אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השמאי הממשלתי הראשי: דירת 4 חדרים בת"א התייקרה ברבעון השלישי ב-10% צילום: עומר הכהן

השמאי הממשלתי הראשי: דירת 4 חדרים בת"א התייקרה ברבעון השלישי ב-10%

אגף שומת מקרקעין במשרד המשפטים דגם יותר מ- 5,700 עסקאות ב-15 ערים בארץ ומצא כי מחירי הדירות התייקרו ברבעון השלישי ב-3.6% בממוצע לעומת הרבעון השני

17.11.2009, 14:40 | כתב כלכליסט

לעליית מחירי הדירות שחודשים האחרונים שהקונים הרגישו על בשרם ובכיסם, יש עכשיו חותמת רשמית של המדינה: מחירי הדירות ברבעון השלישי של שנת 2009 בערים הגדולות עלה ב-3.6% בממוצע לעומת הרבעון השני. כך עולה מסקירת מחירים שבוצעה על ידי השמאי הממשלתי הראשי במשרד המשפטים, אייל יצחקי.

על פי הבדיקה, העיר עם עליית המחירים הגבוהה ביותר היא תל אביב שמחירי דירות 4 חדרים בה עלו ב-10%. אחריה הרצליה, נתניה ואשדוד עם שיעור עלייה של 8%. לעומתן, בחולון לא נרשמה כלל עלייה ובירושלים נרשמה עלייה של 1% בלבד.  

רוצים לדעת בכמה עלו מחירי הדירות בעיר שלכם? לחצו כאן

נתוני העסקאות נותחו תוך פילוח זהיר של דירות בעלות שונות נמוכה, טיוב נתוני עסקאות בדרך של ניפוי עסקאות חריגות, וכן, שימוש במדגם שגודלו מפצה על רמת ההטרוגניות שבשוק. במסגרת הסקירה שבוצעה באגף שומת מקרקעין במשרד המשפטים נדגמו מעל 5,700 עסקאות ב-15 ערים בארץ.

לפי סקירת השמאי הראשי, השפעת המיתון הכלל עולמי על המשק הישראלי עדיין ניכרת ומתבטאת בנתונים המאקרו כלכליים. למרות השפעת המשבר, קיימים גורמים אחרים בלתי תלויים שהביאו לעליה במחירי הדירות ברבעון האחרון ובהם ריבית נמוכה מאוד, מלאי דירות לא מכורות נמוך ביותר, וציפיות לצמיחה בשנת 2010.

משתנים בעלי השפעה מועטה יותר הן התנודתיות בשער החליפין של השקל מול הדולר, שינויים בסטנדרט הבנייה, ציפיות לאינפלציה ועוד.

תגיות

27 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

27.
ל 25
ועוד שנה מחיר קרקע יהיה 2 מיליון שקל ומחיר דירת 4 חדרים יתחיל ב 4 מיליון ש"ח יאללה רוצו לקנות לפני שייגמר אוטוטו מסיימים לבנות או גשר אם המושבות ואנחנו לקראת שלום איזורי במזה"ת וימצאו נפט בארץ הקודש בכמות של מיליון חביות ליום... ואם בכל זאת בועת הנדל"ן תתפוצץ אז תמיד אפשר יהיה לקפוץ מגשר אם המושבות יחד עם מר קבלנוס והמטקבטים בתשלום שלו
שכן של אבהר , אבנר סיטי  |  20.11.09
23.
אנחנו אשמים
יש בעיה מהותית ומבנית במשק שלנו ובאופיינו הלאומי. הלא לא יתכן שהמחירים ימשיכו לטפס לרמות ההזויות בלא שיש קונים ברמות החדשות האלה. נדמה שהשגעון לדירה הוריד את הישראלי הממוצע מהפסים. הלא 90% מהציבור הוא צרכן של דירות ממוצעות של 100 ממ"ר בין חדרה לגדרה. מגדלי יו, צמרת, שרונה ודומיהם הם לא במיקס שלנו. נשאלת השאלה - מי הם הישראלים שמוצאים ערך כלכלי ויכולת פיננסית לקנות 4 חדרים ממוצעת בראשל"צ, כפ"ס ודומיהן במחירים שמתחילים כיום ב 1.3 מיליון ש"ח? הלא כולנו יודעים שהמחירים באו מ כ 800 אלף ש"ח לפני שנתיים שלוש - אגב בם אז לא היה תור והיה קשה לישראלי הממוצע לקנותן. נראה שהסחרור נובא קצת מאפקט העדר שחושב שאם לא יקנה היום ב 1.3 מיליון ידרש לשלם 1.6 מיליון בעוד שנה. אני מציע לכולכם/כולנו - תרגיעו. מחירי נדל"ן צריכים לשקף את יכולת הקונים. כיום מחירים אלה התנתקו לחלוטין מאיתנו. ללא ספק - אם "העדר" יפסיק לרדוף אחרי הבלוקים, המחירים יחזרו מהר מאוד לשקף את המציאות - זו נמצאת ברמה של כ 800 אלף ש"ח ל 4 חדרים (אגב זה לא זול שכן זה שווה לכ 105 משכורות ממוצעות). רק נחישות קולקטיבית של הציבור (שביתת קונים) תביא לישועה. זריקת 188 דירות או 1000 דירות במרכז לא יעשו זאת - עם כל הכבוד לאטיאס.
אבנר  |  18.11.09
לכל התגובות