אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מניות תבל ממשיכות להוליד עימותים: האתיקה האטית של ירון-אלדר

מניות תבל ממשיכות להוליד עימותים: האתיקה האטית של ירון-אלדר

בעקבות תלונה על ניגוד עניינים נגד טלי ירון-אלדר, הורתה ועדת האתיקה כבר בדצמבר 2008 כי על המשרד שבו היא שותפה, תדמור ושות', להתפטר מייצוג בתיק. רק השבוע, כמעט שנה אחר כך, הדרישה נענתה

05.11.2009, 08:59 | ענת רואה

כמעט שנה חלפה מאז שוועדת האתיקה בלשכת עורכי הדין קבעה כי על עו"ד טלי ירון־אלדר, שותפה במשרד דודי תדמור ושות', להתפטר מייצוג לקוח, ועד שהדבר קרה בפועל. בתחילת השבוע הזה התפטר משרד תדמור מהטיפול בתיק.

הפרשה החלה בתלונה של איש העסקים עבר זוסמן, שטען כי בעבר ירון־אלדר ייצגה אותו מול ארבעת הבנקים הגדולים, ואילו כיום משרדה מייצג אותם בתביעה שזוסמן הגיש נגדם. ל"כלכליסט" נודע כי בעקבות תלונה שהגיש זוסמן לוועדת האתיקה במחוז תל אביב, נמסרה כבר בדצמבר 2008 החלטה שבה הורתה הוועדה למשרד תדמור להתפטר מהתיק בשל ניגוד העניינים, אך יישום ההחלטה התעכב. תחילה ביקשה ירון־אלדר לערוך דיון חוזר בסוגיה. בשל כך, ביולי 2009 נמסרה החלטה חוזרת של ועדת האתיקה, בראשות עו"ד אפרים נוה, שגם בה שבה הוועדה ודרשה מאלדר להתפטר. מאז חלפו שלושה חודשים נוספים שבהם הדרישה לא נענתה, עד לתחילת השבוע הנוכחי.

ייעוץ נקודתי או ליווי משפטי?

זוסמן הוא בעל מניות מיעוט בחברת תבל. ב־2004, כשתבל נקלעה לחובות ונכנסה להקפאת הליכים, הועברו האחזקות בה, למעט אחזקותיו של זוסמן, לידי הבנקים הגדולים: לאומי, הפועלים, דיסקונט והבינלאומי. טענתו המשפטית של זוסמן אז היתה שלפי הסכם בעלי המניות בתבל, עמדה לו זכות סירוב ראשונה לכל מהלך של מכירת המניות על ידי הבנקים. כדי לעמוד על זכויותיו, הוא שכר את שירותיה של עו"ד ירון־אלדר, שהיתה אז שותפה במשרד כהן־כהן־ירון־אלדר ושות'.

לפי טענת זוסמן, ירון־אלדר נטלה חלק פעיל במשא ומתן שניהל ב־2006 מול בנק לאומי, שיוצג באותה עת על ידי עו"ד דודי תדמור - כיום שותפה של ירון־אלדר. לטענת זוסמן, בין היתר התקיימה פגישה בנוכחות ירון־אלדר ותדמור ונציגת הנהלה נוספת של בנק לאומי. המשא ומתן לא הבשיל לכדי הסכם, וזוסמן שילם באפריל 2007 לירון־אלדר כמה אלפי שקלים והודה לה על הטיפול בעניינו. ירון־אלדר השיבה לו בתחילת מאי 2007 וסיפרה לו שהצטרפה כשותפה במשרד תדמור.

בפברואר 2008 הגיש זוסמן תביעה לבית המשפט המחוזי בפתח תקווה נגד ארבעת הבנקים, בטענה כי אלה קיפחו את זכות הסירוב הראשונה שעמדה לו. הוא ביקש מבית המשפט לקבוע כי יש לו זכות לרכוש את מניות תבל בסכום שקיזזו הבנקים מחובה של תבל כלפיהם. לטענתו, הוא גילה לתדהמתו שהבנקים מתגוננים מפני תביעתו באמצעות לא אחר מאשר משרד תדמור ושות', שירון־אלדר שותפה בו, וכן באמצעות משרד ב. לוינבוק. "אם זו לא הפרה בוטה וגסה של כללי האתיקה, לא נדע הפרה בוטה מהי", כתב זוסמן בתלונה שהגיש לוועדת האתיקה, שבדיון מולה ייצג את עצמו. הוא ציין כי לפי כללי האתיקה של עורכי דין, חל איסור מוחלט על ירון־אלדר וכל שותף אחר במשרדה לייעץ ולעזור לצד השני.

בתגובה לתלונה טענה ירון־אלדר כי לא עברה עבירה אתית. לדבריה, זוסמן פנה אליה כשהיתה שותפה במשרדה הקודם ו"ליבן עמי באורח נקודתי וממוקד השלכות מס של מהלך שהוצע על ידו". לטענתה, לא יעצה לו ולא בדקה בשום שלב נושאים אחרים פרט לייעוץ כללי בנושאי המס. עוד הוסיפה כי הקדישה לכך שעות ספורות ובהתאם לכך שכר הטרחה היה נמוך. ירון־אלדר טענה גם כי באותו שלב יוצג זוסמן על ידי משרד הרצוג, פוקס, נאמן.

זוסמן הגיב באומרו כי "ירון־אלדר, וסיבותיה עמה, מנסה לגמד את היקף הייעוץ והליווי המשפטי שהעניקה לי". לטענתו, הוא חשף את כל החומר הרלבנטי לעיניה, כולל נקודות תורפה, נפגש איתה לפחות שלוש פעמים וניהל עמה שיחות טלפון רבות.

"הגענו למסקנה כי על משרדך להתפטר"

בדצמבר 2008 פנתה ועדת האתיקה לירון־אלדר והודיעה לה כי לאחר בחינת מלוא העובדות "הגענו לכלל מסקנה כי על משרדך להתפטר מייצוג הבנקים נגד זוסמן. נודה לך על עדכוננו כי משרדך פעל כאמור, שאם לא כן נאלץ לדאבוננו להתייחס לעניין כתלונה נגדך במובן סעיף 1 לכללי לשכת עורכי הדין, סדרי הדין בבתי הדין המשמעתיים". משמעות ההחלטה היא כי אם ירון־אלדר לא תתפטר מהתיק, תגיש נגדה ועדת האתיקה קובלנה משמעתית ותבקש את העמדתה לדין משמעתי.

תדמור. "להבנתנו אין כל ניגוד עניינים במצב זה, גם לא ברמה הטכנית ביותר, אולם אנו מכבדים את ועדת האתיקה ואת החלטותיה ואותן נקיים", צילום: שאול גולן תדמור. "להבנתנו אין כל ניגוד עניינים במצב זה, גם לא ברמה הטכנית ביותר, אולם אנו מכבדים את ועדת האתיקה ואת החלטותיה ואותן נקיים" | צילום: שאול גולן תדמור. "להבנתנו אין כל ניגוד עניינים במצב זה, גם לא ברמה הטכנית ביותר, אולם אנו מכבדים את ועדת האתיקה ואת החלטותיה ואותן נקיים", צילום: שאול גולן

בשלב זה ירון־אלדר לא התפטרה מהתיק, וחילופי המכתבים בין הצדדים לבין ועדת האתיקה נמשכו. בין היתר טענה ירון־אלדר כי בדיקה שערכה העלתה כי היא, תדמור ויעקב נאמן אינם זוכרים כי שלושתם נכחו יחד בפגישה משותפת וכנראה זו המצאה מצד זוסמן. ב־21 ביולי 2009 פנתה אליה שוב ועדת האתיקה וטענה כי לאחר שהתקיים דיון נוסף לבקשתה הגיעה הוועדה פעם נוספת למסקנה כי "קיים ניגוד עניינים המחייב את משרדך להתפטר מהייצוג בתיק". הוועדה ביקשה לקבל עדכון בתוך עשרה ימים אם אכן ירון־אלדר התפטרה מהתיק.

מאז נערכו לפחות שתי פניות מטעם זוסמן לוועדת האתיקה, שבהן טען כי החלטת הוועדה אינה מיושמת. באמצע אוגוסט 2009 הודיעה ירון־אלדר כי משרדה "פועל בהתאם להנחיה ויפעל להתפטר מייצוג הבנקים בתיק". לאחר הודעה זו פנה זוסמן פעמיים נוספות לוועדה, וטען כי ההתפטרות טרם התרחשה בפועל. בסופו של דבר, נדרשו עוד חודשיים וחצי עד שירון־אלדר התפטרה.

מבדיקה שערך "כלכליסט" בתיק בית המשפט עולה כי שלשום הוגש מסמך מטעם הבנק, בו נכתב כי הוא מיוצג ע"י משרד ב. לוינבוק בלבד.

ממשרד תדמור ושות' נמסר בתגובה: "עו"ד טלי ירון־אלדר, עוד לפני שהצטרפה למשרד תדמור ושות', נתנה למר זוסמן ייעוץ ממוקד של מספר שעות בתחום המס, ובעניין אחר, ולא ייצגה אותו בעניין זה. מעת שהצטרפה למשרד תדמור ושות' לא היתה לעו"ד ירון־אלדר שום נגיעה לתיק או לטיפול בו. להבנתנו, אין כל ניגוד עניינים במצב זה, גם לא ברמה הטכנית ביותר, אולם אנו מכבדים את ועדת האתיקה ואת החלטותיה, ואותן נקיים".

קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה

תגיות