אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סיכום השבוע בעולם הטכנולוגיה: בלוגים, עסקים וויכוחים צילום: בלומברג

סיכום השבוע בעולם הטכנולוגיה: בלוגים, עסקים וויכוחים

מיקרוסופט משדרגת את MSN ומפתיעה בנתוני הפופולריות של אתריה, בלוג ישראלי מאמץ מודל עסקי ומעורר ויכוח סוער בבלוגוספירה הישראלית, וה"טלפון הגרוע בעולם" (על פי אתר cnet) קרוב מתמיד

13.11.2009, 09:29 | רוני שני

מיקרוסופט משדרגת

בעיקרון לא היינו טורחים לדווח על שדרוג - ראשון זה עשור - בעיצוב לאתר MSN.com, אבל מתברר שאתריה של מיקרוסופט (ובראשם Live Messenger) הם הפופולריים בעולם; יותר מפייסבוק, גוגל או יוטיוב. גולשים ישראלים בכל אופן, מוזמנים להמשיך להתעלם: הגרסה הישראלית לא תשודרג ותשמר את מראה המיגרנה.

כשבועיים לאחר השקתה, חלונות 7 בהחלט עומדת בציפיות, בעיקר בהשוואה לקודמתה. על פי נתוני חברת המחקר NPD, מכירות מערכת ההפעלה היו כמעט פי שלושה לעומת מכירות ויסטה באותו פרק זמן. עם זאת, בגרדיאן מדווחים כי המכירות הללו לא הועילו כלל ליצרניות המחשבים עצמם, שלא חוו עליה בביקושים לרגל השקת המערכת החדשה.

חלונות 7. עומדת גם בציפיות המכירות, צילום: בלומברג חלונות 7. עומדת גם בציפיות המכירות | צילום: בלומברג חלונות 7. עומדת גם בציפיות המכירות, צילום: בלומברג

ב-ynet מתעכבים על עוד כמה תכונות מתקדמות של 7, ובלינמגזין, להבדיל, מציעים מדריך לצפייה בטלוויזיה הדיגיטלית באמצעות לינוקס.

גוגל רכשה את חברת הפרסום הסלולרי AdMob, שמספקת פלטפורמה להצגת מודעות בטלפונים ניידים, תמורת 750 מיליון דולר. המטרה: שליטה בעולם הפרסום בסלולר. בבלוג SAI מביאים מעט נתונים להבהרת התמונה, אבל עדיין מביעים ספקנות באשר להיקפים העתידיים של השוק הזה.

הסכסוך המשפטי על סקייפ הסתיים בפשרה. הבלוגר אום מאליק מפרשן מי הפסיד ומי הרוויח.

 

(עוד) סערה בבלוגוספירה הישראלית

"כך תעירו את הקוראים שלכם" היא כותרת תמימה שניתנה לפוסט טיפים לבלוגרים, וקיבלה השבוע משמעות שונה לגמרי. הפוסט המדובר, שפרסם שליו בן ארי בבלוג "חורים ברשת", היווה עילה להתכתשות השבועית בבלוגספירה העברית. בשבוע שעבר דיווח גל מור, מייסד הבלוג, כי "חורימבה", הופך לבלוג מקצועי עסקי, שיכלול תכנים פרסומיים ושיתופי פעולה תוכניים עם חברות שונות.

ההכרזה עברה בשקט יחסי ואפילו זכתה לפרגון, אבל השבוע הגיע הפוסט הלז, שגרם לרבים להאשים את מור ובן ארי בהזניית התוכן תמורת כסף: רויטל סלומון, שיצאה נגד המניפולציות והטיפים הגרועים; דובי קננגיסר, שהסביר את השגיאות המרובות בפוסט; אלי מ"הלם תרבות", שמתלונן ש"מרוב חורים לא רואים את הרשת"; יהונתן קלינגר חושש מההשפעות השליליות של הכסף על הבילגוג; שחר מ"תודעה כוזבת" מהרהר בהשפעת המיסחור ושינוי הכללים בבלוגוספירה; יובל דרור מביט מהצד בתהליך ומבקש להתאזר בסבלנות; מרגוליס חושב שהבעיה היא ש"חורים ברשת" הפך מהבלוג של גל מור ליישות מסחרית; אורן צור מציע ללמוד משהו מהיידן, וגדי שמשון עייף מהדיונים. ולסיכום - גל מור משיב למבקרים.

עוזי בנזימן, העורך הראשי של "העין השביעית", מכה על חטא ומתנצל בפני נחום ברנע על הצגתו כשמרן חסר הבנה ברשת.

בעוד באירופה מאשרים רפורמות בתחום התקשורת וזכויות הפרט באינטרנט, תוך הקפדה על כך שההתערבות הממשלתית באינטרנט תיעשה בזהירות ובמידה, בישראל עותרים לבג"ץ נגד "חוק האח הגדול" שמנוצל לרעה בידי המשטרה, ומקווים שהח"כים יעזבו את האינטרנט במנוחה.

פרויקט ממשל זמין אמנם לא קיים כמעט שום הבטחה שנקשרה בו, אבל את השר מיכאל איתן זה לא מטריד: יש לו תוכנית גרנדיוזית למחשוב המגזר הציבורי.

סלולר:  יש תאריך לאייפון

וממש באותו הקשר: כל הסיבות שבגינן אין סיכוי לתחרות אמיתית בשוק הטלפוניה הישראלי.

ב-Apple Insider מבצעים השוואה בין אייפון לאנדרואיד, והפעם על הפרק: ניתוח המודלים העסקיים של שתי הפלטפורמות. ואם בפלטפורמות עסקינן, הכירו את Baba, מערכת הפעלה פתוחה לסלולריים מבית סמסונג, שבחודש הבא תופץ ערכת הפיתוח הראשונה שלה.

אייפון. או-טו-טו, צילום: בלומברג אייפון. או-טו-טו | צילום: בלומברג אייפון. או-טו-טו, צילום: בלומברג

ה-N900 של נוקיה, הסלולרי המדובר שמריץ את מערכת ההפעלה הלינוקסאית Maemo, הושק ברחבי העולם, אבל בשלב זה לא ברור אם יגיע גם לישראל. ב-GigaOm מסבירים שההצלחה של המכשיר בארה"ב חיונית לנוקיה.

האייפון, לעומת זאת, קרוב מתמיד: על פי הדיווחים הוא יגיע לישראל ב-10 בדצמבר. בעולם, בינתיים, יש כבר מרטירים שמוכנים להודות בפומבי שכטלפון, מדובר בגרוטאה מאכזבת: כתבי cnet הבריטי הקדישו לא מעט מילים כדי להסביר מדוע הגאדג'ט הנחשק של אפל הוא "הטלפון הגרוע בעולם". גם מרטין קופר, חוקר שעבד עבור מוטורולה וממציא הסלולר, לא מתלהב מהצאצאים של ה-Brick העתיק.

בכל מקרה, אם אתם מחכים בתור לרכישת אייפון, אל תשכחו להצטייד בעותק של "מייף קאמפף" בתרגום לספרדית, שזמין ב-AppStore הקרוב לידכם.

בפינצטה

מבזק: מקו יטמיע את מערכת הפורומים של תפוז, ישתף פעולה עם המילון המקוון מורפיקס, ואולי ירכוש את אחזקותיו של הארץ בפורטל וואלה.

איל העיתונות רופרט מרדוק הודיע כי יש בכוונתו למנוע מגוגל ומשאר אגרטורי החינם גישה לתכנים שמייצרים כלי התקשורת שבבעלותו. מול המלעיגים כמו הסופר קורי דוקטורו (מרדוק אינו טכנופוב, הוא מנותק ונאיבי) או לור סיוברג ממגזין Wired (מרדוק יהפוך למחתרתי ומגניב), יש כמה אושיות רשת שמצאו היגיון בדבריו, ביניהם ג'ייסון קלקניס ומארק קובן.

הרצאה מצולמת של Long Now Foundation על חשיבותם התרבותית של ארכיונים דיגיטליים, שמציעה בונוס לסבלנים: סרטון שמציג את סן פרנסיסקו אחרי רעידת האדמה של 1906.

שיחה מרתקת עם פרנק שירמאכר, עורך בכיר לענייני תרבות ומדע ב"פרנקפורטר אלגמיינה צייטונג", על אודות הדרך שבה האינטרנט משנה ה-כ-ל. שווה לקרוא גם את מאמרי התגובה.

ובאתר "הטיימס" משוכנעים שאמצעי התקשורת הקופצניים של ימינו לא העלימו את הצורך של בני האדם בסיפורים בעלי עלילה; הם רק שינו את האופן שבו אנחנו צורכים אותם.

האקונומיסט בוחן את השפעות האינטרנט על תעשיית הגיימינג.

גיליון חדש ומלבב למגזין הצרפתי (יש גם גרסה באנגלית) Amusment.

תגיות