עונת ההילולים
כמדי שנה בחצות הלילה של יום חמישי השלישי בחודש נובמבר, ייפתחו ברחבי העולם בקבוקי יין הבוז'ולה. שלושה יקבים ישראליים עלו על הגל הצרפתי עם השקות של יינות חדשים שיצטרפו לחגיגת הדבר האמיתי
יין קצר מועד
לשיטתם של הצרפתים מכינים את הבוז'ולה מענבי הזן גאמיי נואר, ענבים שחורים הנבצרים ידנית בחודש ספטמבר ועוברים תסיסה ראשונה כאשר האשכולות שלמים. אחרי הסחיטה הם תוססים בשנית, נרגעים ומבוקבקים. היין מוכן לשתייה כבר בנובמבר ומיועד לצריכה בתוך שלושה עד שישה חודשים, בדרך כלל. ארגון יינני הבוז'ולה מתקתק בכל שנה משלוחי יין בטיסות לכל העולם, עשרות מיליוני בקבוקים, ואוסר בתכלית האיסור לפתוח ולו בקבוק אחד עד חצות. לפיכך, האוסטרלים יודעים לפני הישראלים מה טיבו של הבוז'ולה החדש.
מדובר ביין קל, פירותי, נגיש לחך, שמביני דבר אוהבים להשמיץ כאשר הם לוקחים את עצמם ברצינות מוגזמת. כי הרי מדובר בחגיגת יין גדולה, עממית, המחברת תמיד אנשים לבקבוקים, לאוכל ולמוזיקה - שילוב מנצח. בעשור האחרון החלו חגיגות הבוז'ולה לצבור נפח גם אצלנו, וחנויות יין, מסעדות וברים אינם מוותרים על ההזדמנות. גם היקבים המקומיים תורמים יינות ביכורים ישראליים, בדרך כלל בהצלחה רבה.
גולן גאמיי נובו 2009: יקבי רמת הגולן משיקים יין העשוי על טהרת הזן המסורתי של יין הבוז'ולה נובו, גאמיי נואר. הענבים הגדלים בכרם תל פארס ברמת הגולן הותססו - מחציתם בשיטה הנהוגה בבוז'ולה ומחציתם כיין אדום רגיל - שילוב הנותן יין עם תכונות של "חדש", שעם זאת ניחן ביכולת להזדקן בכבוד במשך כשנה. את תוויות הבקבוקים עיצבו אמנים צעירים, ברוח הצבעונית והמשוחררת של היין. בלגימה יש לו ניחוחות רעננים וטובים של פרי יער אדום, פטל ופרחי שדה, והוא נעים על החך. מחיר מומלץ: 34 שקל. השקה: ב־18.11 ב־21:00 בגלריה אורבניקס בתל אביב. ההשקה תשתלב באירוע פתיחת התערוכה Art2Go, תערוכה קבוצתית שנוצרה במיוחד עבור ההשקה ושימשה השראה לעיצוב התקשורת החזותית של סדרת היין.
תשבי ג'וניור 2009: גם יקב תשבי משיק את הבוז'ולה שלו, והחגיגה הפעם חגיגית עוד יותר, כי מדובר בשנה העשירית לעשייתו ביקב. בתשבי מפיקים את היין החדש בשיטה המסורתית של התססת אשכולות ענבים שלמים, ונעזרים בשמרי יין מאזור בוז'ולה, אך מענבי קריניאן. היין טרם נטעם. מחיר מומלץ: 32–34 שקל. השקה: ב־19.11 ב־22:00 במרכז המבקרים של היקב, במסיבה, ריקודים ומזנונים עמוסי אוכל. מחיר ההשתתפות 150 שקל, כולל בקבוק ג'וניור מתנה בסוף הערב.
B 2009: יקבי בנימינה משיקים את הבייבי שלהם, העשוי גם הוא בשיטה המסורתית של בוז'ולה, מענבי קריניאן של כרמים במקומות שונים בארץ. היין טרם נטעם. מחיר מומלץ: 29.90 שקל. השקה: בבר היין פרי הגפן בשכונת נווה צדק, לצד החגיגה הכללית לבוז'ולה שתהיה שם, באווירה צרפתית, עם מוזיקה תואמת, ציירי רחוב, אמני קרקס והזמר אורי בנאי.
בהטסה מחו"ל
יבואני הבוז'ולה הצרפתי עורכים גם הם חגיגות משלהם.
רשת דרך היין: חוגגת במשך יומיים. בסניפים ברחוב החשמונאים בתל אביב ובצומת סביון ב־18.11 ב־20:00 תכלול החגיגה מגוון יינות ישראליים, יינות מרחבי העולם וכיבוד קל, כולל סושי. בחצות הלילה יושק יין הבוז'ולה נובו של יקב לואי ז'אדו מבציר 2009. הכניסה חופשית, ולאורחים תוצע כוס במתנה. ב־19.11 ב־20:00 יעברו החגיגות לסניפים במודיעין, ברמת השרון ובנס ציונה.
החברה הסקוטית: תשיק את יין הבוז'ולה נובו ב־18.11 ב־21:30 במרכז המכירות של החברה, ברחוב התערוכה בנמל תל אביב, עם מוזיקה וכיבוד. מחיר הכניסה: 35 שקל, כולל כוס של חברת שפיגלאו במתנה. מכיוון שאת היין יש להביא במשלוחי אוויר, על פי חוקי אזור הבוז'ולה, עלויות היבוא מייקרות יחסית את הבקבוקים. מחיר מומלץ: הבוז'ולה וילאז' נובו 2009 של יקב ז'וזף דרוהין - 75 שקל.
רשת חינאווי: תחגוג את הבוז'ולה בסניף ראשון לציון, הממוקם במרכז G, ב־18.11 ב־19:00. האירוע יכלול 13 עמדות של טעימות יין ואלכוהול, וטעימות של מגוון הבשרים של הרשת. מחיר הכניסה: 15 שקל, כולל כוס יין שאפשר יהיה למלא ללא הגבלה ולקחת הביתה.
5 תגובות לכתיבת תגובה