אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רוביני: משבר דובאי מוכיח שהתערבות ממשלתית לא מכסה את המערכת הפיננסית צילום: בלומברג

רוביני: משבר דובאי מוכיח שהתערבות ממשלתית לא מכסה את המערכת הפיננסית

"הממשלות בעולם הילוו וערבו לחובות ב-11.6 טריליון דולר והורידו ריביות לאפס אך זה לא מספיק כדי לכסות לווים ממונפים שזכו למימון עודף"

27.11.2009, 23:32 | סוכנויות הידיעות

הירידות בשווקים בעקבות בקשת דחיית התשלומים על ידי דובאי מאותתים על כך שהוצאה ממשלתית אינה מספיקה כדי להגן על השווקים הפיננסים, מעריך ארנב דאס מ"רוביני שווקים גלובליים".

התנודתיות בשווקי המניות צפוייה לעלות לאחר שמדינות וחברות יציגו חדלות פרעון על הלוואות, אמר דאס, העומד בראש המחקר והניתוח ב-RGE, שהוקמה על ידי נוריאל רוביני. שווקי המניות ירדו היום מברזיל ועד שנגחאי ובאירופה נשרמו אתמול הירידות החדות בשבעה חודשים לאחר שדובאי וורלד, חברת ההשקעות הממשלתית הודיעה על קשיים בתשלום חובות של קרוב ל-60 מיליארד דולר וביקשה דחייה של חצי שנה על חלק גדול מהחוב.

הממשלות ברחבי העולם הילוו מתחילת משבר האשראי, או ערבו לחובות, בהיקף של 11.6 טריליון דולר והורידו ריביות לאפס כדי לסיים את המיתון החמור ביותר מאז שנות ה-30 של המאה שעברה. 

"אנו צפויים לראות עלייה בתפיסת הסיכון. המשבר של דובאי מאותת על כך שאף שהמדינות בעולם ניסו לייצב את המערכות הפיננסיות אין ביכולתם להעלים את כל העודפויות. עדיין יש להתמודד עם הבעיות במאזנים. ההתאוששות מתמקדמת אך עדיין נותרו אתגרים משמעותיים", הוסיף דאס.

להערכתו, בחלק מהמדינות ובחלק מהענפים החובות ישולמו הודות להתערבות הממשלות שהפכה את המימון מחדש לקל יותר ואילו במקומות אחרים, חייבים ממונפים שתמיד מקבלים מימון עודף בתקופת גאות, לא יוכלו להמשיך לגלגל את החוב.

תגיות