישראלי. מרכז הפיתוח של נאוסטאר בישראל מתבסס ברובו על חברת הסטארט-אפ הישראלית פולואפ (Followap), שאותה רכשה נאוסטאר תמורת 140 מיליון דולר בנובמבר 2007. 

מרכז הפיתוח בחיפה פיתח תוכנות לטלפונים סלולריים שאפשרו תקשורת בין תוכנות של מסרים מיידיים. כך למשל פיתחה תוכנה לקישור בין יישום המסנג'ר של מיקרוסופט לזה של יאהו, ולתוכנת המסרים של ICQ. לנאוסטאר 37 לקוחות, מפעילות סלולר בארה"ב ואירופה. בפרסום של נאוסטאר נטען כי מאז רכישת פולואפ, הוכפל מספר לקוחותיה בתחום, ולהערכתה, כ-410 מיליון משתמשים בשירותיה.

תגיות

20 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

19.
האמת
קשה מאוד להגיד שזו היתה חברה רצינית מבחינה עסקית אחרי הרכישה. מהרגע שהאחים עזבו, החברה הרוכשת מינתה ליצנים לנהל את העסק באנגליה. מרכז הפיתוח בחיפה משלם מחיר יקר של ניהול כושל, אובדן הדרך, וחוסר מוחלט של חזון וראיה קדימה. בואו נאמר את האמת, להנהלת נאוסטאר לא היה מושג קט. חברה שלא יודעת להתחרות אלא חושבת במושגים של מונופול, ומוצרים בסטגנציה מוחלטת. פוטנציאל אדיר. אנשים טובים. חבל מאוד.
עובד שפוטר , צפון  |  27.08.09
18.
ועכשיו, ברצינות....
אוסף ייחודי של מהנדסים שוחרר היום לביתו. מעסיקים הזדרזו לגייסם... באשר לסיבות הכשלון: 1. שוק שעדיין בהתהוות 2. כשלון מוחלט בגיוס בכירים ב- 2008,ובתחילת 2009 ביחידה העסקית 3. כשלון מוחלט במיזוג החברה. חברת האם היא הכל חוץ מחברה היודעת לפעול בשוק תחרותי ולכן הכשלון במיזוג. רוב הכנסותיה מחוזים רגולטוריים עם ממשלת ארה"ב. 4. יחידת הפיתוח נותרה ללא פרטנר בעל חזון ביחידה העסקית ולא כל שכן בחברה האם. (עדיין מורכבת ומונהגת, ברובה, ע"י אותם חברה שהובילו את הבעלים לאקזיט). חומר למחשבה...
מראה , צפון  |  26.08.09
17.
ככה זה שעושים אקסיט - זה תמיד בה בסופו של דבר על חשבון החברה והעובדים בישראל
רוב האקסיטים גרמו להתעשרות מהירה של היזמים וקרנות ההון סיכון וליבוש השלוחה השיראלית מתוכן והעברת רוב הטכנולוגיה יחד עם כמה אנשים מוכשרים לעבודה בחו"ל בחברת האם. אקסיט זה נזק לכלכלה הישראלית.
eueu  |  26.08.09
לכל התגובות