אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המלחמה על המייל מגיעה לאוניברסיטה איור: ליאב צברי

המלחמה על המייל מגיעה לאוניברסיטה

ענקיות הטכנולוגיה פותחות חזית חדשה: החלטת האוניברסיטאות בארה"ב לשדרג את הדוא"ל המיושן הציתה מלחמה בין גוגל למיקרוסופט, שמוותרות על ההכנסות ובלבד שיזכו במשתמשים

07.09.2009, 14:56 | ג'רמי קפלן, "טיים"

לתלונה הנפוצה בקרב סטודנטים על הבשר הלא מזוהה בחדר האוכל מצטרפת תלונה חדשה - תיבת הדוא"ל קטנה מדי. הסטודנטים מקטרים זה שנים שחשבונות הדוא"ל שלהם מיושנים ושנפחם קטן מלהתמודד עם שטף הדוא"ל והקבצים המצורפים.

בתגובה החלו האוניברסיטאות והקולג'ים להעביר את הדוא"ל שלהם למיקור־חוץ, ואת החשבונות ממהרות לנהל, חינם, גוגל ומיקרוסופט. אל התחרות בתחומי החיפוש, התוכנות המשרדיות ומערכות ההפעלה צירפו שתי הענקיות את שדה הקרב של הקמפוסים.

גוגל מנהלת את הדוא"ל ביותר מ־2,000 אוניברסיטאות וקולג'ים, ומחליפה את חשבונות 100 המגה־בייט של הסטודנטים בתיבת דוא"ל בת 7 ג'יגה-בייט. מיקרוסופט מספקת שירותי דוא"ל מבוססי רשת חינם לאלפי מוסדות חינוך ברחבי ארצות הברית. הסטודנטים, מצדם, שומרים על כתובת הדואר שלהם בעודם משדרגים את התיבה.

מנהל תוכנית Live@Edu של מיקרוסופט, קירק גרגרסן, מדווח שהאוניברסיטאות רואות בהעברת הדוא"ל שלהן למיקור־חוץ צעד טבעי.

הכפיל את הפופולריות של ג'ימייל

 

למוסדות הראשונים שאימצו את גוגל, כגון אוניברסיטת נורת'ווסטרן, הצטרפו לאחרונה מוסדות מכובדים כגון קורנל, ג'ורג'טאון וטמפל. פופולריות השירותים עולה עם העלייה בדרישות הטכנולוגיות של הסטודנטים, במקביל לצמצום תקציבי התקשוב של האוניברסיטאות.

 , איור: ליאב צברי איור: ליאב צברי  , איור: ליאב צברי

אריק וויל, שותף בחברת מחקרי שוק המתמחה בסטודנטים, אומר כי הסטודנט הממוצע מחזיק בשתיים או שלוש כתובות מייל, והפופולריות של ג'ימייל בקרב הסטודנטים הוכפלה בשנתיים האחרונות.

בסקר שערכה ב־2008 עמותת "פרויקט המחשוב בקמפוסים" (CCP) עלה כי 42% מהאוניברסיטאות דיווחו כי כבר עברו למיקור־חוץ של הדוא"ל, או כי הן נמצאות בתהליכי מעבר. עוד 28% אמרו כי הן שוקלות את המעבר. מנהל CCP, קנת' גרין, אומר שסטודנטים רבים בשנתם הראשונה מעדיפים להשתמש בתיבת הדוא"ל שבה השתמשו בתיכון, בדיוק כפי שהם אינם משנים את המספר שלהם בטלפון הסלולרי, או מסתפקים בטלפון במעונות.

אוניברסיטת בראון בוחנות בימים אלה את השימוש בדוא"ל של גוגל. שרה בולינג, סטודנטית בשנה השלישית בבראון, אומרת כי היא מקווה שהאוניברסיטה תמשיך להשתמש בגוגל באופן קבוע, זאת מכיוון שהיא מקבלת כ־300 מיילים בשבוע ונוטה לפספס הודעות חשובות בקשר לקורסים בגלל תיבת הדוא"ל הקטנה שסיפקה לה האוניברסיטה. יותר מ־60% מהסטודנטים בבראון מעבירים כבר עתה את הודעותיהם לחשבונות הג'ימייל שלהם, כך לדברי דונלד טום, מנהל התמיכה הטכנית בבראון. טום מאמין שהמעבר יחסוך מיליוני דולרים שנועדו לשדרוג התשתית הטכנולוגית של בראון.

מהאוניברסיטאות שכבר ביצעו מיקור־חוץ לדוא"ל, 57% בחרו בגוגל ו־38% במיקרוסופט. נוסף לדוא"ל, גוגל מציעה לאוניברסיטאות גם צ'אטים קוליים ושיחות וידיאו, ושירותי עריכת מסמכים והקמת אתרים. מיקרוסופט מעניקה לכל סטודנט 25 מגה־בייט של שטח אחסון.

אוניברסיטת נוטרדאם חסכה 1.5 מיליון דולר כשהעבירה בשנה שעברה את הדוא"ל שלה לגוגל, אומרת קייטי רוס, מנהלת התוכנית ליזמות באוניברסיטה. שיעור שביעות הרצון של הסטודנטים מהתיבות עלה ב־36% לאחר המעבר. מדינת אריזונה העריכה כי שיתוף הפעולה עם גוגל חוסך לה 400 אלף דולר בשנה.

ומה יוצא למיקרוסופט? לא הכנסות. אף אחת מהחברות לא גובה כסף עבור הדוא"ל. בהסכמיה עם האוניברסיטאות, גוגל מוותרת על התשלום של 50 דולר למשתמש שהיא גובה מחברות, ומבטיחה לא לכפות פרסומות על סטודנטים וצוות ההוראה. למיקרוסופט התחייבות דומה.

 

המטרה: חינוך לג'ימייל

 

גוגל מקווה ששירותי החינם שהיא מעניקה לאוניברסיטאות יצליחו להרחיב את הקבלה של דוא"ל מבוסס רשת ושירותי התוכנה שלו, אומר ג'ף קלטנר שעומד בראש צוות החינוך של גוגל. קלטנר אומר שההנהלות מעריכות לא רק את החיסכון בכסף, אלא גם את הטבות האבטחה. "הם מעריכים את היתרונות בשמירה על המידע ב'ענן' לעומת טלפונים או מחשבים נישאים, שהם מכשירים שנוטים ללכת לאיבוד", הוא אומר.

טימותי צסטר, מנהל מידע ראשי באוניברסיטת פפרדין, שלאחרונה חברה עם גוגל, אומר כי הצוות שלו קטן ב־20% משהיה לפני שלוש שנים. בכך שהם מנצלים את כלכלת המידע של גוגל, הצוות שלו יכול להתמקד בשיפור הלמידה באמצעות מחשבים ברחבי הקמפוס. "אנחנו מעוניינים שהצוות שלנו יעבוד יותר עם הסטודנטים והמרצים ופחות על האיך ולמה של הטכנולוגיה".

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
אפשר גם להשתמש
בתוכנה שנקראת emailaya. אמנם מדובר בתוכנה ולא באתר אבל יש בה המון יתרונות, גם לסטודנטים. כותבים בהגדרת חשבון את המייל (של ג'ימייל לדוגמה) והתוכנה מגדירה את כל מה שצריך (שרתים/פורטים וכדומה) בצורה אוטומטית. בנוסף, יש לה מספר כלים אשר מאפשרים ניהול קל ומהיר יותר של מאות ואלפי מכתבים, אפשרות להגדיר תגיות, לקבץ מכתבים על פי מספר כמעט בלתי מוגבל של אפשרויות, הגדרת תיקיות וירטואליות על מנת לראות רק את המכתבים שמעניינים את המשתמש ועוד ועוד. מומלץ להוריד ולנסות: http://www.emailaya.com
עמוס  |  07.09.09
לכל התגובות