אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
זינוק של 20% בהכנסות התעשיה הביטחונית ב-2008 ל-9.8 מיליארד דולר צילום: אוראל כוהן

זינוק של 20% בהכנסות התעשיה הביטחונית ב-2008 ל-9.8 מיליארד דולר

ארבע חברות התעשייה הביטחונית הגדולות (אלביט, תע"א, רפאל ותעש) אחראיות ל-85% מהמכירות של התעשייה הביטחונית בישראל. היקף המועסקים בתעשיות הביטחוניות עומד על 41.5 אלף עובדים

08.09.2009, 20:02 | נעמה סיקולר

סך המכירות של התעשייה הביטחונית כולה הגיע ב-2008 ל-9.8 מיליארד דולר, עלייה של 20% לעומת מכירות 2007. כך עולה מסקירה שמפרסם הערב (ג') משרד הביטחון. מדובר בעלייה דרמטית ביחס לעלייה שנרשמה אשתקד בייצור התעשייתי -8%.

עוד עולה מהסקירה כי היקף המועסקים בתעשיות הביטחוניות עומד על 41.5 אלף עובדים.

ארבע חברות התעשייה הביטחונית הגדולות (אלביט, תע"א, רפאל ותעש) אחראיות ל-85% מהמכירות של התעשייה הביטחונית בישראל. מדובר במכירות בהיקף של 8.4 מיליארד דולר ב-2008. 58% מהן של החברות הממשלתיות.

במדד היעילות של התעשיות הביטחוניות (מכירות לעובד) מובילה רפאל עם מכירות של 261 אלף דולר לעובד ואחריה אלביט מערכות, התעשייה האווירית כאשר מדשדשת מאחורה התעשייה הצבאית עם 184 אלף דולר בלבד מכירות לעובד. תעש נמצאת בימים אלה בהליך של הפרטה שיכלול, על פי משרד הביטחון, הנפקה ומכירת גרעין שליטה.

"התעשיות הביטחוניות שוב מוכיחות כי ההשקעה בביטחון אינה מניבה רק ביטחון, אלא מהווה מנוע צמיחה משמעותי לכלכלה הישראלית, במיוחד על רקע המשבר הכלכלי העולמי", אמר מנכ"ל משרד הביטחון, פנחס בוכריס, בהתייחס לתוצאות המצרפיות של התעשיה הביטחונית בישראל. "משרד הביטחון ימשיך לסייע לתעשיות הביטחוניות, על מנת להגדיל את הייצוא הביטחוני שהוא חלק בלתי נפרד מעוצמתה הביטחונית והכלכלית של ישראל, אך יחד עם זאת מצפה מהתעשיות המתמודדות על מכרזים בחו"ל לפעול באופן שלא יפגע בתעשיות הישראליות ובייצוא הביטחוני הישראלי".

תגיות