אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פיתוח חדש: מיקרו-טורבינת גז לייצור חשמל ביתי

פיתוח חדש: מיקרו-טורבינת גז לייצור חשמל ביתי

המערכת, שנחשפת לראשונה ב"כלכליסט", תוזן בגז ותשחרר את יחידת הדיור מתלות ברשת החשמל הארצית

04.10.2009, 13:33 | ליאור גוטמן

פיתוח חדש לייצור חשמל לצריכה ביתית: מדענים במרכז האוניברסיטאי באריאל ובמרכז המחקר הרוסי בויקו בסנט פטרבורג פיתחו מיקרו־טורבינה זעירה המאפשרת לייצר חשמל לשימוש ביתי ולחימום. הטורבינה מוזנת בגז, ומסוגלת לייצר כ־48 קילו־ואט חשמל ביממה, וזאת נוסף על אנרגיית החום שהיא פולטת, שיכולה לשמש להסקה ביתית. המשך הפיתוח של הטורבינה הביתית עבר מהמרכזים האקדמיים בישראל וברוסיה לחברת CMT - סטארט־אפ שהוקם במסגרת החממה הטכנולוגית ל.נ. טכנולוגיות בחיפה.

לדברי מייק ששון, סמנכ"ל הטכנולוגיות של CMT, מדובר בשוק בעל פוטנציאל עסקי גבוה ביותר, מאחר שהמערכת תוכל להתאים לשימוש בכל יחידת דיור. "המערכת תעלה לצרכן 7,000-5,000 דולר", אומר ששון. "המדען הראשי כבר זיהה את הפוטנציאל, והקציב מענק של כ-2 מיליון שקל". ששון מוסיף שהשלב הבא הוא למצוא משקיע חיצוני ולגייס 15 מיליון שקל כדי להשלים את הפיתוח והייצור.

הטורבינה מתחברת למערכות הגז והחשמל הביתיות, ובעצם משחררת את יחידת הדיור מתלות ברשת החשמל הארצית. חשמל שאינו מנוצל יוכל להימכר לרשת החשמל. ששון מסכם שהמערכת מיועדת בעיקר למדינות שבהן נעשה שימוש בגז טבעי. עם זאת, לאור גילוי הגז הטבעי מול חופי ישראל, לא מן הנמנע שהמערכת תגיע בשנים הקרובות גם לבתי אב בארץ.

תגיות

27 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

27.
תמוה ובלתי ניתן בשלב זה להבין עפ"י החלקים בתמונה בכף היד זה נראה מוזר ,טורבינות ליצור חשמל
זקוקות למהירות ,ישנו רעש חזק,דרוש דלק להזנה,ואזרים וקיום כללים בטיחותיים מסוימים,אחזקה ובקרה . מערכת ביתית פשוטה כפי הכתבה נראה לי קסם מפתיע ועדיין בגדר חלום רחוק. הפקת חשמל מדלקים שונים הוא פתרון ידוע,חשוב לתת דגש ליצור חשמל מהטבע. המדען אשר משתתף בחדשנות טוב אם יתן עדיפות לחדשנות בניצול ופיתוח מערכות יצור חשמל מהטבע.
יועץ הנדסי חח"י לטורבינות גז  |  06.10.09
24.
23 ואחרים. זה פשוט מביש. תקראו, תפעילו את הראש. מה קורה לכם?
איך הגעת למעגל קרנו? הרי אתה אמור לדעת שלא ניתן לייצר בפועל מערכת כזאת. אינך יודע מהי נצילות המתקן החדש, מהי צריכת הגז שלו לשעה או עלות הגז לכל קוט"ש מיוצר. איך אתה משווה לגנרטור מוסב לגז, ברצינות. נכון שזה בר ביצוע. השאלה היא הכדאיות, מיקום ההצבה, מידות השטח/נפח הנדרשות להצבה. פתרון מטרד רעש וריח/זיהום אוויר וכו'. לא ברור מהי רמת הרעש של הטורבינה המדוברת. אולי היא שקטה מאד, אולי קל מאד להחריש אותה, אולי עקב ממדיה הקטנים (אם התצלום אכן מראה גודל סופי של המוצר) המיקום והתחזוקה קלים מאד. בקיצור, נמסרו בכתבה מעט פרטים שטחיים. תנו קצת קרדיט. כולל הפוליטרוקים שנכנסים לויברציות הזויות רק כשקוראים בשם "אריאל". די.
חיים גרינברג , תל אביב  |  04.10.09
23.
לעולם זה לא יהיה יעיל כמו תחנת כוח......
כמה חבל... כל מהנדס מתחיל ופיזיקאי זוטר יודע שטורבינת אויר - גז - (מעגל קרנו) לעולם לא תהיה יעילה בנצול האנרגיה כמו תחנת כוח עים קיטור ורגנרציה. כיום ישנם כבר עשרות יצרנים של טורבינות גז בגדלים ובתפוקות שונות- אז כתב נכבד - אים יש חידוש מהו? ואים אין אזי מהי השרלטנות? פתרון למשתמש הביתי- קנה גנרטור שני קילוווט על בנזין - הסב אותו לגז (תהליך פשוט) ותשלם כ1000$ בלבד על ההמצאה שלי....לחנות שתמכור לך את הגנרטור - והרעיון שלי, בחינם. בקיצור - אים המערכת לא תהיה זולה בטרוף - ולא $7000 כמו שנאמר זה לא יסחוב מים- לא ימכר. לא ברור לי מי במדען הראשי מוכן לתמוך במיזם שערוריתי כזה.
ידע כללי בשני שקל...... , שפלה  |  04.10.09
לכל התגובות