אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אין סיבה לאופטימיות — סיבוב ב' של המשבר בדרך" צילום: בלומברג

"אין סיבה לאופטימיות — סיבוב ב' של המשבר בדרך"

מנהלי קרנות גידור המתמקדות במסחר גלובלי מזהירים שהירידה במשכורות משקי הבית והתנהלות הממשלות והבנקים בעולם יובילו להידרדרות נוספת בקרוב. לדבריהם, ההתאוששות הנוכחית זמנית בלבד

01.09.2009, 21:23 | בלומברג

פול טודור ג'ונס, המיליארדר האמריקאי ומנהל קרנות הגידור אשר גברו בביצועיהן על כל המתחרות בשנה האחרונה, דוחה בתוקף את הצהרותיהן של חברות ההשקעות הגדולות שנשמעו לאחרונה, בין השאר מורגן סטנלי וגולדמן זאקס, שלפיהן אנו נמצאים בתחילתה של ההתאוששות מהמשבר הכלכלי העולמי. בראיון שנתן ל"בלומברג" קרא טודור להתייחס בחשדנות רבה לעלייה בבורסות המדינה והאג"ח הממשלתיות, בטענה כי ההתערבות הממשלתית פשוט מאיטה את ההידרדרות וסופה להביא לסיבוב נוסף של המשבר.

 

ג'ונס הוא המנהל של שלוש קרנות גידור החולשות יחד על כ־15 מיליארד דולר: אינווסטמנט קורפ, קלאריום קפיטל והורסמן קפיטל. קרנותיו שייכות לתחום ה"מאקרו קרנות", והן מתרכזות בניצול השינויים בשוק הגלובלי במטרה להרוויח ממסחר במניות, אג"חים, מט"ח וסחורות.

"גם אם אנו חווים מידה מסוימת של התאוששות, היא לא תימשך זמן רב", מזהיר קווין הרינגטון, מנהל בכיר בקרן קלאריום קפיטל של ג'ונס. "לדעתי, מדובר יותר במיתון מסוג 'מדרון סקי', זה שמתאפיין בקפיצות ועליות הנגרמות מתמריצים שמשקיעה הממשלה, אך הקפיצות והעליות הללו קצרות טווח וסופן שיובילו לירידה תלולה יותר". כמו כן, במכתב ששלח טודור ללקוחות קרנותיו הוא התריע בפניהם, כי העובדה שהמשכורות הממוצעות למשקי הבית בארה"ב אינן עולות היא סימן נוסף לכך שהעלייה בשווקים היא בעיקר מראית עין לטווח קצר.

"ההתרכזות בסימנים מעודדים, שהם בעצם סימנים מוטעים, היא הסיבה לשגשוג בשווקים", טוענים גורמים שונים בשוק קרנות המאקרו. לדברי הרינגטון, שיעורי האבטלה, הירידה במשכורות והצעדים שנוקטות ממשלות בעולם כדי למזער את נזקי המשבר הם למעשה אלה שיביאו להאטתה הפוטנציאלית של כל אפשרות לשיפור. הרינגטון נותן כדוגמה את התנהלות הממשלות אל מול הבנקים הגדולים. "הממשלות מזריקות סכומי עתק לתוך הבנקים, אך אלה מצדם שומרים עדיין 'נכסים רעילים' בדו"חותיהם החודשיים. במצב כזה סביר שתחושת הרווחה בתחום האשראי תעומעם בטווח הארוך". לדבריו, "הבנקים יכולים לדווח על עלייה ברווחים רק משום שאף אחד לא חייב אותם מעולם לתת דין וחשבון על הפסדיהם".

תגיות