אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עסקת בזק: שאול אלוביץ' התעשר ב-170 מיליון שקל

עסקת בזק: שאול אלוביץ' התעשר ב-170 מיליון שקל

בתוך שלושה ימים זינקה מניית אינטרנט זהב ב־43% בעקבות עסקת רכישת בזק. מלבד רוכש השליטה שאול אלוביץ', גם מנכ"ל אינטרנט זהב גרף רווח נאה ובכירים בסמייל 012 המחזיקים באופציות של החברה

28.10.2009, 06:57 | עומרי כהן

רשות ני"ע ומשרד התקשורת יבדקו את סבך עסקיו של אלוביץ' מה יקרה ביום בו יורוקום תחדש חוזים מול בזק אחת הסוגיות הבעייתיות בעסקת מכירת בזק לאיש העסקים שאול אלוביץ' היא ריבוי העסקים שיש לבעל השליטה העתידי של בזק עם חברות בקבוצת בזק עצמה גילעד נסלכתבה המלאה

זינוק של 36% שרשמה מניית 012 סמייל בשלושת הימים שלאחר ההודעה על רכישת השליטה בחברת בזק, העלה את שווי החברה ב־340 מיליון שקל, ל־1.34 מיליארד שקל.

הסיבה הראשונית לזינוק היתה כמובן רכישת בזק, אך היא הועצמה כנראה בשל מחסור במניות סמייל בשוק. טרם ההודעה החזיק הציבור בעצם רק ב־2 מיליון מניות (7.7% מהחברה), כך שללא היצעים מצד בעלי עניין (שטרם דווחו לבורסה) אפשר לומר כי מרבית המניות החופשיות החליפו ידיים מתחילת השבוע.

הזינוק החד במניה שימח לא רק את משקיעי סמייל אלא גם את מנהליה הבכירים. מנהלים ודירקטורים בחברה, בראשות המנכ"לית סטלה הנדלר, זכו באפריל אשתקד להקצאה של 1.1 מיליון אופציות לפי מחיר מימוש של 36.34 שקל למניה. שנה וחצי לאחר מכן נסחרה אתמול מניית סמייל במחיר של 53 שקל, המשקף רווח כולל "על הנייר" של 18.3 מיליון שקל.

סמייל הניחה את היסודות לחלוקת האופציות עוד לפני הנפקתה הראשונה לציבור המשקיעים בנאסד"ק. לתשקיף שהגישה החברה לרשות ניירות ערך בארצות הברית באוקטובר 2007 צירפה החברה תוכנית לתגמול דירקטורים, מנהלים ועובדים בחברה באמצעות מענק כולל של עד 2.25 מיליון אופציות ומניות חסומות (מניות שמכירתן בבורסה מוגבלת לתנאים קבועים מראש).

בסוף אותו החודש הושלמה ההנפקה. זמן קצר לאחר מכן נרשמה סמייל למסחר גם בבורסה של תל אביב, אבל עד סוף 2007 טרם החלה החברה להעניק אופציות לבכיריה. באפריל 2008 חולקו כאמור 44% ממספר האופציות הניתנות לחלוקה במסגרת התוכנית. עד סוף 2008 לא הומרו האופציות למניות ולא חולקו אופציות נוספות. משך החיים הממוצע של אותן אופציות שהוענקו היה 6.25 שנים.

האופציות והמניות החסומות שסמייל מחלקת יבשילו לאורך ארבע שנים מיום הענקתם, ויפקעו לאחר שבע שנים מיום הענקתם. סמייל אינה מציינת זאת במפורש, אבל לפי מאמר של עו"ד טל ספיר, מקובל לרוב לפרוס את הבשלת האופציות על פני תקופה של ארבע שנים, כך שבתום כל שנה יבשילו רבע מכמות האופציות.

עם זאת, סמייל מציינת כי בחרה במסלול הקצאה אופציות באמצעות נאמן, כך שבשנתיים הראשונות מיום הענקתם יוחזקו האופציות ברשותו ורק לאחר מכן ניתן יהיה להתחיל במימושן.

הסיבוב של יורוקום: 12 מיליון שקל

מלבד המנהלים, ישנם עוד משקיעים שרשמו רווחים גבוהים בעקבות הזינוק האחרון של מניית סמייל בבורסה. אינטרנט זהב, למשל, החברה־האם של סמייל, רכשה בחודשים מאי־יולי 2009 עוד כ־615 אלף מניות של סמייל במחיר של 6.85 דולרים בממוצע למניה ובתמורה כוללת של 4.2 מיליון דולר. בעקבות הזינוק האחרון מניות אלו שוות 9 מיליון דולר, כך שהרווח לאינטרנט זהב הוא 4.8 מיליון דולר (17.8 מיליון שקל).

יורוקום, החברה־האם של אינטרנט זהב שבבעלות שאול אלוביץ', רכשה בעצמה 410 אלף מניות סמייל (1.6%) בתחילת 2009, כשאלו נסחרו סביב מחיר של 23 שקל. היום היא מורווחת ב־12 מיליון שקל על ההשקעה.

יורוקום גם שולטת בסמייל דרך אחזקה של 69.8% ממניות אינטרנט זהב. הזינוק של סמייל מתחילת השבוע הקפיץ ב־43% גם את מניית אינטרנט זהב, ושווי האחזקה של אלוביץ' בה צמח ב־172 מיליון שקל ל־570 מיליון שקל. שווי מניות אינטרנט זהב (1%) שבידי המנכ"ל אלי הולצמן גדל ב־2.3 מיליון שקל ל־7.6 מיליון שקל.

בכירי סמייל מדברים על עסקת הרכישה סטלה הנדלר: "הנהלת יורוקם תשמח לעבוד עם הנהלת בזק בעתיד הקרוב" מנכ"לית 012 סמייל אמרה בשיחה עם אנליסטים כי החברה לא תושפע מהמתרחש כעת סביב עסקת בזק גילעד נסלכתבה המלאה

גם עמיתי קופות הגמל של כלל מרוצים

כלל ביטוח, שבשליטת נוחי דנקנר, דיווחה לראשונה במאי השנה על אחזקה של 10% (2.55 מיליון מניות) בסמייל, כאשר מניית החברה נסחרה במחיר של 25 שקל.

בהנחה שלפחות מחצית המניות נרכשו באותה העת (אחרת היתה הופכת כלל ביטוח לבעלת עניין עוד קודם לכן), הרי שהיא יצרה למבוטחיה ולעמיתי קופות הגמל שלה רווח "על הנייר" שנע בין 36 מיליון שקל ל־71 מיליון שקל. לכלל ביטוח גם אחזקה ותיקה (8.2%) באינטרנט זהב, שהראלי האחרון במניה הזניק את שווייה ב־20 מיליון שקל.

עוד בעלת עניין ותיקה בסמייל היא חברת ניהול ההשקעות האמריקאית וולינגטון, שדיווחה בתחילת 2008 על אחזקה של 1.8 מיליון מניות סמייל, שהן 5.4% מהחברה. באותה התקופה נסחרה מניית סמייל בנאסד"ק בטווח מחירים של 11–13 דולר למניה, כך שוולינגטון, שכמעט לא שינתה מאז את אחזקתה, מורווחת "על הנייר" בכ־3.5 מיליון דולר (12 מיליון שקל) על ההשקעה.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
אלוביץ' לא ממש צריך את הכסף הזה
עובדתית בשלושה ימים הוא וחבריו עשו מה שאנחנו, בנינו, ובני בנינו לא נעשה כל החיים. גם די ברור שאף אחד בחבורה לא בדיוק רעב ללחם בלשון המעטה.... אז מה דעתכם להחזיר לציבור כמה ג'ובות ? יש ים של מוסדות חינוך, תרבות ורווחה שמשוועים לפירורים ממה שעשיתם בשלשה ימים. ובמילים אחרות על מה שמדיום כתב - לתכריכים אין כיסים ! ....זיכרו זאת....
מצטרף למדיום  |  28.10.09
2.
למה לא לתרום /להחזיר כספים לציבור וחוזר חלילה...
למה לא תתרמו את כל המיליונים שאתם עושים מכספהם של אחרים בעצם.. למה לא לעזרו ותשיבו לציבור /לאנשים הפשוטים את הכספים הללו....מה זה זכה? הוא קדח ,? השתתף בהגרלה? זכה בתחרות ? לא זכור אתה בא בלי כלום= ועוזב בלי כלום... כל שאתה עושה או לא עושה= חוזר אליך חזרה. מדיום
מדיום מהשרון  |  28.10.09