אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחקר חדש קובע: קיים קשר מובהק בין שימוש בסלולר ובין סרטן צילם: בלומברג

מחקר חדש קובע: קיים קשר מובהק בין שימוש בסלולר ובין סרטן

מחקר שנערך מטעם ארגון הבריאות העולמי בקרב כ-12,800 נבדקים למשך כעשור מצא כי השימוש בטלפונים סלולריים מגדיל את הסיכון להתפתחות סרטן במוח ובבלוטות הרוק

25.10.2009, 11:17 | יוסי גורביץ

חוקרים בריטים מצאו לראשונה קשר מובהק בין סרטן ובין שימוש בטלפונים סלולריים. הדיילי טלגרף הבריטי חשף אתמול (ש') כי בקרוב יתפרסם מחקר שנערך מטעם ארגון הבריאות העולמי, שבמסגרתו עקבו החוקרים אחרי כ-12,800 נבדקים ב-13 מדינות למשך כעשר שנים, ומצאו כי הסיכון לחלות בשלושה סוגים של סרטן המוח וכן בסרטן בלוטות הרוק גבוה באופן ניכר אצל משתמשי הסלולר.

מנהלת המחקר, אליזבת קארדיס, שעל שמה רשומים כמאה מחקרים - חלק ניכר מהם בתחום הרדיולוגיה, מסרה לדיילי טלגרף כי מסקנות המחקר מובהקות, אך היא איננה ממליצה להפסיק באופן גורף את השימוש במכשירים אלא לעקוב בעיקר אחרי השימוש בסלולר בקרב ילדים. הסנדיי אקספרס הבריטי העריך שפרסום המחקר יגביר את הלחץ על ממשלת בריטניה לפרסם הודעות אזהרה מסלולרי.

בספטמבר השנה החלה ועדת הבריאות של הסנאט האמריקאי לחקור את הקשר בין סלולריים ובין סרטן, והאפידמיולוגית הישראלית ד"ר סיגל סדצקי ציינה בפני הוועדה כי אף שפצצות האטום הוטלו על הירושימה ונגסאקי ב-1945, קשר מובהק בין ההפצצה ובין סרטן נמצא רק בשנות השישים. מחקרה של סדצקי מצא קשר בין שימוש כבד בסלולרי ובין סרטן, אך לא מצא הוכחה מכרעת.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
ה WIFI לפחות לא צמוד לאוזן
בסך הכל הרחקה של הסלולרי מספר סנטימטרים מהאוזן מפחיתה את הקרינה באופן ניכר (ודרך אגב, לא לשכוח גם את הטלפונים הביתיים האלחוטיים! גם הם משדרים!), כך שסביר שרשת אלחוטית מקרינה פחות מסלולרי, בהנחה שהעוצמה לא גבוהה (מדובר במרחקים קצרים עד 50 מטר בערך).
זהר פסוניאן  |  25.10.09
8.
תגובה לאילן, חיפה (תגובה 6)
התגובה שלך נשמעת לי יותר כמו תגובה מוזמנת בתשלום של פורום חברות הסלולר מאשר ביקורת אמיתית על הידיעה העיתונאית... לפי קנה המידה שלך אין מה לפרסם שום ידיעה על הגרעין האיראני כי אף עיתונאי לא הביא שום עובדות. לא עובדות מספקות אותך, כמובן. אתה צריך אקדח מעשן. אבל אצלך אקדח מעשן זה רק אם מישהו יביא תמונה של פצצת גרעין מורכבת על טיל והוא מכוייל על הקואורדינטות של ת"א. שום הוכחה פחות מזה לא תעבור את המסננת העיתונאית שלך. חוקרת ידועת שם בתחום הרדיולוגיה מצוטטת בעיתון ידוע שם שמוניטין הביקורת העצמית והאינטגריטי העיתונאי שלו אינם מוטלים בספק (דיילי טלגרף) אבל לך זה לא טוב ולא מספיק כדי פרסום כתבה בעיתון (באתר). אתה צריך ציטטות מתוך המאמר, לרבות מה מידת המובהקות שהם קבעו לעצמם באתר. 12.800 נבדקים על פני 10 שנים (!!!) זה לא מספיק?! מה כן מספיק? אתה צריך שיבוא אלוהים בכבודו ובעצמו וילחש לך באוזן שיש בעיה עם משדר מיקרו-גל 3 ס"מ מהמוח שלך?!!! אתה לא יכול להבין את זה לבד? זה בסדר, גם אם אתה לא מבין את זה לבד, האונקולוג שלך יסביר לך את זה תוך 10-15 שנים. בהצלחה!
יניב , ירושלים  |  25.10.09
7.
אוזניות אוויר - חשבתי שזו בדיחה, התברר שטעיתי
אני חייב להגיד שאני נורא סקפטי לגבי כל המחקרים האלו, אבל הגעתי למצב שכשה דיברתי בסלולרי הרגשתי כאבי ראש, ואז באמת חיפשתי באינטרנט וראיתי כל מיני מחקרים. הישועה הגיעה כשקניתי אוזניות אוויר של חברת getsafe , הכאבי ראש נפסקו, והנה עכשיו יוצא המחקר הזה - התברר שבאמת יש פה משהו
רפי , גבעתיים  |  25.10.09
לכל התגובות