אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יואב בן אור, משנה למפקח על הביטוח: "התפקיד שלנו הוא 100% בשביל הצרכנים" צילום: עמית שעל

יואב בן אור, משנה למפקח על הביטוח: "התפקיד שלנו הוא 100% בשביל הצרכנים"

במסגרת ועידת עדיף ה-9 דנו בכירי ענף הביטוח באסטרטגיות ויעדים בתחום הפנסיוני. מנכ"ל מבטחים יעקב רוזן: "כמו שזה נראה עכשיו פעילות הבנקים בתחום הפנסיה מינורית עד כדי לא חשובה"

24.11.2009, 10:34 | רחלי בינדמן

"אנחנו 100% בשביל הצרכן, גם כשמדברים על יציבות היא בשביל הצרכנים. בעשייה היומיומית אגף שוק ההון נוטה מאוד להגנה על הצרכנים, אם משווים לפיקוח על הבנקים, ההיבט שם של היציבות יותר חזק", אמר יואב בן אור, משנה למפקח על הביטוח במשרד האוצר בוועידת עדיף ה-9 שמתקיימת במלון דן פנורמה בת"א.

"המשבר הנוכחי הוכיח שהיה כשל של הגופים הפנסיונים במתן שירות ואנחנו מנסים לעבוד על זה. אנחנו מבצעים ביקורות ובודקים את הגופים: כיצד מטפלים בלקוחות, איך הם מניידים כספים, ולעיתים אנו קונסים אותם. למרות שהקנסות אינם גבוהים יש להם השפעה על החברות. אני לא חושב שאנחנו רכים מידי מול הגופים נותני השירות, יש לנו הרתעה, חסרים לנו כלים פליליים עונשיים, אבל אנחנו בתהליך של חיזוק האכיפה, בהחלט צריכים לחזק את האלמנט הזה בעבודה שלנו".

ביחס לשאלה האם חברות הביטוח נערכות לקראת מתן פנסיות להמוני אזרחים בשנים הקרובות מבחינה מיכונית ותפעולית, השיב יעקב רוזן, מנכ"ל קרן הפנסיה מבטחים: "למבטחים יש כ-700 אלף עמיתים והיא מנהלת 27 מיליארד שקל. נכון שרק אלפים בודדים מקבלים גמלאות היום, אבל כבר זה נעשה באמצעים ממוכנים, וגם כשנגיע לעשרות אלפי פנסיונרים נדע לטפל בהם ולתת שירות. הבעיות המיכוניות יחסית פשוטות, בכסף ובמאמץ ניתן לפתור אותן. בשנים האחרונות השקענו סכומים גבוהים כדי לשפר את המערכות המיכוניות".

לדברי רוזן, "ההתמודדות היותר חשובה לצרכן היא ההבנה מה היא בכלל פנסיה, הצורך לחסוך לפנסיה בגיל צעיר מאד, כולנו צריכים להרתם לכך, גם הרגולטור, גם העיתונות וגם היצרנים וערוצי ההפצה. כל מי שחוסך לפנסיה צריך לדעת שהפסקה זמנית כלשהיא בחיסכון תגרום לירידה דרמטית בסכומי הפנסיה בעת פרישה."

"יש בעיית שירות"

 

אייל לפידות, מנכ"ל הפניקס: "כל שוק החיסכון ארוך הטווח נמצא בהתכנסות לשיווי משקל, זה לא דבר שלילי, זה נדרש. היה שינוי משמעותי ב-10 שנים האחרונות בתחום הזה. אחת הבעיות המשמעותיות היא בעית השירות. חברות הביטוח וקרנות הפנסיה משקיעות המון  בשירות ובשיפור מערכות מידע, אבל זה ודאי לא מספק, אני רואה את רמת השירות כנושא אסטרטגי שצריך לשפר".

יואב בן אור: "מבחינתי אחד מלקחי המשבר זה שאנחנו לא מספיק מתייחסים לתקופה שאנשים מקבלים פנסיה. צריך לחנך את הציבור לחסוך אבל יותר צריך לחנך אותו להבין את המוצר הפנסיוני. צריך ליצור מוצרים פשוטים יותר שקל יותר להבין אותם".  

לפידות התייחס לשילוב בין חברת ביטוח לבית השקעות, בעידן בו לכל חברת ביטוח כמעט יש בית השקעות "אני רואה סינרגיה משמעותית בין בית השקעות מוביל לקבוצת ביטוח גדולה, כל חברת ביטוח רוצה סינרגיה כזו. אני חושב שהפרמטר להצלחה או כישלון של הדואליות הזו זה הבנה של השוני בין חברת ביטוח לבית השקעות. יש חשיבות לשמור על עצמאות של בית ההשקעות. אין מצב של מיזוג בין בית ההשקעות אקסלנס להפניקס".

"מערכת הפצה רב ערוצית" 

רוזן התייחס לכניסת הבנקים ליעוץ פנסיוני ולעמלות הנמוכות שהם מקבלים עבור הייעוץ. "אני בעתיד רואה מערכת הפצה רב ערוצית. אין לי ספק כמעט שמה שנראה בסוף היום בהפצת מוצרי הביטוח והפנסיה זה את הערוצים הקיימים היום במינונים שונים, וכמובן נראה בסופו של יום גם את הבנקים כערוץ הפצה משמעותי. בינתים ההפצה של הבנקים נראית  כלא מוצלחת. כמו שזה נראה עכשיו הפעילות שלהם מינורית עד כדי לא חשובה. צריך לשנות את הכללים כדי שזה ישתנה. לדעתי צריך לאפשר להם לפעול בתחום היעוץ הפנסיוני ולתמוך בהם".  

יואב בן אור השיב לדברי רוזן באומרו כי: "אני לא חושב שצריך לעשות עוד דברים כדי לעזור לבנקים מעבר למה שעשינו למעט נושא המסלקה הפנסיונית".  

"להגדיל ההפרשות לפנסיה"

 

אייל לפידות התייחס לנושא שעל המפקח הבא על הביטוח להתרכז בו: "הדיון על המודל הצ'יליאני בחיסכון הפנסיוני צריך להיות מגובש וצריך להביא אותו לידי סיום מוצלח. נקודה נוספת בראיה ארוכת טווח צריך להתייחס לנושאי השירות בענף, הסדרת רמת שירות יותר טובה לאורך זמן ולבסוף המפקח כבר עשה בנקודה זו – מבנה ההון של החברות, מצד אחד צריך חברות יציבות אבל יש נקודות לטיפול כדי להביא את ההון של חברות הביטוח למבנה אופטימלי".

גם יעקב רוזן התייחס לשאלה זו: "אני חושב שחשוב שהמפקח הבא יתמקד בנושא התאמת המודל הפנסיוני החדש, כדי שציבור החוסכים יבין במה מדובר. חשוב לאפשר הגדלה משמעותית של ההפרשות לפנסיה, גם אם זה חד צדדי מצד העובד. 17.5% שמפרישים היום זה לא מספיק. צריך לאפשר לעובד להפריש יותר על מנת להגיע לפנסיה ראויה בבוא הזמן, זה צעד דרמטי בשיפור כיוון הפנסיה של העובדים".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
היחידים שיקבלו פנסיה שמנה יהיו מנהלי חברות הבטוח ופקידי האוצר.
פקידי האוצר מאשרים לחברות להנפיק תוכניות שאף אחד לא מסוגל להבין אותם עם דמי ניהול מגולמים בשמיים . אין פיקוח אמיתי על איכות ההשקעות ובודאי לא על איכות השירות ואמינות הנתונים הניתנים ללקוחות. מקבלים מהאוצר רישיונות לשדוד את הציבור לא ברור על מה מדבר מר בנאור
דודו  |  25.11.09
5.
נכון וצודק אבל הצרכנים שלהם הן חברות הביטוח כי מחר הם יעבדו שם
דיבורים כמו חול ואין מה לאכול - לא עולה כסף לברבר כי מחר ממילא לא יזכרו מאומה מילים לא עולות כסף אז אפשר לומר כל מה שרוצים ולאחר מכן לתרץ " הדברים הוצאו מהקשרם " זה נוהל מקובל אצל פקידוני הממשלה והוא כנראה לא יהיה שונה היחיד שאמר ועשה ובגלל זה הוחלף הוא השר הנכבד אטיאס - חבל אבל אולי יהיו לו 100 ימי חסד והוא יהפוך איך שהו את הגזירה ואז נראה מה הוא שווה
hawk , מרכז  |  25.11.09
לכל התגובות