אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חשד לניהול ספרים כפול במוליתן: "לא הציגו נתוני אמת לדיסקונט" צילום: shutterstock

חשד לניהול ספרים כפול במוליתן: "לא הציגו נתוני אמת לדיסקונט"

בלעדי: כונסי הנכסים של החברה לבית המשפט: חשד שחברת הטקסטיל הציגה נתוני מלאי מנופחים בבואה לבקש הגדלת מסגרות אשראי מבנק דיסקונט. מנכ"ל החברה החדש, נחום מנדל: "לפי מיטב הבנתי, ההתנהלות של הנהלת החשבונות בחברה היא רגילה ומקובלת"

09.12.2009, 13:40 | תומר זלצר

חשד לניהול ספרים כפול בקבוצת הטקסטיל מוליתן – כך עולה ממסמך שהגישו היום (ד') כונסי הנכסים של החברה לבית המשפט בחיפה. "מעיון ראשוני במסמכי הנהלת החשבונות של החברות התעורר חשד כי הנתונים שהועברו לבנק דיסקונט על ידי החברות ואשר נוגעים לשווי המלאי של החברות – לא היו נתוני אמת", נכתב במכתב ששיגרו כונסי הנכסים לבנק דיסקונט ושהגיע לידי "כלכליסט".

ענף במצוקה בית המשפט מינה כונס למפעל הטקסטיל מוליתן המפעל שרוי בחובות של 32 מיליון שקל לבנק דיסקונט, אשר אינו מוכן להעביר לבנק אשראי נוסף לקניית חומרי גלם ותשלום שכר ל-100 עובדי המפעל, שלא קיבלו את משכורות חודשים אוקטובר ונובמבר מיקי פלד, 2 תגובותלכתבה המלאה
בתחילת השבוע מינה בית המשפט המחוזי בחיפה את עו"ד גיא אטיאס ועו"ד רון חכים לכונסי נכסים זמניים של קבוצת מוליתן, שמנהלת מפעלים בנהריה ובאזור תעשייה ברקן. לפי הבדיקה הראשונית שקיימו השניים, במחשבי קבוצת מוליתן נמצאו שתי גרסאות שונות של מאזן ליום 31.12.2008: במאזן אחד (מאזן מסוקר על ידי רואי חשבון, אך לא מבוקר) מדווח מלאי בשווי של כ-15.7 מיליון שקל, בעוד שבמאזן המשקף את המצב בפועל ביום 31.12.2008 (המבוקר על ידי רואי חשבון) מדווח מלאי בשווי של 6.2 מיליון שקל בלבד.

"ההפרש בסך כ-9.5 מיליון שקל (כ-60%) משווי המלאי בין שני המאזנים מעורר תמיהות, בלשון המעטה, ולא ניתנו לנו הסברים מניחים את הדעת לתמיהות אלו", כותבים עו"ד חכים ועו"ד אטיאס, שמוסיפים: "לפי בדיקתנו הראשונית, עולה כי המאזן המתאר שווי מלאי של כ-15.7 מיליון שקל הוא שנמסר על ידי החברות לבנק, בעוד שהמאזן האמיתי והנכון המדווח על שווי מלאי של כ-6.2 מיליון שקל – מעולם לא נמסר לבנק".

כונסי הנכסים מציינים עוד: "אין מנוס מהמסקנה כי החברות הציגו בפני הבנק דו"חות כספיים הכוללים נתונים שאינם נתוני אמת, בידיעה שהבנק מסתמך על דו"חות אלו לצורך אישור ו/או הגדלת מסגרות אשראי לחברות. כמו כן, קיימים ספקות באשר לאמיתותם של נתונים נוספים המופיעים בדו"חות הכספיים של החברות".

כונסי הנכסים הגישו היום (ד') לבית המשפט הודעה לדין וחשבון, לקראת דיון שיתקיים בבית המשפט ביום ראשון הקרוב – שבו יגישו דו"ח ממצה יותר.

"הגישה של דיסקונט לא עוזרת לנו"

מנכ"ל מוליתן, נחום מנדל, אמר ל"כלכליסט": "לפי מיטב הבנתי, ואני תקופה קצרה בחברה, ההתנהלות של הנהלת החשבונות בחברה היא התנהלות רגילה ומקובלת ואם נמצאו הפרשי מלאי אז מן הראוי להציג לנו את מה שנמצא ונדע להגיב על זה. אנחנו עושים כל מה שנדרש כדי לקבל לידינו את הנתונים הנכונים כדי שיתאפשר לנו לנהל נכון את החברה. הגישה שבה נקט בנק דיסקונט בבקשתו למינוי כונס נכסים לא עוזרת לנו". מנדל הוסיף, כי "כל הנתונים הנכונים הוצגו לדיסקונט בדיונים שהתקיימו בחודשיים האחרונים, וכל נתון שמוצג כעת אין בו כדי להפתיע את דיסקונט". מנדל, אגב, מונה לתפקיד מנכ"ל מוליתן לפני כחודשיים בלבד ואינו מעורב בחשדות כלפי החברה.

בתגובה לדברי מנדל נמסר מבנק דיסקונט: "הבנק הסתמך על הדו"חות הכספיים שהומצאו לו ועל נתוני החברה שהראו דרישה גוברת והולכת למימון נוסף. הממצאים הראשונים שחשף היום הכונס הם מעבר למידע שהיה ידוע לבנק. במידה ונתונים אלו יתבררו כנכונים, הרי שהם רק מחמירים את שהיה ידוע לבנק לגבי מצב החברה עד כה".

לאחר שבית המשפט מינה בתחילת השבוע את כונסי הנכסים למוליתן, נשמעו טענות מצד ההסתדרות כלפי התנהלותו של בנק דיסקונט. תגובתו של דיסקונט לטענות אלו היתה: "דיסקונט עשה מעל ומעבר במשך שלוש השנים האחרונות על מנת לסייע למפעל להיחלץ ממצבו. בשלוש השנים האחרונות הגדיל הבנק את היקף האשראי בשיעור של 50%, קיים שיחות עם בעלי המפעל, מנהליו ומספר יועצים כלכליים חיצוניים שבדקו את נתוני המפעל. משהתברר שהפתרונות היחידים המוצעים כרוכים בהגדלה נוספת של היקף האשראי על-ידי הבנק, מעבר לגידול שכבר בוצע, החליט הבנק שלא נותרה לו ברירה אלא לפנות לכינוס נכסים".

תגיות