אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האם המנהלים המיוחדים של פי גלילות יקבלו עשרות מיליוני שקלים כשכר טרחה? צילום: שאול גולן

האם המנהלים המיוחדים של פי גלילות יקבלו עשרות מיליוני שקלים כשכר טרחה?

בספטמבר אישר ביהמ"ש שכר טרחה בשווי 8% משווי הקרקע לעוה"ד יוסי שגב ומשה שוב. כעת, 41 מבעלי הקרקע דורשים מביהמ"ש לבטל את פסק הדין בטענה שלא ידעו על הבקשה ולא היה להם זמן להתנגד לה

09.12.2009, 20:29 | מארק שון

שכר טרחה המוערך בעשרות מיליוני שקלים מונח על הכף לאחר ש-41 מבעלי הקרקע בפי גלילות הגישו היום (ד') לבית המשפט המחוזי בתל-אביב בקשה לבטל פסק דין מספטמבר, המאשר למנהלים המיוחדים של הקרקע, עורכי הדין יוסי שגב ומשה שוב, שכר טרחה בגובה 8% משווי הקרקע.

בעלי הקרקע טוענים שהם כלל לא ידעו על הבקשה של שגב ושוב, ולא היתה להם הזדמנות להתנגד לה. הטענה העיקרית של בעלי הקרקע היא שכלל לא ברור מה היתה הפעילות המיוחדת של שגב ושוב, והבקשה שלהם לקבל עשרות מיליוני שקלים מסתמכת על אמירות כלליות בלבד.

עו"ד יוסי שגב, צילום: אוראל כהן עו"ד יוסי שגב | צילום: אוראל כהן עו"ד יוסי שגב, צילום: אוראל כהן

פי גלילות הוא מתחם ש-26% ממנו הוא בבעלות פרטית ו-74% בבעלות המדינה. שגב ושוב מונו כבר ב-1981 למנהלים מיוחדים, ומאז פעלו להוצאת מתקני הגז, מניעת הפקעת הקרקע לצורך הקמת בית קברות, ובעיקר - שינוי ייעוד הקרקע. בעלי הקרקע שתוקפים את הטענה של שגב ושוב, הסתמכו בבקשה לשכר הטרחה בעיקר על המקרה של ה"גוש הגדול" (שטח של 1,000 דונם באזור תל-אביב עליו היו 2,000 בעלים רשומים).

במקרה הזה מדובר בשטח מצומצם הרבה יותר, כ-600 דונם בלבד, ומספר הבעלים הוא כ-300 בלבד. אך ההבדל העיקרי לטענתם הוא בעבודה שהושקעה - כאן היה מדובר רק בשינוי ייעוד, לטענתם. במקרה של ה"גוש הגדול" היה הליך פירוק שיתוף שהשתרע על פני עשרות שנים, והועסקו שישה מנהלים. במקרה אז נקבע התקדים של שכר טרחה בגובה דומה.

המינהל: עוה"ד לא היו מעורבים בהשבחת הקרקע

בעלי הקרקע במקרה הזה משתמשים בתגובה של מינהל מקרקעי ישראל לבקשה של שגב ושוב. המינהל כתב בתגובה, כי מבדיקה שהוא ערך לא נמצאו מסמכים המעידים על מעורבות של שגב ושוב בהשבחת הקרקע, ולמעשה השתתפותם בהליכי התכנון של הקרקע היתה מוגבלת מאוד. בעלי הקרקע מיוצגים באמצעות עורכי הדין גבריאל מויאל-מאור ורוית בן דוד ממשרד המבורגר עברון.

עו"ד שגב אמר בתגובה, כי מדובר בטענות שהן פשוט לא נכונות. "העזנו לבקש שכר טרחה אחרי 20 שנה", אומר שגב, "הצלחנו להוציא את הכפר הירוק שהיה פולש, לחלק את פי גלילות, הפכנו אותה מקרקע חקלאית לקרקע לבנייה". שגב מוסיף, כי "לטענה שבמנהל לא היו את הדו"חות אין ידיים ורגליים. הטענה לגבי הגוש הגדול עובדתית לא נכונה - שם לא היו פולשים, לא היו מתקנים על הקרקע (אלא קרקע חשופה), לא היו הפקעות על הקרקע כמו חברת קדישא, ושם לא היתה קרקע חקלאית ולא היה צריך שינוי ייעוד".

קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה

 

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
אפקה הירוקה הזהרו הכנסו לקרוא
אפקה הירוקה הינו שם שיווקי שניתן ע"י חברה משווקת של בעלי קרקעות, בפועל אין פרויקט שכזה. שיווק הקרקעות באזור פי גלילות הינו נגזרת שניה של קבוצות רכישה (סיכון הרבה יותר גבוה). כלומר אחרי שתרכשו את הקרקע ותקבלו היתרי בניה (ראה לוחות זמנים בהמשך המסמך) תצטרכו לתפקד כקבוצת רכישה על כל המשתמע לכך. מי הם המשווקים - עובדים של בעל הקרקעות הפרטיים. מה הם משווקים - קרקעות באזור פי גלילות. איך הם משווקים - ע"י פרסום באתר יד 1 כאילו הם מקימים פרויקט (בפועל הם לא), אחרי שהגעת לפגישה יציגו לך מצגת שיש בה הרבה תמונות לא קשורות עם הרבה מילים ללא תוכן. "אפקה הירוקה" אינה מתכנת אינה מבצעת אינה מבטיחה דבר למעט למכור לכם זכות בקרקע. השטח המוניציפלי - 80% של רמת השרון, 20% של תל אביב. בעלי הקרקעות - 1000 דונם מנהל מקרקעי ישראל, 100 דונם בבעלות חברות הגז אמישרגז, 300 דונם בעליים פרטיים ו -350 דונם חברת קדישא. מה הם מוכרים - 100 מ"ר של קרקע שמקנה זכות לדירה בעלת 112 מ"ר נטו. המחיר - נכון להיום 124 אלף דולר. רישום בטאבו - שימו לב לדבר חשוב נוסף אין העברת שמות בטאבו הם רושמים הערת אזהרה על שמכם, יש לבדוק עם עו"ד מה המשמעות של דבר כזה . הסטטוס נכון להיום -הקרקע הינה קרקע חקלאית - נכון להיום יש תוכנית מתאר כללית בלבד, ניתן לראות את התב"ע באתר של מנהל מקרקעי ישראל (החלק של רמת השרון רש/800 החלק של תל אביב תא/2812). שם רשום מה התנאים שבגינם יהיה ניתן להמשיך בתהליך כדוגמת – לא יהיה ניתן להתחיל לבנות לפני שמפנים משם את מכלי הדלק התחתיים והעיליים. השלבים שחסרים - מתאר של הקרקע שיבוצע ע"י הוועדה המחוזית, ועדת חלוקה של תת הקרקעות שמתבצע ע"י ועדה מקומית ו-חלוקת גבולות שמתבצע ע"י העיריות ת"א ורמת השרון. לוחות זמנים - אף אחד אבל אף אחד לא יודע מתי יתבצע כל אחד מהשלבים, אתם תקראו ותשמעו הרבה את המילים "לדעתי", "לערכתי" מכל מיני אנשים שינסו למכור לכם קרקעות באזור. המשווקים של אפקה הירוקה מנצלים את חוסר ההבנה של האנשים ומטעים אתכם לטענתם תוך שנתיים יתחילו לבנות שם, הם לא יודעים את זה הם פשוט רוצים למכור לכם ולקבל את העמלה שלהם מהמכירה. אני ממליץ בחום להיזהר, חשוב שתבינו שמי שקונה שם הוא קונה חלום, יכול להיות שהוא יתגשם תוך 3 שנים אך יכול להיות שגם עוד 10 שנים או 15 שנה . תדעו למה אתם נכנסים. תייעצו עם עו"ד שלכם עם אדריכל שלכם אל תזרקו את כספכם. שימו לב לגבי כל מכירה באזור פי גלילות לוחות הזמנים והשלבים החסרים תקפים גם לגביהם.
אבי  |  15.12.09
3.
צריך להתייחס לעובדות
בואו נעשה ניתוח קר של האמור בכתבה מצד אחד....ותגובת עורך דין שגב מצד שני. אם לפי האמור בכתבה אכן מעורבות המנהלים המיוחדים הייתה מוגבלת אזי יש מקום לטענת בעלי הקרקע . אם לפי טענת עו"ד שגב אכן הוא ביצע את הפעולות שעליהן הוא מעיד, אזי בהחלט פעילותו לא יכולה להתכנס תחת ההגדרה של פעילות מוגבלת אלא להחליף את המילה מוגבלת במוגברת ואם לפי טענתו הצליח לשנות ייעוד קרקע לפנות פולשים לפנות מתקנים{בשונה מקרקע חשופה} כי אז בהחלט יש מקום לשכר הטירחה אותו הם מבקשים. לבעלי הקרקע זה עלה 8 אחוז. אבל בכמה אחוזים עלה ערך הקרקע מאז אותו שינוי ייעוד פינוי פולשים ופינוי מתקנים? את זה משום מה שכחו לציין. ואת העובדות הרי כל כך קל לבדוק ולברר. ולאלה שיגיבו אחרי...אני אמנע מכם את המחשבה: אני לא מטעם...אינני מכיר איש מהמעורבים...ואפילו אינני מתעסק בנדל"ן. סתם אזרח שקורא מדורי כלכלה. שיהייה יום טוב.
שרון , רעננה  |  10.12.09