אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הלמ"ס: נמשכת העלייה בפעילות הכלכלית במשק

הלמ"ס: נמשכת העלייה בפעילות הכלכלית במשק

האינדיקטורים הכלכליים לחודשים יולי-ספטמבר מעודים ומצביעים על עלייה בכל מרכיבי הפעילות הכלכלית: ייצור, יצוא, ייבוא, מסחר קמעונאי ולינות תיירים

29.10.2009, 14:37 | אמנון אטד

נמשך רצף הנתונים החיוביים על מצב המשק: האינדיקטורים הכלכליים לחודשים יולי-ספטמבר שמפרסמת היום (ה') הלמ"ס מצביעים על עלייה בכל מרכיבי הפעילות הכלכלית - בייצור התעשייתי, ביצוא הסחורות, בפדיון המסחר הקמעונאי, ברכישות בכרטיסי אשראי, בפדיון ענפי המסחר והשירותים, ביבוא חומרי גלם ובמספר לינות התיירים.

וזו תמונת המשק כפי שהיא משתקפת מלקט האינדיקטורים הכלכליים לתקופה יוני-אוגוסט שפרסמה אתמול הלמ"ס (כל הנתונים הם נתוני מגמה, במונחים שנתיים):

מדד הייצור התעשייתי עלה בחודשים יולי ואוגוסט ב-2.6%, לעומת ירידה של 1.5% בחודשיים הקודמים. בייצור של תעשיות ההיי-טק נרשמה בתקופה זו יציבות ואילו בתעשיות המסורתיות, כמו מזון, טקסטיל, עץ ונייר, נרשם גידול של 1.2%.

יצוא הסחורות (ללא יהלומים) עלה בתקופה הנסקרת בשיעור שנתי של 20.1%, בהמשך לעלייה של 7.4% בשלושת החודשים הקודמים. ביצוא התעשייתי נרשמה בתקופה זו עלייה מעט גדולה יותר, של 22.7%.

יבוא חומרי הגלם (ללא יהלומים וחומרי אנרגיה), היכול להעיד על הצפוי בפעילות התעשייה בחודשים הבאים, עלה בתקופה הנסקרת ב- 26.1%, לעומת ירידה של 3.6% שנרשמה בו בשלושת החודשים הקודמים.

מדד הפדיון בענפי המסחר והשירותים עלה בחודשים יולי ואוגוסט ב-7.6%, בהמשך לעלייה של 7.2% בחודשיים הקודמים. העליות הגדולות ביותר (14.5%) נרשמו בפדיון של שירותי מחשוב ושל ענפי מחקר ופיתוח.

מדד פדיון המסחר הקמעוני, המהווה מדד מובהק להיקף הביקושים בשוק המקומי, עלה בחודשים יולי ואוגוסט ב- 4.1%, בהמשך לעלייה של 5.2% בחודשיים הקודמים.

מספר לינות התיירים בבתי מלון זינק בתקופה הנסקרת בשיעור שנתי חד של 57.1%, בהמשך לעלייה של 5.5% בשלושת החודשים הקודמים.

אבטלה: שיעור הבלתי מועסקים במשק ירד באוגוסט לשיעור של 7.6% מכוח העבודה האזרחי (כ-228 אלף מובטלים), לאחר שבארבעת החודשים הקודמים הסתכם מספר המובטלים בכ-237 אלף איש.

דיור: מספר הדירות שנמכרו בחודש ספטמבר נמוך בכ-20% ממספר הדירות שנמכרו בחודש אוגוסט השנה.

נתוני הלמ"ס מראים על שינויי מרכזי הכובד במכירת דירות בתשעת החודשים של לעומת אותה התקופה ב-2008.

העיר בה נמכרו הכי הרבה דירות מאז תחילת השנה היא פתח תקווה, 1,313 דירות בתשעה חודשים. במקום השני ניתן למצוא את ירושלים עם 1,014 דירות שנמכרו, אחריה נתניה עם 929 דירות, מודיעין מכבים רעות עם 591 דירות ותל אביב הנמצאת רק במקום החמישי, ובה נמכרו 585 דירות.

בתקופה המקבילה ב-2008 היתה תל אביב העיר בה נמכר המספר הרב ביותר של דירות (959 דירות), פתח תקווה התמקמה במקום השני (958 דירות) וירושלים במקום השלישי (763 דירות). חולון וראשון לציון שניצבו בתשעת החודשים הראשונים של 2008 במקום הרביעי והחמישי, בהתאמה, איבדו את מקומן ב-2009 כאשר בחולון נמכרו 569 דירות מה שהציב אותה במקום השמיני, ובראשון לציון נמכרו 402 דירות בלבד מה שהצניח אותה למקום ה-11 ברשימה. 

תגיות