אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעליה של נאוסיטי יזרימו לחברה 166 מיליון שקל לאחר שבעלי האג"ח אישרו את ההסדר צילום: מיכאל קרמר

בעליה של נאוסיטי יזרימו לחברה 166 מיליון שקל לאחר שבעלי האג"ח אישרו את ההסדר

בעלי השליטה יוותרו על חלק מאחזקותם. אהוד בן ש"ך מבעלי השליטה: "הזרמת כספים בפועל על ידי בעלי השליטה יוצרת אפליה מתוקנת לטובת בעלי האג"ח"

10.11.2009, 09:48 | שהם לוי

חברת הנדל"ן נאוסיטי פירסמה היום (ג'), כי בעלי איגרות החוב של החברה אישרו ברוב של כ-85% את המתווה של הסדר החוב בינה לבין בעלי איגרות החוב שלה.

הסדר החוב של נאוסיטי מגיע לאיחר שבעלי אגרות החוב של החברה התנגדו להסדר החוב שהציעו בתחילה בעלי השליטה - אהוד בן שך ויואב מורן, כך עולה מאסיפת בעלי אגרות החוב שהתקיימה לקראת אמצע-סוף החודש שעבר, כך פורסם לראשונה ב"כלכליסט".

נזכיר כי ברבעון השלישי של 2008  התגלו בדו"חות חברת הנדל"ן נאוסיטי שבשליטת אהוד בן ש"ך סימני אזהרה, בין היתר בדמות גירעון של 18.8 מיליון שקל בהון העצמי. בעקבות הנחיות רשות ניירות ערך בחנה החברה את יכולתה לעמוד בהתחייבויות לשנתיים הקרובות, שכללו בין השאר תשלום של כ־70 מיליון שקל לבעלי האג"ח.

מתווה ההסדר: בעלי האג"ח יקבלו 35% מהמניות

במהלך השבועות הקרובים, בעקבות גיבוש מתווה ההסדר יפעלו הצדדים לגיבושו של הסדר חוב פרטני. מהמתווה עולה, כי בעלי השליטה בנאוסיטי - היו"ר אהוד בן ש"ך, המנכ"ל יואב מורן, סבי בר-נוי ואדי ארדיטי - יזרימו אפקטיבית אל החברה סכום של כ-166 מיליון שקל.

הגירעון תופח הגירעון של נאוסיטי יותר מהוכפל ברבעון ל-67 מיליון שקל ירידת ערך הנדל"ן ברומניה ובפולין הביאה להפסד רבעוני של 20 מיליון שקל. ברבעון השני של 2008 רשמו בעלי המניות של נאוסיטי רווח נקי של 23 מיליון שקל שי אספריללכתבה המלאה

סכום זה מורכב מפרעון על ידי בעלי השליטה של הלוואה בנקאית בסך של כ-60 מיליון שקל שיש לנאוסיטי מול המערכת הבנקאית, מויתור על זכויות בעלי השליטה על אג"חים בסך כולל של כ-94 מיליון שקל, ומויתור על חלקם בסך של כ-12 מיליון שקל בחלוקת מזומן לבעלי האג"ח במסגרת ההסדר.

כמו כן, על פי מתווה ההסדר, יוקצו לבעלי האג"חים של נאוסיטי מניות שיהוו 35% מהון מניותיה של החברה לאחר ההסדר, כך ששיעור אחזקותיה של בעלי השליטה יירד מ-100% ל-65%. לאחר השלמת ההסדר תרשום נאוסיטי את מניותיה למסחר בבורסה, כך שהן יהפכו לנכס סחיר - נקודה מהותית מבחינתם של המשקיעים המוסדיים.

בנוסף, כולל ההסדר חלוקת מזומן בסך של 20 מיליון שקל לבעלי האג"ח החיצוניים, שאינם בעלי שליטה, וכן פריסה מחדש של יתרת איגרות החוב של החברה בסך של 60 מיליון שקל, אשר אינם מוחזקים על ידי בעלי השליטה. אג"חים אלה ייפרסו על פני השנים 2012 עד 2019, ייפרעו ב-8 תשלומים שווים ויישאו ריבית שנתית בשיעור של 6.75%.

לא זו בלבד, במהלך זה תחזק נאוסיטי את הבטחונות העומדים כנגד סדרת איגרות החוב, ובמסגרת זו יובטח לבעלי האג"חים כי 50% מחלקה של נאוסיטי בתזרים של קרן הנדל"ן שבה שותפה החברה ישמשו לפרעון האג"חים. כמו כן, כל עוד לא תיפרע מחצית מהקרן, 30% מעודפי המזומנים שייצברו בחברה מפרויקטים, ישמשו את החברה לפירעון מוקדם.

יו"ר קבוצת ניאוסיטי, אהוד בן ש"ך אמר היום: "אנו שמחים על אישורו של מתווה ההסדר ברוב גדול, וזאת לאחר פרק זמן קצר יחסית של התדיינות מול המשקיעים המוסדיים, מה שמבטא נכונות הדדית של הצדדים להגיע בהקדם להסכמות. בהסדר זה הקפדנו על העקרונות שנדרשו על ידי המוסדיים, ושהבנו שהם הכרחיים כדי להגיע להסדר כולל המשביע את רצון כל הצדדים.

ביניהם ויתור על חלק מאחזקות בעלי השליטה בחברה, הזרמת כספים בפועל על ידי בעלי השליטה ויצירת אפליה מתקנת לטובת בעלי איגרות החוב בעת חלוקת מזומן וריבית בטווח המיידי. אנו שואפים לנוע כעת קדימה, ומאמינים שהחברה תצא לדרך חדשה ותשכיל לפתח ולהשביח את הפרוייקטים השונים שלה, ולייצר בכך מקורות תזרימיים וערך לבעלי החוב שיהפכו עתה גם לבעלי מניות ולשותפים שלנו בחברה".

תגיות