אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

גליה מאור: "התגמול במגזר העסקי צריך להתבסס על התנהלות לטווח ארוך"

מנכ"לית בנק לאומי בכנס "מעלה": "הקפדה על ממשל תאגידי עזרה לנו לצלוח את המשבר בהצלחה"

14.10.2009, 13:31 | תומר זלצר

"התגמול במגזר העסקי צריך להיות מבוסס על התנהלות לטווח ארוך. צריך להקפיד שהתגמול לא יהיה מבוסס רק על נתונים כספיים, אלא על מערכת של נתונים כמותיים ואיכותיים מגוונת". כך אמרה היום (ד') מנכ"לית בנק לאומי, גליה מאור, במסגרת כנס מעלה המתקיים בתל אביב.

לדברי מאור: "ההקפדה על הממשל התאגידי גרמה לנו לצלוח את המשבר בהצלחה ואני מאמינה שהדבר ישפר את החסינות שלנו לאורך זמן. אני סבורה כי ממשל תאגידי נותן המון לערך הכלכלי של תאגיד. כשבאנו והוצאנו בבנק לאומי את 'דוח האחריות התאגידית', יצאנו בהנחה שלצד הדו"ח הכספי שמדבר על מספרים יבשים חברה צריכה להתהדר בכל מה שקשור לפעילות האחרת שלה - הסביבתית והחברתית", אמרה מאור. "הנושא של השקיפות הוא כלי מרכזי לבקרה, לפיקוח ולהשתת ממשל תאגידי נאות".

"אין ספק שמשברים הם קטליזטור לשינויים בכל תחומי החיים, כולל כמובן לא רק מה שקשור לפעילות העסקית אלא גם לפעילות החברתית. אפשר לחזור למשבר מניות הבנקים ב-1983. שנתיים אחר כך נדרשתי בתפקידי כמפקחת על הבנקים בבנק ישראל לשאלה 'מה לא עבד?' הגענו למסקנה ששורש הרע והפתרון הוא ביצירת ממשל תאגידי נכון. באותה שנה יצאנו בבנק ישראל לתהליך עם כל המערכת הבנקאית – לא עוד הנהלה ודירקטוריון ביחד. אז החלטנו ליצור את ההפרדה, לומר 'יו"ר ומנכ"ל – לא חד הם'. זה היה מאוד נועז. נוצרה הפרדה, נקבעו תפקידים, נקבעו כישורים", אמרה מאור.

מאור התייחסה בדבריה למשבר הפיננסי ולקריסת מוסדות פיננסיים בארה"ב ובאירופה: "שיקול הדעת הבסיסי היה מושתת על השאת רווח בטווח קצר. צריך שמערכות האיזונים והבלמים יתקיימו כדי שהשיקולים לטווח ארוך יהיו המשמעותיים ביותר".

תגיות