אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אושר לקריאה שנייה ושלישית: חובה לתת לעובד לצאת לשירותים בהתאם לצרכיו צילום: דמיטרי שבצ'נקו

אושר לקריאה שנייה ושלישית: חובה לתת לעובד לצאת לשירותים בהתאם לצרכיו

הצעת החוק שיזמה ח"כ שלי יחימוביץ' עתידה להתווסף לחוק שעות עבודה ומנוחה, וקובעת בנוסף כי על המעביד לוודא קיומו של מתקן שירותים במקום העבודה

16.11.2009, 15:51 | מיקי פלד
ועדת העבודה של הכנסת אישרה לקריאה שנייה ושלישית הצעת חוק שקובעת כי עובד יהיה רשאי לצאת להפסקות שירותים בהתאם לצרכיו. הצעת החוק אושרה בוועדה כחלק מתיקון לחוק שעות עבודה ומנוחה, וצפויה להיות מוגשת לאישור מליאת הכנסת בשבוע הבא.

על פי החוק, ההפסקה תיחשב במניין שעות העבודה. עוד קובע החוק כי על המעביד לוודא כי קיים מבנה שירותים תקין וראוי במקום העבודה או בקרבתו ויבטיח את העמדתו לשימוש העובד. בדיון היום (ב') הסכימה חה"כ שלי יחימוביץ' (עבודה), יוזמת הצעת החוק, כי החוק ייכנס לתוקף בעוד חצי שנה, כדי לאפשר למקומות עבודה שאין בהם מתקני שרותים לבנות מתקנים מתאימים.

לדברי יחימוביץ', "לצערנו, הולך וגדל מספר מקומות העבודה בענפי המסחר והשירותים המתעלמים מזכותו הבסיסית של העובד ללכת לשירותים על פי צרכיו. עובדים מועסקים מהלך שעות ארוכות (9-8), ללא כל אפשרות לעשות את צרכיהם. מצב זה מביא לפרקים את העובדים לנקוט באמצעים "יצירתיים" שיש בהם סיכון חיים של ממש, כגון הימנעות משתייה של נוזלים במהלך שעות העבודה. אי אפשר, חוקית, בריאותית ומוסרית, לשלול זכויות בסיסיות של עובדים כבני אדם".

הסנקציות על החוק יהיו כפולות, מצד אחד סנקציה פלילית דומה לזו החלה על הפרת חוק שעות עבודה ומנוחה כולו, ומאידך יוכל גם העובד עצמו, או ארגון לזכויות עובדים, לתבוע "פיצויים לדוגמא" גם בלא הוכחת נזק, בשיעור של 20 אלף שקל, ובמקרים מיוחדים עד 200 אלף שקל. ההסתדרות תוכל לתבוע בשם העובדים גם אם במקום העבודה אין כלל ועד, ובלבד שההסתדרות יציגה בענף, כלומר שרוב עובדי הענף חברים בה.

תגיות

27 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

27.
אין הפסקות לשירותים לקלדניות בית משפט .
הקלדניות מתאפקות שעות על גבי שעות ולא יכולות לצאת לשירותים. המצב גרוע ביותר בשל היותנו נשים (פעם בחודש למס' ימים). בושה וחרפה שאין אפשרות שיחליפו אותנו תוך כדי עבודה כי אין כח אדם מספיק, ולנשים רבות נעשה עוול. שמעתי על מקרה שאחת הבנות (לא נעים להגיד) השתינה על הכסא, כי השופט אמר לה עוד מעט.. עוד מעט... אז.... קודם כל תיישמו את זה במסגרת החוק בהיכל הצדק. בושה וחרפה, אך זהו המצב.
אוריה , חדרה  |  25.11.09
24.
תפסיקו לרדות במעסיקים!!!!!!!!!!!!!!!!!11
חוצפה של שלי יחימוביץ.....תפסיקו כבר לדאוג כ"כ לעובדים....מה אם המעסיקים....יש חוק שמותר לקחת חופש לילד חולה אסור לפטר מילואימניק אסור לפטר אישה בהריון ....אסור להעסיק עובד זר אסור למנוע שירותיים צריך לתת חופש צריך לתת מקום לשבת ....וכו' וכו' יש הרבה עובדים שמנצלים את החוקים האלה עובדים שיוצאים לחצי שעה לשירותיים שמפסידים ימי עבודה בתירוצים שונים כך שבעלי הבית מפסידים הרבה כסף....... ואחר כך פושטים רגל......אם מוציאים כ"כ הרבה חוקים למען העובדים שיוציאו גם חוקים למען המעסיקים...... כול שנה חודשיים מהמשכורת הממשלה משלמת...כול מי שמעסיק יותר מ10 עובדים במשך שנה מקבל 50 אחוז הנחה ממס הכנסה.....מי שמעסיק מעל 100 עובדים במשך של יותר משנה מקבל שטחי אדמה של 10 דונם בגליל וכו'.....אבל נראה לי שלא יתנו כלום למעסיקים כי מה אכפת להיות נדיב על חשבונם של אחרים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
שלומי  |  16.11.09
23.
הפסקות שירותים לקלדניות בתי משפט - לא מיושמות בבתי משפט - היכל הצדק
האבסורד הוא שהפסקות לשירותים לא מיושמות בבתי משפט. קלדניות מתאפקות שעות על גבי שעות. קרה מקרה שאחת מהבנות יצאה לדקה בזמן דיון שלא לפרוטוקול וננזפה על ידי השופטת. גם הפסקות רגילות לא מיושמות - ועל כן מצבינו בכי רע.
אופיר , ירושלים  |  16.11.09
לכל התגובות