אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ברננקי: מוכנים להדק את המדיניות המוניטרית - ברגע שהכלכלה "תשתפר משמעותית" צילום: בלומברג

ברננקי: מוכנים להדק את המדיניות המוניטרית - ברגע שהכלכלה "תשתפר משמעותית"

יו"ר הבנק המרכזי של ארה"ב רומז על העלאה אפשרית של הריבית בעתיד, אך אמר כי הוא סבור ש"המדיניות הנוכחית הגמישה תישאר על כנה בתקופה הקרובה"

09.10.2009, 08:49 | בלומברג
יו"ר הבנק המרכזי בארה"ב, בן ברננקי, אמר כי המוסד שבראשו הוא עומד יהיה מוכן להדק את המדיניות המוניטרית שלו ברגע שעתידה של הכלכלה "ישתפר באופן משמעותי". דבריו של ברננקי מחזקים את ערכו של הדולר בעולם.

"עמיתיי בפדרל רזרב ואנוכי מאמינים כי המדיניות הנוכחית הגמישה, בה אנו נוקטים כיום, תישאר על כנה תקופה הקרובה", אמר ברננקי אמש (ה') בעת ישיבת מועצת מנהלי בנקים בארה"ב אשר נערכה בוושינגטון, דברים אשר עמדו בקנה אחד עם דברים שאמר היו"ר בפגישה הפדרלית של הוועדה לשווקים פתוחים. "עם זאת, ברור כי בשלב מסוים, ברגע שנראה שמגמת ההתייצבות הכלכלית נמשכת, יהיה עלינו להדק את המדיניות המוניטרית שלנו במטרה למנוע את התפשטותה של האינפלציה בהמשך הדרך".

יו"ר הבנק המרכזי לא נכנס לפרטים באשר לקצב המדויק בו תהודק המדיניות המוניטרית, כפי שעשו כן עמיתיו בוועידה הפדרלית לשווקים פתוחים. נגיד הבנק המרכזי, קווין וורש, אמר בסוף ספטמבר האחרון כי שערי הריבית בארה"ב עשויים לעלות "בכוח גדול יותר מהרגיל", בעוד שעמיתו, יו"ר הבנק הפדרלי של ניו יורק אמר בתחילת השבוע כי קצב ההתאוששות "דווקא לא יהיה מורגש באופן חד", וכי הסיכויים לאינפלציה במשק האמריקאי נמצאים במגמת ירידה.

חברי הוועידה הפדרלית לשווקים פתוחים האריכו בפגישתם את מחויבותם לשמור את סמן הריבית להלוואות סביב 0% "לאורך תקופה ארוכה יותר", במטרה לעודד את ההתאוששות ולייצר מקומות עבודה.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
שינוי המדיניות המוניטארית של ה'פד'
יו"ר הפדרל ריזרב, בן ברננקי, שהוא תלמידו של סטנלי פישר (ומכיר היטב את התיאוריה המאקרו כלכלית שפורסמה בספר Macroeconomics - Fischer and Dornbusch), אומר שהוא מוכן לעבור ממדיניות מוניטארית מרחיבה למדיניות מוניטארית מצמצמת ברגע שהתחזיות לצמיחה הכלכלית "ישתפרו באופן מספק". נזכור שבן ברננקי מתמודד עם המשך המגמות הקיימות של החרפת המשבר בארה"ב האטה בפעילות הכלכלית ועלייה באבטלה, אובדן האפקטיביות של ההרחבות המוניטאריות, עקב הגעת הריבית לגבולה התחתון, והיחלשות הדולר בעולם לנוכח מדיניות זו שננקטה על ידו. לעומת זאת, עם ההתאוששות של הביקושים המקומיים שיגרמו לעליית מחירים ובעקבותיהם חשש להתפרצות אינפלציונית תידרש מהפד נקיטת מדיניות מוניטאריות מצמצמת שמשמעותה צמצום כמות הכסף על ידי העלאת מחיר הכסף - העלאת ריבית הבנק המרכזי וספיגת נזילות מהציבור בדרך של הנפקת Treasury Bills. באורח פלא, סטנלי פישר כנראה יפעל בדרך דומה - העלאת ריבית בנק ישראל והנפקת מק"מים (וזאת נזכה לראות כנראה עוד ברבעון הזה).
סמכות מקצועית בפיננסים  |  09.10.09