אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לשכת עורכי הדין: החוק הביומטרי יפגע באזרחים תמימים צילום: shutterstock

לשכת עורכי הדין: החוק הביומטרי יפגע באזרחים תמימים

הלשכה פנתה שוב לשר המשפטים יעקב נאמן בטענה כי בהצעת החוק טמון פוטנציאל של פגיעה הרסנית בזכויות היסוד של אזרחי המדינה

29.11.2009, 14:07 | צמרת פרנט

לשכת עורכי הדין פנתה היום (א') שוב לשר המשפטים, יעקב נאמן, בבקשה לעכב את קידום הצעת החוק הביומטרי לקראת אישורה בקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת מחר.

ראש הלשכה, עו"ד יורי גיא רון, ויו"ר הוועדה להגנת הפרטיות של לשכת עורכי הדין, עו"ד דן חי, חזרו בפנייתם על העמדה העקרונית נגד הצעת החוק, לפיה טמון בה פוטנציאל של פגיעה הרסנית בזכויות היסוד של אזרחי המדינה. לטענתם, השימוש בטביעות אצבע במאגר הביומטרי עלול להוביל למצבים, בהם אזרחים תמימים יימצאו את עצמם במעמד של חשודים בפשע, וזאת משום שנקלעו שלא בטובתם לזירת פשע, אף אם נכחו בה ועזבו לפני שבוצע.

עו"ד חי טוען כי ההצעה לבצע ניסוי רק לגבי אזרחים שהסכימו לכלול את נתוניהם במאגר, יהפוך אותם לחיות ניסוי. עמדת הלשכה היא כי אין להקים מאגר אלא להסתפק בהנפקת תעודות ביומטריות בלבד.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
אני לא מבין איך חוק מסוכן כזה יכול לעבור בכנסת
כל המומחים לטכנולוגיה דיגיטלית להצפנה ולאבטחת מידע טוענים שיש סכנה מהותית במאגר ביומטרי מרכזי. כל מי שעוסק בזכויות אזרח מתריע על הפוטנציאל המסוכן של פגיעה בפרטיות. אנשי משטרה מודים שדליפת המאגר תיצור אפשרויות לאין סוף מעשי הונאה. אפילו אנשי שב"כ ומוסד נשמעו מביעים דעה שלילית על החוק. הם הרי לא רוצים שהסוכנים שלהם (בהווה ובעתיד) יחשפו לאוייב ברגע שהמאגר ידלוף. וחשוב להדגיש - מדובר בנזק לא הפיך. ברגע שהמאגר ידלוף ולו רק פעם אחת, אין דרך להחזיר את הגלגל אחורה. לאור כל זה, קשה לי להבין מדוע רוב חברי הכנסת לא מוצאים פגם בחוק. לא נותר לי אלא להסיק אחת משתי אפשרויות: או שחברי הכנסת תמימים מדי כדי לנהל מדינה במאה ה-21, או שיש גורמים מסחריים שעומדים להרוויח מהמאגר ודואגים לשמן את גלגלי המערכת. אני לא בטוח מי משתי האפשרויות היא הפחות גרועה.
חזי , רמת גן  |  30.11.09
לכל התגובות