אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נפגשנו בשביעיות צילום: אוראל כהן

נפגשנו בשביעיות

מסעדת Seven במלון אלכסנדר בתל אביב מצטיינת בעיקר בשימוש החוזר בספרה שבע. אבל הארוחה העסקית היא הוכחה לכך שלא די במספר ממוזל

06.10.2009, 10:25 | גלי וולוצקי

השף גיא פרץ הוא אחד מהיועצים הקולינריים העסוקים בארץ, והשמועה על מסעדת Seven החדשה שפתח על גג מלון אלכסנדר בתל אביב נראתה מבטיחה. כמי שאמון על בניית קונספט, קונספט יש בסבן: המסעדה שפירוש שמה "שבע" ממוקמת בקומה השביעית, והתפריט מורכב משבע קטגוריות ובכל אחת שבע מנות. אפילו המחירים כוללים את הספרה הממוזלת: עסקיות הצהריים, המורכבות ממנה ראשנה, עיקרית, לחם הבית ושתייה קלה או כוס יין, עולות 77 או 87 שקל, בהתאם למנה העיקרית.

גם מבחינה עיצובית המקום מתוקתק. מרפסת דק צופה לים, והחלל הפנימי מוקף מראות. יש מי שיגדירו את הסגנון נובורישי, אבל ההשקעה הניכרת מקנה הרגשה שכאן חושבים על כל פרט. אפילו עיצוב המנות, המוגשות כל אחת בכלי התואם לה, תומך בהבטחה, אבל חבל שמרוב קונספט האוכל קצת נשכח.

לחם בית מרוקאי שהוגש עם טחינה, צלוחית של שמן זית ובלסמי וצלוחית של עגבניות וחציל קלוי היה המנה המוצלחת ביותר בארוחה. חם, אוורירי מבפנים ופריך מבחוץ - הוא היה תענוג אמיתי.

ראשונה של חצילים פריכים בציפוי טמפורה הוגשה עם סלסה של כוסברה ובצל ירוק והיתה חביבה, אך התבקש מטבל חמצמץ ועוקצני שיאזן את שמנוניות החצילים. סלט קוסקוס עם בצל סגול, כוסברה, בצל ירוק, עגבניות וגבינת פטה טובה ולבבות ארטישוק (שנשארו בתפריט ולא הגיעו לצלחת) היה אף הוא חביב, אך אנמי.

בעיקריות, סינייה של פילה בס בגריל (77 שקל) בטחינה ולימונים כבושים, על מצע של חציל וזר ירקות בגריל (גם הזר לא מצא את דרכו לצלחת) הוכנה ברשלנות והוגשה כשהדג נא ואפילו מעט קריר. אחרי שהמנה נשלחה בחזרה למטבח והוכנה מחדש, קיבלנו דג שנצלה בעדינות והיה טוב, אבל כל הבלגן שמסביב הניב תוצאה סתמית. גם העיקרית השנייה אכזבה: ניוקי פריכים בפורטבלו וכמהין (87 שקל) התגלו כניוקי לא איכותיים במיוחד, מהזן שנדבק לחך, אשר הוקפצו עם יותר מדי פורטבלו ובלי זכר, אף לא בטעם, לכמהין המובטחות.

ניוקי פורטבלו וכמהין, צילום: אוראל כהן ניוקי פורטבלו וכמהין | צילום: אוראל כהן ניוקי פורטבלו וכמהין, צילום: אוראל כהן

סועדי העסקית יכולים להזמין קינוח תמורת 25 שקל, ואנחנו ניסינו לצאת עם טעם מתוק. אבל ההתעקשות המוזרה של המלצרית ש"לא כדאי להזמין את הפרופיטרולים" והקינוח שהוזמן בהמלצתה, בסופו של דבר - טריו של סופלה שוקולד סתמי, גלידת קוקוס נחמדה ובראוני שגם תוכו היה יבש - השאירו אותנו דווקא עם ההרגשה שכשהאוכל לא מוקפד כל השביעיות בעולם לא יעזרו.

תגיות