אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מגעים לפשרה: מרידור תיפגש עם כצמן ועזריאלי צילום: מיכאל קרמר

מגעים לפשרה: מרידור תיפגש עם כצמן ועזריאלי

יו"ר הוועד המנהל של אוניברסיטת תל אביב מקיימת שורה של פגישות כדי לסיים את הסכסוך במוסד. אתמול נפגשה עם יו"ר חבר הנאמנים גולדברג ובהמשך השבוע תיפגש עם התורמים הגדולים

02.12.2009, 06:59 | נעמה סיקולר

מתקיימים מגעים לפשרה באוניברסיטת תל אביב. יו"ר הוועד המנהל של האוניברסיטה ליאורה מרידור נפגשה אתמול בערב עם יו"ר חבר הנאמנים רוברט (בובי) גולדברג שהגיע לישראל מקליבלנד, אוהיו. נוסף על כך, מרידור קבעה בהמשך השבוע שורת פגישות עם תורמים מרכזיים של האוניברסיטה, בהם חיים כצמן ודוד עזריאלי, בניסיון לייצב את המערכת האוניברסיטאית הגועשת, וייתכן שתיפגש גם עם קבוצות תורמים נוספות.

ד"ר שוקי גלייטמן: להפסיק את המתקפות חסרות השחר על חברי הוועד המנהל של אוניברסיטת תל אביב גלייטמן, לשעבר המדען הראשי, משמש כחבר הוועד המנהל של אוניברסיטת תל אביב וכיו"ר הוועד המנהל של המכון הטכנולוגי בחולון כתב כלכליסט, 3 תגובותלכתבה המלאה

מרידור אינה צפויה להיענות לדרישת חבר הנאמנים להתפטר מתפקידה, אולם היא צפויה להסכים לשינויים מהותיים בחוקת האוניברסיטה, גם כאלה שיכרסמו באופן ממשי בכוחו של הוועד המנהל. בחלק מהמפגשים שתקיים מרידור צפוי שישתתף גם נשיא האוניברסיטה החדש, פרופ' יוסי קלפטר. השניים צפויים להציע שורה של שינויים בחוקת האוניברסיטה שיגבירו את מעורבותו של חבר הנאמנים ואת מידת השפעתו של הסגל האקדמאי. כמו כן יציעו מרידור וקלפטר גם שינויים במבנה הארגוני של האוניברסיטה, שנועדו לפתור כשלים שעליהם מתריע חבר הנאמנים.

כמו כן, ייתכן שיבוטלו השינויים האחרונים בחוקת האוניברסיטה. הללו הגבילו את מספר החברים האקדמאים בוועד המנהל וקבעו כי בוועדת האיתור למינוי נשיא יהיה רוב לנציגי הציבור על פני נציגי המרצים, וכך גם בנוגע לרוב הדרוש לפיטורי נשיא. חבר הנאמנים צפוי לדרוש ממרידור שני נציגים בוועד המנהל שיהיו אנשי אמונו וכן פיקוח צמוד יותר על ניהול ההשקעות של האוניברסיטה. בתמורה ידרשו מרידור וקלפטר מחברי חבר הנאמנים ומהיו"ר גולדברג לאשרר את מינויו של הנשיא קלפטר, לסיים את הסכסוך בין שני הגופים ולחדול מהאיום להפסיק להזרים תרומות לאוניברסיטה.

בחודשיים האחרונים מתרחשת דרמה של ממש בין כתליה של אוניברסיטת תל אביב. יציבות האוניברסיטה החלה להתערער כבר בקיץ האחרון עם פיטוריו של הנשיא היוצא צבי גליל. בהמשך נחשף ב"כלכליסט" כי מרידור מימשה את תיק המניות של האוניברסיטה בלב המשבר הכלכלי, בניגוד לחוות דעתה של ועדת ההשקעות של האוניברסיטה. ועדת ההשקעות התפטרה וחבר הנאמנים החליט לצאת למאבק בחברי הוועד המנהל. המאבק הציבורי הגיע לשיאו לפני כשבועיים בעצומה שעליה חתמו 30 חברים בוועד המנהל, בהם תורמים מרכזיים כמו כצמן ועזריאלי, בדרישה לפטר את הוועד המנהל בראשות מרידור. נוסף על כך איימו החברים בחבר הנאמנים לעצור את התרומות למוסד.

בימים האחרונים התערב בסכסוך מנואל טרכטנברג, יו"ר הוועדה לתכנון ותקצוב (ות"ת) במועצה להשכלה גבוהה, וקרא לצדדים לחזור למסלול של הידברות. טרכטנברג הבהיר כי הוא תומך במרידור וכתב: "גם אם התקבלו החלטות שנויות במחלוקת, הדבר היה בתום לב".

לקריאתו לחדול מהסכסוך הצטרפו גם תשעה דקאנים באוניברסיטה, שכתבו לחבר הנאמנים כי הסכסוך פוגע בעבודתם.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
האם אי פעם היה אדם אשר גרם יותר נזק כלכלי לאוניברסיטה כלשהי בישראל מאשר ליאורה מרידור?
אף אדם בהיסטוריה לא דפק את אוניברסיטת תל אביב יותר מאשר ליאורה מרידור. רק בישראל אדם כזה לא יישלח למאסר או לפחות יפרוש בבושת פנים ויסתגר בביתו מרוב בושה. אבל הצחקתם את גברת מרידור. ולי לא נותר רק לזלזל באוניברסיטת תל אביב, בדיוק כפי שהייתי מזלזל בכל חברה שלא הייתה מדיחה את המנכ"ל הכושל ביותר בהסטוריה. בארצות הברית - מי שכושל ומפשל בגדול - הולך הביתה בבושת פנים. בישראל - מי שכושל ומפשל בגדול - מסובב את כולם על האצבע ונשאר על הכיסא. נראה שגברת מרידור תמשיך לצחוק על כולם במסיבות הקוקטיילים של התורמים.
יוני , חיפה  |  02.12.09
5.
בכיוון הנכון
זה המתווה הראוי, והגיע הזמן לסיים את המשבר. לכל חסידי גליל המייללים שיקראו כאן שוב לפטר את מרידור ולהשמיד את הועד המנהל, הרי שהיה זה דווקא הוא, גליל, שהסכים ואף דחף לשינויים האחרונים (הגדלת מספר נציגי החוץ בועד המנהל ובועדת החיפוש לנשיא, ואימוץ הרוב המוקטן הדרוש להדחת נשיא מכהן). זאת, מתוך טענה שכך הם פני הדברים בארה"ב, שם כל חברי הועד המנהל באוניברסיטאות הם חיצוניים, לדבריו. מרידור היא זו שלא יישמה את ההחלטות למרות שהיתה יכולה. אז שבו בשקט, השלימו עם הישארותה ועם לכתו, ותנו למוסד ולנשיא החדש לעבוד שוב כמו שצריך.
פרופסור , ת"א  |  02.12.09
4.
אוניברסיטת תל-אביב מרידור ליאורה
התמונה המצטירת מפועלה של גב' ליאורה מרידור מצביע ומראה עד כמה האדם יכול לרדת ולאחוז בכסא,פשוט הדבר הגיע לדרגה השפל עד כמה מבזה המחזה.האשה פשוט כופה עצמה על הנמצאים בשטח.והשאלה הינה האם זה המצב שבו הגיעה הגברת הנכבדה?היכן הערכים הבסיסים?היכן הכבוד העצמי?היכן מידת ההערכה והרספקט (למקצוע)?נראה שכל הערכים יצאו לחופשה\לעזאזל מה קורה כאן?האם היסדו תפקיד לצורך אישי של אדם זה\אחר? ה צ י ל ו המצב פשוט מביש ולא מכובד ולא נאה ויאה למוסד אקדמי כאוניברסיטת תל-אביב. צר עד מאד על המתרחש שם!!! ארגמן סביון.
ארגמן סביון , נתניה  |  02.12.09
לכל התגובות