אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחזירים את ההשקעה: חמש אפליקציות לחיסכון וניהול כסף באייפון

מחזירים את ההשקעה: חמש אפליקציות לחיסכון וניהול כסף באייפון

אחרי שהוצאתם כמה מאות שקלים במקרה הטוב, הגיע הזמן לתת לאייפון לעבוד בשבילכם. חמישה יישומים שיעזרו לכם לנהל את התקציב, להשוות מחירים, להשקיע בבורסה ולהתעדכן במצב העו"ש

11.12.2009, 15:39 | שי ענבל
כל המדריכים, החדשות, האפליקציות והטיפים. ערוץ אייפוניסט בטכנולוגי: iphonist.calcalist.co.il - יש גם טוויטר ופייסבוק

iXpenseIt iXpenseIt iXpenseIt

1. לנהל את התקציב ולעקוב אחר ההוצאות

האפליקציה iXpenseIt מאפשרת לעקוב אחרי כל ההוצאות ולנהל ביעילות תקציב חודשי. היא מספקת כלים רבים לניתוח הנתונים, כך שניתן באמצעותה להבין בקלות באילו הוצאות ניתן לקצץ כדי לעמוד ביעדים שהצבתם לעצמכם.

החיסרון היחיד ב-iXpenseIt הוא שהיא אינה מסתנכרנת אוטומטית עם הרשת, וניתן לגבות את הנתונים שבה רק באופן ידני באמצעות ה-WiFi.

מחיר: 4.99 דולר. קיימת גם גרסת ניסיון בחינם, בשם iXpenseIt Lite

(להורדת iXpenseIt)

2. להתעדכן במצב העו"ש מהאייפון ולאתר את הסניף הקרוב

בתחילת השבוע השיקו שניים מהבנקים הגדולים בישראל, לאומי ודיסקונט, אפליקציות המאפשרות לכל לקוח להתחבר לחשבון שלו דרך האייפון. ההתחברות לחשבון הבנק באמצעות האפליקציות נעשית על ידי שם המשתמש והסיסמה לשירותי האינטרנט של הבנקים, "לאומי דיגיטל" ו-"דיסקונט באינטרנט". בניגוד אליהם, לא ניתן לבצע פעולות בחשבון, כמו להזמין פנקסי צ'קים או להפקיד לפקדונות, אלא רק לצפות במידע.

iLeumi, צילום מסך iLeumi | צילום מסך iLeumi, צילום מסך
האפליקציה של לאומי, iLeumi, מאפשרת, בנוסף לצפייה במאזן העו"ש, תנועות אחרונות ועתידיות והוצאות בכרטיס האשראי - גם לקבל גרפים על החיובים השונים, לעקוב אחר מניות, לנהל תיק מעקב, לאתר סניפים קרובים ועוד. הממשק של האפליקציה נעים לעין, וניכרת השקעה בפרטים הקטנים. לא מפתיע, בהתחשב בעובדה שהאפליקציה נמצאת בעבודה עוד מאוגוסט.

מחיר: חינם

(להורדת iLeumi)

גם ביישום של דיסקונט, Discount Bank, ניתן לצפות בפעולות האחרונות ובמאזן החודשי, להתעדכן בתנועות בכרטיסי האשראי ובמצב הפקדונות. כמו כן, קיימת בו גם האופציה לעקוב אחר תיק הני"ע, לחפש ניירות ערך, ולראות את המדדים ושערי המטבעות של אותו יום. על אף ש-Discount Bank מספקת אינפורמציה דומה, הממשק שלה אינו אסתטי ומפורט כמו של iLeumi, וחסרה בה האפשרות לאתר סניפים. עם זאת, זהו עדיין שירות ראוי ובעל ערך ללקוחות הבנק.

מחיר: חינם

(להורדת Discount Bank)

3. להתעדכן במניות בבורסה ולנהל תיק מעקב

בניגוד ללאומי ודיסקונט, לבנק הפועלים קיימת כבר זמן רב אפשרות לכניסה לחשבון דרך האייפון, הנקראת גם "פועלים בסלולר". מדובר פשוט בהמרת "פועלים באינטרנט" לפורמט המותאם לאייפון, ולא ביישום כמו למתחרים. מצד אחד הדבר מאפשר גם ביצוע פעולות, כמו מסחר במניות, הפקדה לפקדונות, חתימה על הלוואה ועוד - ולא רק צפייה במידע. מצד שני, הניווט באמצעות "פועלים בסלולר" מתבצע דרך הדפדפן ולא עם אפליקציה ייעודית, ולכן הממשק בו פחות נעים לעין ונוח לתפעול, ואיטי יותר. על איתור סניף אין מה לדבר.

במקביל לאפשרות לגשת לחשבון בפועלים דרך הדפדפן, החליטו בבנק הפועלים ליצור גם אפליקציה של ממש, אותה השיקו מעט אחרי המתחרים. שמה הוא BankHapoalim MV והיא מתמקדת בעיקר בצפייה בשוק ההון ובמעקב אחר מניות.
BankHapoalim MV BankHapoalim MV BankHapoalim MV

לצד האפשרות לעקוב אחר המדדים העיקריים בבורסה, באפליקציה ניתן גם לאתר מניות לפי שם ואף לנהל תיק מעקב אישי. לחיצה על כל מדד תאפשר לצפות בפרטים נוספים עליו, כולל גרף מפורט על ציר זמן לפי בחירה. היתרון של האפליקציה הוא שאין צורך להיות לקוח של פועלים על מנת ליהנות מהאפשרויות שהיא מציעה. זאת בניגוד ללאומי ודיסקונט, המחייבים משתמש לשירותי האינטרנט שלהם כדי לצפות בנתוני בורסה. עם זאת, האפליקציה עצמה איטית מאוד ולעיתים קרובות אף נתקעת ואינה מציגה נתונים.

כל מניה, הן בתיק המעקב והן בחיפוש פשוט, מכילה כפתור של קניה ומכירה, אשר לחיצה עליו יוצאת מן היישום ומובילה את המשתמש ל"פועלים בסלולר" אשר הוזכר מקודם, ומיועד אך ורק ללקוחות הבנק. גם לחיצה על כפתור "כניסה לחשבון" סוגרת את האפליקציה ופותחת את הדפדפן.

בנוסף לתיקוני הבאגים החיוניים, היה כדאי לאפשר בו גם התחברות לחשבון כמו ביישומי המתחרים, ולו רק כדי לצפות בו מתוך האפליקציה בלי צורך בדפדפן.

מחיר: חינם

(להורדת BankHapoalim MV)

4. לחסוך כסף על ידי השוואת מחירים מכל מקום

האפליקציה Zap.co.il, מבית אתר ההשוואות הנפוץ, עשויה לחסוך לכל אחד לא מעט שקלים בעת הקניה המכרעת. היא מאפשרת להשוות בקלות יחסית מחירי מוצרים שונים, להתאים באופן אישי את אייקוני הקטגוריות ולסדר ולסנן תוצאות לפי פרמטרים שונים, כמו מחיר, מותג, פופולריות ועוד.

היישום לוקה במספר באגים אליהם כבר התייחסנו בעבר ודורש תיקונים מסוימים מצד המפתחים. עם זאת, הוא עדיין מהווה את הדרך היחידה לבצע השוואות מחירים של מוצרים בישראל (מלבד IsraShopping הבינונית), וככזה הוא יישום שימושי לכל קונה חכם.

מחיר: חינם

(להורדת Zap.co.il)

5. שתי דרכים לעקוב אחר הבורסות בעולם עם האייפון

יישום המניות באייפון יישום המניות באייפון יישום המניות באייפון

יישום המניות, המגיע עם האייפון, מאפשר לעקוב בקלות אחר מניות ומדדים בבורסות בעולם. ניתן לצפות בו בלא מעט פרטים על ניירות ערך ושערים: החל מגרף לפי זמן, שווי הנייר, ירידות ועליות ועוד.

טיפ: ניתן להגיע אל מידע נוסף אודות המניה - כמו נתוני תשואה, שיא ושפל, מכפילי רווח - וקישורים חדשות אחרונות אודותיה ב-Yahoo! Finance באמצעות העברת האצבע (Swipe) לאורך הריבוע התחתון באפליקציה. פעולה זו מציגה שני מסכים נוספים ושימושיים.

לאלה המעוניינים במידע יותר מפורט, קיימת האפליקציה של Bloomberg, מבית היוצר של סוכנות הידיעות הפיננסית. היא מכילה יותר אינפורמציה מזו שביישום המניות הסטנדרטי, ומאפשרת לראות מידע רב אודות כל מניה, להתעדכן במתרחש בשווקי העולם ובחדשות וההערכות האחרונות.

מחיר: חינם

(להורדת Bloomberg)

מדריכים נוספים באייפוניסט:

היום הראשון עם האייפון: שמונה אפליקציות חובה חינמיות

פרויקט ענק: 54 דרכים להוציא מהאייפון יותר

(ה-RSS, הטוויטר ועמוד הפייסבוק של אייפוניסט)

תגיות