אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"יכולת המיקוח של נטקס מול מיקרוסופט וגוגל אינה גבוהה"

"יכולת המיקוח של נטקס מול מיקרוסופט וגוגל אינה גבוהה"

מומחים בתחום האינטרנט אינם מתרגשים מהודעת נטקס כי רשם הפטנטים האמריקאי העניק לה רשיון בלעדי לניתוב לאתרי אינטרנט על ידי שימוש בשפה חופשית

06.09.2009, 19:43 | אסף גלעד

בנטקס, שהפטנט שהגישה לפני 11 שנה אושר לה רק היום, טוענים כי הפטנט תקף לא כפטנט טכנולוגי, אלא כיישום באינטרנט, שתקף הן בשורת הכתובת בדפדפן והן בחלונית החיפוש. הפטנט רשום לא רק בארה"ב אלא גם בסין.

רקע נטקס קיבלה אישור פטנט: מיקרוסופט, גוגל ויאהו יאלצו לרכוש ממנה רשיונות חברת החיפוש ביקשה אישור לפטנט לניתוב אתרים בטקסט חופשי ב-1998. המשמעות היא שעתה יצטרכו ענקיות התוכנה אישור מהחברה הישראלית כדי להשתמש בטכנולוגיה שפועלת כבר באקספלורר ובגוגל כרום סיון איזסקו, 37 תגובותלכתבה המלאה

עו"ד נמרוד קוזלובסקי, המתמחה בתחום האינטרנט אינו מתרגש מההודעה ששלחה נטקס לבורסה. לדבריו, נראה כי יכולת המיקוח של נטקס בבואה לשאת ולתת עם ענקיות האינטרנט מיקרוסופט וגוגל אינה גבוהה.

"מאחר ואין כאן חידוש טכנולוגי, אלא פרקטיקה עסקית, ההגנה לה תזכה נטקס בבתי המשפט תהיה נמוכה ביותר. חלק מהמדינות אינן מעניקות הגנה לפטנט שכזה, ואלה שכן מעניקות לו הגנה נמוכה ביותר. במקרים כאלה, די במעקף טכנולוגי קטן על מנת שזה לא ייכסה עליה", אומר קוזלובסקי.

אחת הטענות של החברה היא ששירות I Feel Lucky של גוגל דומה לשירות נטקס בכך שהקשת מילת חיפוש מובילה ישירות לאתר הרצוי. "השירות של גוגל הוא רצוף תובנות סטטיסטיות ונוסחאות אלגוריתמיות שהם ברי-הגנה. והוא שונה לחלוטין משירות העברה לאתר לאחר הקשת מילה", אומר קוזלובסקי. "לסיכום, אם הייתי סמנכ"ל באחת מענקיות האינטרנט, לא הייתי ממהר לשלוף את פנקס הצ'קים של החברה ולשלם נתח לנטקס".

"תהליך של 11 שנים של הוצאת פטנט הוא לא בלתי סביר", אומר אהוד האוזמן, עו"ד ועורך פטנטים, שותף בכיר וראש מחלקת ההייטק בריינהולד כהן, "זה רק אומר שהיה להם תהליך בחינה מורכב ולא פשוט, אם כי עניין שכזה יכול להעלות סימני שאלה בתהליכים משפטיים ולבוא לרעתם. בחירתם ללכת בדרך של בקשת פשרה הוא הגיוני. הכלל הוא שככל שהקופה גדולה יותר, כך קל פחות להגיע להסדרים, ותביעה של ענק תוכנה עשויה לעלות לתובע אפילו עד 10 מיליון דולר כולל ערעורים."

למרות שנטקס אינה מתכננת לתבוע את ענקיות התוכנה, ראוי רק להזכיר כי יצרנית הבלאקברי RIM הפסידה לחברת מסחור הפטנטים NTT על גניבת תוכנה ושילמה לה 600 מיליון דולר, וחברת האינטרנט אוברצ'ור שבשליטת יאהו תבעה את גוגל על העתקת הקישורים הממומנים וזכתה בעסקת חלופי מניות של גוגל בשווי של 80 מיליון דולר, שתפחה בשיאה למיליארד דולר.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
כולכם מתעלמים מהאופציה של מכירת הפטנט לחברה גדולה
חברה שלה יש מספיק כסף להלחם נגד כל הענקיות. כי הרי הפטנט ישנו, ואם הוא כתוב נכון (וזה הכי חשוב), כבר תבוא איזה ענקית, תקנה את הפטנט או שתממן את החברה והרי לכם עוד הצלחה. כי עם כל הכבוד לחברות הענק איתם צריך להאבק, הפטנט קיים ורשום. אני הייתי משקיע בהם.
האב הקדוש , כנסית האחיות ציון  |  08.09.09
8.
תתחילו לפרגן ....אתם עדיין לא יודעים איך לאכול את זה
ראשית עם כל הכבוד לעורכי הדין ולביקורות השליליים יש לכם עוד הרבה ללמוד על תחום האינטרנט. שנית עדיף שתשמרו את התגובה שלכם באיזה תיק זניח ותפתחו עוד כמה זמן כדי לראות את הפדיחות שמחכות לכם. יישר כח ובהצלחה לאביב רפואה !!!!
עינבל בלימה , כפר סבא  |  07.09.09
7.
מסכים עם 6 לגמרי
בנתיים לפי הדיווחים לא פייסבוק ולא יו טיוב מצליחות להיות רווחיות היתה פה כתבה לפניי כמה ימים ש יו טיוב רוצה להשכיר סרטים לאנשים כי הם לא מצליחים להיות רווחים והאולפנים אמרו להם שהם יסיכמו בתנאי שהם יצליחו להציג מודל יותר רווחי מפרסומות שבקושי מכסות ההוצאות הצרכנים של האינטרנט מושכים חזק לתוכנה חופשית וחינמית לכולם ואף אחד כמעט לא מוכן לשלם עבור שירותים באינטרנט אני גם לא רואה את הרווחיות שיש לדפדפנים האלה שיש עליהם כלכך הרבה תחרות firefox chrome IE opera
עידן  |  07.09.09
לכל התגובות